Ajankohtaista

Hyvää joulua ja menestyksekästä vuotta 2023!

Kiertotalouskeskus_joulu_2022_1200x628px_v1

Lue lisää

Teollinen kiertotalous ja investoinnit WCEF2022:n livesession kärkenä - teema herätti kansainvälisen kiinnostuksen

Kiertotalouskeskuksen ja Lapin ammattikorkeakoulun järjestämä WCEF2022 livesessio 8. joulukuuta onnistui tavoitteessaan herättää kansainvälistä kiinnostusta teolliseen kiertotalouteen ja teollisen kiertotalouden investointeihin. Tapahtuma keräsi 75 ennakkoilmoittautumista Euroopasta, Afrikasta, Aasiasta ja Amerikasta. Livesessioon oli ilmoittautunut teollisen kiertotalouden asiantuntijoita noin 20:sta maasta. "How to attract circular economy investments to eco-industrial parks?" -Accelerator Sessio on katsottavissa kaksi viikkoa Kiertotalouskeskuksen YouTube -kanavalla ja sitä on katsottu tähän mennessä jo noin 200 kertaa.

Lue lisää

Eurofinsille teollisuuslaboratorio Veitsiluotoon

Stora Enso on myynyt Kemin Veit­si­luo­don kiin­teis­tön­hoi­toon liit­ty­vät tu­ki­toi­min­ton­sa. Liiketoiminnan mukana 21 työntekijää siirtyy Viafin Industrial Service Meri- Lappi Oy:lle, Securitas Oy:lle ja Eurofinsille. Eurofinsille tulee tässä yhteydessä Veitsiluotoon oma teollisuuslaboratorio.

Lue lisää

Digipolis - Kemin Teknologiakylän vahvuus on sijainti Lapin suurteollisuuskeskittymän ytimessä - yrityksiä kuunnellaan herkällä korvalla

Digipolis - Kemin Teknologiakylän valttikortti on sen sijainti Lapin suurteollisuuden ytimessä.  Yritykset pitävät Digipolis - Kemin Teknologiakylän tiloja sijainniltaan keskeisinä, helposti saavutettavina, hyvinä ja joustavina. Kaikki tarvittavat yritystoimintaa tukevat palvelut löytyvät alueelta. Tiedot ilmenevät yrityskyselystä, joka liittyy Kemin Teknologiakylä 3.0 -hankkeeseen. Hankkeessa on tavoitteena kehittää kolmikymppisen teknologiakylän toimintaa.

Lue lisää

Kiertotalouskeskus osallistuu WCEF2022 -tapahtumaan omalla livesessiolla - teemana tänä vuonna kiertotalous ja  investoinnit ekoteollisuuspuistoissa

Kiertotalouskeskus on valittu mukaan maailman suurimpaan kiertotaloustapahtuma WCEF:ään omalla livelähetyksellä 8. joulukuuta. Kiertotalouskeskuksen livesession teemana on, kuinka houkutella kiertotalousinvestointeja ekoteollisuuspuistoihin. Aihetta käsitellään eri näkökulmista ja konkreettisten esimerkkien avulla. 

Lue lisää

Business Kemi, Digipolis ja Kiertotalouskeskus esittelivät toimintaansa Meri-Lapin yritystreffeillä: "Tärkeä väylä kohdata alueen pk-yrittäjiä"

Business Kemi, Kemin Digipolis Oy ja Kiertotalouskeskus esittelivät toimintaansa Meri-Lapin yritystreffeillä Kemin Lumilinnassa lauantaina 29. lokakuuta. Yritystreffeille oli ilmoittautunut yli sata yrittäjää.

Lue lisää

Kolmikymppinen Kemin Teknologiakylä kehittää toimintaansa

Kemin Digipolis Oy on käynnistänyt Kemin Teknologiakylä 3.0 -hankkeen, jonka tavoitteena on kehittää teknologiakylän toimintaa. Päämääränä on yritysten liiketoiminnan kasvu- ja kehittämismahdollisuuksien tunnistaminen ja niiden edistäminen. Hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä alueella toimivien yritysten, oppilaitosten ja muiden organisaatioiden kanssa. Alueen mahdollisuuksien tunnistaminen on käynnistynyt kyselyllä, joka on lähetetty alueen toimijoille.

Lue lisää

ACEF2022 -forum sai osallistujilta runsain mitoin kiitosta

Valtakunnallinen teollisen kiertotalouden ACEF2022 forum on saanut osallistujilta runsain mitoin kiitosta. ACEF2022 -forumiin oltiin kokonaisuutena erittäin tyytyväisiä. Teemaa ”Viihdy, virkisty, verkostoidu” pidettiin onnistuneena, puheenvuoroja mielenkiintoisina ja valtaosa kävijöistä suosittelisi forumia omille verkostoilleen.

Lue lisää

Industrial Park More on liittynyt mukaan ekoteollisuuspuistojen verkostoon

Hämeenlinnan kaupungin ja Janakkalan kunnan elueilla sijaitseva Industrial Park More on liittynyt mukaan ekoteollisuuspuistojen verkostoon. Industrial Park Moren alueella toimii noin 90 yritystä ja niissä on lähes 1500 työpaikkaa. Toiminta-alueella on 680 käytössä hehtaaria ja vapaana on paljon yrityksille valmiiksi asemakaavoitettuja tontteja.

Lue lisää

Meri-Lappi on erinomainen paikka vetytaloudelle

Meri-Lapin kovimmat valtit vetytaloudessa ovat sijainti ja alueen teollisuus. Lisäksi Meri-Lapista on lyhyt matka ja hyvät yhteydet Pohjois-Ruotsiin, missä vetytalouteen panostetaan voimakkaasti. Alueella on myös pitkään tehty työtä kiertotalouden parissa, mikä tukee vetytalouden edistämistä. Tiedot ilmenevät tuoreista selvityksistä, jotka on julkistettu 29. syyskuuta Vetytietoisku -päivässä Kemin Digipoliksella. Vetytalouden mahdollisuuksista kertovaan tietoiskupäivään on ilmoittautunut 70 osallistujaa.

Lue lisää

Kiertotalouskeskuksen LinkedInin 2000. seuraaja Eero Pohjasenaho: ”Kiertotalous on tavalla tai toisella mukana tulevaisuuden työssäni”

Kiertotalouskeskuksella on LinkedInissä jo yli 2000 seuraajaa. Määrä on kymmenkertaistunut parissa vuodessa ja Kiertotalouskeskus on kivunnut kolmanneksi suosituimmaksi kiertotalouden sivustoksi LinkedInissä Sitran ja FIBS:n jälkeen. Sisältöjä mitatessa Kiertotalouskeskus on noussut jo toiseksi suosituimmaksi kiertotalouden sivustoksi LinkedInissä Sitran pitäessä kärkisijaa.

Lue lisää

CLT-levyjä voi hyödyntää puunkorjuussa - elo-syyskuussa kaksi näytöstä suonotkoilla Rovaniemen Hirvaalla

CLT-levynäytöksessä Rovaniemen Hirvaalla elo-syyskuussa näytetään, kuinka CLT-levyt soveltuvat suonotkojen ylitykseen puunkorjuussa. Ensimmäinen näytös järjestetään 17. elokuuta Lentokonejängällä ja toinen 8. syyskuuta Suksiaavalla.

Lue lisää

Veitsiluotoon 400 miljoonan euron investointi tekstiilikuitutehtaalle - Kiertotalouskeskus mukana alusta asti virittämässä yrityksen kanssa yhteistyötä KemiinLue lisää

VUODEN KIERTOTALOUSTEKO -PALKINTO ECOUP OYJ:LLE

Lue lisää

ACEF2022 -forum: Kiertotalouden kasvu vaatii pohjoismaisen strategian

KIERTOTALOUDEN KASVU VAATII YHTEISPOHJOISMAISEN TEOLLISUUSSTRATEGIAN

Kiertotalouden kasvu vaatii yhteispohjoismaisen teollisuusstrategian, todettiin ACEF2022 Arctic Circular Economy Forumissa Kemissä tiistaina. Vihreä siirtymä on mahdollisuus, mutta vaatii yhteisiä ponnistuksia sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

Lue lisää

VERKOSTOIDU #ACEF2022  KIERTOTALOUSKLUBISSA

#ACEF2022 Arctic Circular Economic Forumiin 13.-14.6. Kemissä on ilmoittautunut jo yli sata teollisesta kiertotaloudesta kiinnostunutta. Koska forum on herättänyt näin suurta kiinnostusta, päätettiin tapahtumaan Kemin LumiLinnaan järjestää seminaaritilan lisäksi oma tila Kiertotalousklubille, jossa on mahdollisuus verkostoitua tapahtuman ajan.

”Koska olemme saamassa ison joukon kiertotaloudesta innostuneita ihmisiä pitkästä aikaa yhtaikaa koolle, saimme vielä loppumetreillä idean Kiertotalousklubista. Seminaarisalin läheisyydessä olevaan klubiin striimataan päivän ohjelmaa, mutta siellä voi samalla tutustua uusiin ihmisiin ja verkostoitua seminaarisalia epämuodollisemmassa ympäristössä. Kiertotalousklubissa voi käydä päivän mittaan ihan vain piipahtamassa”, Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussila kertoo.

Lue lisää

Suomalainen teollisen kiertotalouden toimintatapa kiinnostaa jopa Islannin ympäristöministeriössä

Suomalainen teollisen kiertotalouden toimintatapa kiinnostaa islantilaisia. Kiertotalouskeskus ja Sitra pääsivät esittelemään suomalaista toimintatapaa Islannin ympäristöministeriöön ja jopa ympäristöministeri Guðlaugur Þór Þórðarson innostui yhteistyömahdollisuuksista. 

Lue lisää

Tommi Sirviö aloitti Invest in Veitsiluoto -hankkeen projektipäällikkönä

Invest in Veitsiluoto -hankkeen juuri nimitetty projektipäällikkö Tommi Sirviö lähtee hyvällä fiiliksellä liikkeelle luotsaamaan projektia. Pitkän linjan projektiosaajana hän tunnistaa useita vetovoimatekijöitä, joiden hän uskoo siivittävän hankkeen hienoon lopputulokseen.

Lue lisää

ACEF2022 on päässyt maailman suurimman kiertotalousfoorumin WCEF:n viralliseksi sivutapahtumaksi

ACEF2022 Arctic Circular Economy Forum on päässyt maailman suurimman kiertotalousfoorumin WCEF:n viralliseksi sivutapahtumaksi. WCEF (World Circular Economy Forum) kokoaa vuosittain tuhannet liike-elämän johtajat, päättäjät ja asiantuntijat ympäri maailmaa keskustelemaan tämän hetken parhaista kiertotalousratkaisuista. 

Lue lisää

Ekoteollisuuspuistojen webinaari kertoo menestystarinoita Suomesta ja verkottaa yrityksiä

”Ekoteollisuuspuistot – menestystarinoita Suomesta” -webinaarissa tiistaina 17.5. klo 9-11 kerrotaan yritysten menestystarinoita eri puolilta Suomea sijaitsevista ekoteollisuuspuistoista. Lisäksi kaikille avoimessa webinaarissa kerrotaan, kuinka rahoittaa tulevaisuuden vihreää kasvua. Osallistujien on mahdollisuus myös verkostoitua ja luoda uusia kontakteja.

Lue lisää

Kiertotalousforum ACEF2022 pureutuu pohjoisen jätti-investointeihin

ACEF2022 Arctic Circular Economy Forumin ohjelma alkaa täsmentyä. Ohjelma pureutuu erityisesti pohjoisten alueiden vihreää siirtymää koskeviin jätti-investointeihin, jotka ovat jo lähivuosina kymmeniä miljardeja euroja. 

Lue lisää

Lappi hakee kasvua vihreän siirtymän edelläkävijyydellä

Lapin elinkeinoelämän visio on olla pohjoisen Euroopan solmukohta, joka yhdistää luonnon kestävän käytön vastuulliseen kasvuun. Kasvua haetaan vihreän siirtymän edelläkävijyydellä. Tähän on erinomaiset mahdollisuudet, sillä vahvistettuja investointeja vihreään siirtymään liittyen pohjoisilla alueilla on miljardien eurojen arvosta. Yritykset hakevat yhdessä kasvua vahvistamalla yhteistyötä, panostamalla kestävään luonnonvarojen käyttöön ja kansainvälisyyteen. 

Lue lisää

Kiertotalouskeskus sai uutta pontta EU:n kiertotalouspaketista muutoksen läpiviemiseen

EU:n keskiviikkona julkaisema kiertotalouspaketti pitkäikäisemmistä tuotteista, paremmasta tuotesuunnittelusta, pienemmästä ympäristökuormasta ja kestävistä tekstiileistä tukee Kiertotalouskeskuksen työtä kiertotalouden ja kiertotalousliiketoiminnan edistämiseksi.

Lue lisää

ACEF2022 ohjelma on julkaistu ja ilmoittautuminen avattu

ACEF2022 -kiertotalousforumin alustava ohjelma on julkaistu ja ilmoittautuminen forumiin on avattu. Arctic Circular Economy Forum 2022 tarjoaa mielenkiintoisia ja ajankohtaisia puheenvuoroja teollisesta kiertotaloudesta. Ilmaiseen forumiin mahtuu mukaan 200 nopeinta ilmoittautujaa. Forum järjestetään 13.-14. kesäkuuta Kemin LumiLinnassa. Forumissa palkitaan ensimmäistä kertaa vuoden 2022 Kiertotalousteko.

Lue lisää

Eurooppalainen Rosewood -metsäalan verkosto ja monikäyttöiset CLT-levyt esittäytyvät

 

Lue lisää

Teollinen kiertotalous kaipaa yhden luukun periaatetta

Teollisen kiertotalouden edistäminen kaipaa yhden luukun periaatetta, selviää tuoreesta Kiertotalouden haasteet ja mahdollisuudet -raportista.  Yrityksissä on intoa ja halua kehittää kiertotalouden liiketoimintaa, mutta tieto on usein pirstaloitunutta ja haasteellista löytää. Suurimmat haasteet liittyvät taloudellisiin, teknisiin tai lainsäädännöllisiin seikkoihin.

Lue lisää

Digitaalinen metsäneuvonta palvelee metsänomistajaa

Metsäneuvonta kehittyy metsänomistuksen ja metsänhoidon muuttuessa ja käyttöön on otettu ja otetaan yhä enemmän digitaalisia työkaluja. 7. huhtikuuta järjestetään webinaari, jossa esitellään erilaisia digitaalisia metsäneuvonnan työkaluja.

Lue lisää

Vuoden suomalainen kiertotalousteko julkistetaan Arctic Circular Economy -forumissa Kemissä

Vuoden suomalainen kiertotalousteko julkistetaan kesäkuussa Arctic Circular Economy -tapahtumassa. Vuoden suomalaisen kiertotalousteon valitsee valtakunnallinen teollisen kiertotalouden edelläkävijä Kiertotalouskeskus. 

Lue lisää

Invest In Veitsiluoto etsii vastuullista ja energistä moniosaajaa vetämään projektia

Invest In Veitsiluoto -hanke etsii vastuullista ja energista projektipäällikköä vetämään hanketta. Tavoitteena hankkeessa on houkutella yrityksiä sijoittumaan Kemin Veitsiluotoon ja laajemminkin Kemi Keminmaa - Simo -alueella. Projektipäällikön työtehtävät ovat monipuolisia ja sisältävät runsaasti viestintää, sijoituspalvelujen kehittämistä, yritysten kohtaamista ja toimintaympäristön tuotteistamista. 

Lue lisää

Teollisen kiertotalouden koko kattaus tarjolla Arctic Circular Economy -konferenssissa Kemissä

Kemissä järjestetään kesäkuussa iso teollisen kiertotalouden konferenssi Arctic Circular Economy. Kaksipäiväinen konferenssi esittelee koko Suomen teollisen kiertotalouden kattauksen yhdeltä tarjottimelta. Toinen päivä keskittyy arktisen alueen kiertotalouden esittelyyn. 

Lue lisää