ACEF 2024

Kutsumme Sinut mukaan vuoden viileimpään teollisen kiertotalouden tapahtumaan Kemiin, joka sijaitsee keskellä vihreän siirtymän jätti-investointeja. 

Valtakunnallinen #ACEF2024 -forum järjestetään 29.-30.5.2024 Kemin Lumilinnassa, vain livenä. 

INVEST IN KEMI KUTSUU
YRITYSTÄSI MENESTYMÄÄN KANSSAMME

Kemissä vihreä siirtymä ja arktinen matkailu kohtaavat ainutlaatuisella tavalla – sitä on vaikea kuvata. Se on pakko kokea!

MERI-LAPPI KIERTOTALOUDEN YTIMESSÄ

Meri-Lapissa on kiertotaloustoimijoille pöytä katettuna: olemme teollisen kiertotalouden pioneeri Suomessa. Kemi-Tornion seudulta löytyy erilaisiin tarpeisiin infraa ja logistiset valmiudet ovat erinomaiset.

Digipoliksen ja Kiertotalouskeskuksen asiantuntemus on käytettävissäsi.

Digipolis Kemin teknologiakylä

Lapin suurin teknologiakeskittymä Digipolis on ollut toiminnassa vuodesta 1993 alkaen. Sen sydän on alueella toimivat 50 yritystä ja organisaatiota, noin 500 työntekijän voimin. Kehitysyhtiö Kemin Digipolis Oy vastaa yritysten kasvun ja kehittymisen edistämisestä sekä elinvoimaisen toimintaympäristön ylläpitämisestä. Kemin Teollisuuskylä Oy taas tarjoaa kaikille toimijoille tilat ja puitteet. Lisäksi Digipoliksessa on vahva koulutuskeskittymä; Lapin ammattikorkeakoulu ja Ammattiopisto Lappia järjestävät koulutusta 1500 oppilaalle ja TKI-palveluita alueen yrityksille.

Lue lisää

Ajankohtaista

 • Kiertotalouden huipputapahtuma ACEF2024 houkuttelee Kemin Lumilinnan täyteen väkeä

  ACEF2024 -forum houkuttelee osallistujia Kemin LumiLinnaan ympäri Suomea. Valtakunnallinen teollisen kiertotalouden tapahtuma järjestetään 29.-30. toukokuuta Kemin Lumilinnassa jo kolmannen kerran.  

 • Tapojärvi avaa kiertotalouteen keskittyvän innovaatiokeskuksen laboratorio- ja tuotantotilat Ouluun

  Teollisen kiertotalouden edelläkävijänä ja kaivospalveluiden tunnettu pohjoissuomalainen perheyhtiö Tapojärvi laajentaa toimintaansa avaamalla kiertotalousinnovaatioihin keskittyvän laboratorion Ouluun.  Eco Innovation Research Center (EIRC) keskittyy teollisuuden sivuvirroista valmistettavien tuotteiden kehittämiseen, valmistukseen ja kaupallistamiseen. Tapojärvellä on rakentumassa paraikaa on tuotantomittakaavan testilaitos Keminmaahan.

 • Lounasravintola Äxä virkistää arjessa ja tarjoaa upeat puitteet juhlahetkiin

  Hyvä sijainti ja maukas ruoka houkuttelevat asiakkaita Lounasravintola Äxään, joka avasi ovensa Digipolis Kemin Teknologiakylässä maaliskuussa. Päivittäinen lounastauko lähiravintolassa tarjoaa monelle alueella työskentelevälle tärkeän hengähdyshetken työpäivän keskelle. Puuhakaksikko Sarianna Rissasella ja Jiri Holpaisella on runsaasti suunnitelmia ja ideoita ravintolatoiminnan monipuolistamiseen.

 • Kiertotalouskeskus mukana OECDn kestävän kaivostoiminnan selvityksessä

  Kiertotalouskeskus on mukana tuottamassa tietoa taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön OECD:n selvitykseen eurooppalaisen kestävän kaivannaistoiminnan ja vihreän siirtymän tukemiseksi.  OECDn edustajat ovat tutustuneet maaliskuussa Kemissä ja Lapissa kaivosalaan ja kiertotalouteen. Kemissä delegaatio kävi tutustumassa muun muassa Outokummun kaivokseen tuhannen metrin syvyydessä. Selvityksen tulokset julkistetaan kesällä 2025 Lapissa.

 • Kemin matkailun valttina meri ja saaristo kesät talvet

  Kemin matkailuvaltteja ovat arktisuus, meri, saaristo ja rauhallisuus. Visiona on olla rohkea edelläkävijä arktisena ja merellisenä matkailukohteena. Talvimatkailun lisäksi Kemissä aiotaan panostaa voimakkaasti kesämatkailuun. Kemin matkailun kehittämistyötä ohjaa tulevien vuosien aikana viime syksynä valmistunut Master Plan 2030 -suunnitelma.

Tilaa uutiskirje