Ajankohtaista

Suomalainen teollisen kiertotalouden toimintatapa kiinnostaa jopa Islannin ympäristöministeriössä

Suomalainen teollisen kiertotalouden toimintatapa kiinnostaa islantilaisia. Kiertotalouskeskus ja Sitra pääsivät esittelemään suomalaista toimintatapaa Islannin ympäristöministeriöön ja jopa ympäristöministeri Guðlaugur Þór Þórðarson innostui yhteistyömahdollisuuksista. 

Lue lisää

Tommi Sirviö aloitti Invest in Veitsiluoto -hankkeen projektipäällikkönä

Invest in Veitsiluoto -hankkeen juuri nimitetty projektipäällikkö Tommi Sirviö lähtee hyvällä fiiliksellä liikkeelle luotsaamaan projektia. Pitkän linjan projektiosaajana hän tunnistaa useita vetovoimatekijöitä, joiden hän uskoo siivittävän hankkeen hienoon lopputulokseen.

Lue lisää

ACEF2022 on päässyt maailman suurimman kiertotalousfoorumin WCEF:n viralliseksi sivutapahtumaksi

ACEF2022 Arctic Circular Economy Forum on päässyt maailman suurimman kiertotalousfoorumin WCEF:n viralliseksi sivutapahtumaksi. WCEF (World Circular Economy Forum) kokoaa vuosittain tuhannet liike-elämän johtajat, päättäjät ja asiantuntijat ympäri maailmaa keskustelemaan tämän hetken parhaista kiertotalousratkaisuista. 

Lue lisää

Ekoteollisuuspuistojen webinaari kertoo menestystarinoita Suomesta ja verkottaa yrityksiä

”Ekoteollisuuspuistot – menestystarinoita Suomesta” -webinaarissa tiistaina 17.5. klo 9-11 kerrotaan yritysten menestystarinoita eri puolilta Suomea sijaitsevista ekoteollisuuspuistoista. Lisäksi kaikille avoimessa webinaarissa kerrotaan, kuinka rahoittaa tulevaisuuden vihreää kasvua. Osallistujien on mahdollisuus myös verkostoitua ja luoda uusia kontakteja.

Lue lisää

Kiertotalousforum ACEF2022 pureutuu pohjoisen jätti-investointeihin

ACEF2022 Arctic Circular Economy Forumin ohjelma alkaa täsmentyä. Ohjelma pureutuu erityisesti pohjoisten alueiden vihreää siirtymää koskeviin jätti-investointeihin, jotka ovat jo lähivuosina kymmeniä miljardeja euroja. 

Lue lisää

Lappi hakee kasvua vihreän siirtymän edelläkävijyydellä

Lapin elinkeinoelämän visio on olla pohjoisen Euroopan solmukohta, joka yhdistää luonnon kestävän käytön vastuulliseen kasvuun. Kasvua haetaan vihreän siirtymän edelläkävijyydellä. Tähän on erinomaiset mahdollisuudet, sillä vahvistettuja investointeja vihreään siirtymään liittyen pohjoisilla alueilla on miljardien eurojen arvosta. Yritykset hakevat yhdessä kasvua vahvistamalla yhteistyötä, panostamalla kestävään luonnonvarojen käyttöön ja kansainvälisyyteen. 

Lue lisää

Kiertotalouskeskus sai uutta pontta EU:n kiertotalouspaketista muutoksen läpiviemiseen

EU:n keskiviikkona julkaisema kiertotalouspaketti pitkäikäisemmistä tuotteista, paremmasta tuotesuunnittelusta, pienemmästä ympäristökuormasta ja kestävistä tekstiileistä tukee Kiertotalouskeskuksen työtä kiertotalouden ja kiertotalousliiketoiminnan edistämiseksi.

Lue lisää

ACEF2022 ohjelma on julkaistu ja ilmoittautuminen avattu

ACEF2022 -kiertotalousforumin alustava ohjelma on julkaistu ja ilmoittautuminen forumiin on avattu. Arctic Circular Economy Forum 2022 tarjoaa mielenkiintoisia ja ajankohtaisia puheenvuoroja teollisesta kiertotaloudesta. Ilmaiseen forumiin mahtuu mukaan 200 nopeinta ilmoittautujaa. Forum järjestetään 13.-14. kesäkuuta Kemin LumiLinnassa. Forumissa palkitaan ensimmäistä kertaa vuoden 2022 Kiertotalousteko.

Lue lisää

Eurooppalainen Rosewood -metsäalan verkosto ja monikäyttöiset CLT-levyt esittäytyvät

ROSEWOOD30032022

 

Lue lisää

Teollinen kiertotalous kaipaa yhden luukun periaatetta

Teollisen kiertotalouden edistäminen kaipaa yhden luukun periaatetta, selviää tuoreesta Kiertotalouden haasteet ja mahdollisuudet -raportista.  Yrityksissä on intoa ja halua kehittää kiertotalouden liiketoimintaa, mutta tieto on usein pirstaloitunutta ja haasteellista löytää. Suurimmat haasteet liittyvät taloudellisiin, teknisiin tai lainsäädännöllisiin seikkoihin.

Lue lisää

Digitaalinen metsäneuvonta palvelee metsänomistajaa

Metsäneuvonta kehittyy metsänomistuksen ja metsänhoidon muuttuessa ja käyttöön on otettu ja otetaan yhä enemmän digitaalisia työkaluja. 7. huhtikuuta järjestetään webinaari, jossa esitellään erilaisia digitaalisia metsäneuvonnan työkaluja.

Lue lisää

Vuoden suomalainen kiertotalousteko julkistetaan Arctic Circular Economy -tapahtumassa

Vuoden suomalainen kiertotalousteko julkistetaan kesäkuussa Arctic Circular Economy -tapahtumassa. Vuoden suomalaisen kiertotalousteon valitsee valtakunnallinen teollisen kiertotalouden edelläkävijä Kiertotalouskeskus. 

Lue lisää

Invest In Veitsiluoto etsii vastuullista ja energistä moniosaajaa vetämään projektia

Invest In Veitsiluoto -hanke etsii vastuullista ja energista projektipäällikköä vetämään hanketta. Tavoitteena hankkeessa on houkutella yrityksiä sijoittumaan Kemin Veitsiluotoon ja laajemminkin Kemi Keminmaa - Simo -alueella. Projektipäällikön työtehtävät ovat monipuolisia ja sisältävät runsaasti viestintää, sijoituspalvelujen kehittämistä, yritysten kohtaamista ja toimintaympäristön tuotteistamista. 

Lue lisää

Teollisen kiertotalouden koko kattaus tarjolla Arctic Circular Economy -konferenssissa Kemissä

Kemissä järjestetään kesäkuussa iso teollisen kiertotalouden konferenssi Arctic Circular Economy. Kaksipäiväinen konferenssi esittelee koko Suomen teollisen kiertotalouden kattauksen yhdeltä tarjottimelta. Toinen päivä keskittyy arktisen alueen kiertotalouden esittelyyn. 

Lue lisää