ACEF 2024

Kutsumme Sinut mukaan vuoden viileimpään teollisen kiertotalouden tapahtumaan Kemiin, joka sijaitsee keskellä vihreän siirtymän jätti-investointeja. 

Valtakunnallinen #ACEF2024 -forum järjestetään 29.-30.5.2024 Kemin Lumilinnassa, vain livenä. 

INVEST IN KEMI KUTSUU
YRITYSTÄSI MENESTYMÄÄN KANSSAMME

Kemissä vihreä siirtymä ja arktinen matkailu kohtaavat ainutlaatuisella tavalla – sitä on vaikea kuvata. Se on pakko kokea!

MERI-LAPPI KIERTOTALOUDEN YTIMESSÄ

Meri-Lapissa on kiertotaloustoimijoille pöytä katettuna: olemme teollisen kiertotalouden pioneeri Suomessa. Kemi-Tornion seudulta löytyy erilaisiin tarpeisiin infraa ja logistiset valmiudet ovat erinomaiset.

Digipoliksen ja Kiertotalouskeskuksen asiantuntemus on käytettävissäsi.

Digipolis Kemin teknologiakylä

Lapin suurin teknologiakeskittymä Digipolis on ollut toiminnassa vuodesta 1993 alkaen. Sen sydän on alueella toimivat 50 yritystä ja organisaatiota, noin 500 työntekijän voimin. Kehitysyhtiö Kemin Digipolis Oy vastaa yritysten kasvun ja kehittymisen edistämisestä sekä elinvoimaisen toimintaympäristön ylläpitämisestä. Kemin Teollisuuskylä Oy taas tarjoaa kaikille toimijoille tilat ja puitteet. Lisäksi Digipoliksessa on vahva koulutuskeskittymä; Lapin ammattikorkeakoulu ja Ammattiopisto Lappia järjestävät koulutusta 1500 oppilaalle ja TKI-palveluita alueen yrityksille.

Lue lisää

Ajankohtaista

 • Kiertotalouskeskus mukana OECDn kestävän kaivostoiminnan selvityksessä

  Kiertotalouskeskus on mukana tuottamassa tietoa taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön OECD:n selvitykseen eurooppalaisen kestävän kaivannaistoiminnan ja vihreän siirtymän tukemiseksi.  OECDn edustajat ovat tutustuneet maaliskuussa Kemissä ja Lapissa kaivosalaan ja kiertotalouteen. Kemissä delegaatio kävi tutustumassa muun muassa Outokummun kaivokseen tuhannen metrin syvyydessä. Selvityksen tulokset julkistetaan kesällä 2025 Lapissa.

 • Kemin matkailun valttina meri ja saaristo kesät talvet

  Kemin matkailuvaltteja ovat arktisuus, meri, saaristo ja rauhallisuus. Visiona on olla rohkea edelläkävijä arktisena ja merellisenä matkailukohteena. Talvimatkailun lisäksi Kemissä aiotaan panostaa voimakkaasti kesämatkailuun. Kemin matkailun kehittämistyötä ohjaa tulevien vuosien aikana viime syksynä valmistunut Master Plan 2030 -suunnitelma.

 • Kiertotalouskeskus heitti haasteen ysiluokkalaisille  - Minun kiertotalousyritykseni -kisaan tuli loistavia ideoita

  Kiertotalouskeskus on palkinnut 3. huhtikuuta kummiluokkiensa parhaat ideat Minun kiertotalousyritykseni -haastekisassa. Viisi yritysideaa palkittiin kekseliäistä, luovista ja kiertotaloutta edistävistä liikeideoista. Palkintoja juhlistettiin kakkukahvituksella ja palkitut saivat Kiertotalouskeskuksen #ParemmanBisneksenPuolesta -hupparit. 

 • Green North Energy monistaa Business Finlandin rahoittamaa vetylaitoskonseptiaan Kemiin ja Poriin - suunnitteilla yli miljardin euron investoinnit

  Suomalainen Green North Energy on tehnyt aiesopimukset vihreiden vety- ja ammoniakkilaitosten perustamisen selvityksestä Kemin ja Porin kaupunkien kanssa. Yhtiö pystyy hyödyntämään Business Finlandin tuella kehittämäänsä tuotantokonseptia, jota se soveltaa jo Naantaliin rakentuvassa pilottilaitoksessa. Yhteensä yli miljardin euron suunnitelluilla investoinneilla tähdätään vihreän siirtymän vauhdittamiseen, huoltovarmuuden paranemiseen ja uusien työpaikkojen syntymiseen.

 • Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussila "Metsä Groupin esiselvitys kuitutehtaasta Kemiin tai Äänekoskelle on hyvä uutinen"

  Metsä Group käynnistää esiselvityksen ensimmäisestä tekstiilikuitua tuottavasta kaupallisesta tehtaasta. Mahdollinen tekstiilikuitutehdasta suunnitellaan esiselvityksessä  joko biotuotetehtaan vierelle Äänekoskelle tai Kemiin. Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussila sanoo, että juuri tällaisia hyviä uutisia talous nyt tarvitsee. Kemistä visioidaan kiertotalouden kuitulaaksoa, jossa toimisi tulevaisuudessa jopa useita alan toimijoita. 

Tilaa uutiskirje