MERI-LAPPI KIERTOTALOUDEN YTIMESSÄ

Meri-Lapissa on kiertotaloustoimijoille pöytä katettuna: olemme teollisen kiertotalouden pioneeri Suomessa. Kemi-Tornion seudulta löytyy erilaisiin tarpeisiin infraa ja logistiset valmiudet ovat erinomaiset.

Digipoliksen ja Kiertotalouskeskuksen asiantuntemus on käytettävissäsi.

TÄRKEÄÄ TIETOA KEMILÄISILLE YRITYKSILLE KORONA-AIKANA

Yritysneuvojamme auttavat häiriötilanteeseen liittyvissä kysymyksissä ja neuvovat rahoitushaasteissa.

INNOSUP-HANKKEET TUKEMAAN TEOLLISUUDEN PALVELUYRITYSTEN INNOVAATIOITA 

INNOSUP on Euroopan Unionin Horizon 2020 -ohjelmaan kuuluva instrumentti, jonka tarkoituksena on löytää uusia lähestymistapoja innovaatiotukeen. 

Digipolis Kemin teknologiakylä

Lapin suurin teknologiakeskittymä Digipolis on ollut toiminnassa vuodesta 1993 alkaen. Sen sydän on alueella toimivat 50 yritystä ja organisaatiota, noin 500 työntekijän voimin. Kehitysyhtiö Kemin Digipolis Oy vastaa yritysten kasvun ja kehittymisen edistämisestä sekä elinvoimaisen toimintaympäristön ylläpitämisestä. Kemin Teollisuuskylä Oy taas tarjoaa kaikille toimijoille tilat ja puitteet. Lisäksi Digipoliksessa on vahva koulutuskeskittymä; Lapin ammattikorkeakoulu ja Ammattiopisto Lappia järjestävät koulutusta 1500 oppilaalle ja TKI-palveluita alueen yrityksille.

Lue lisää

Ajankohtaista

  • ACEF2022 -forum sai osallistujilta runsain mitoin kiitosta

    Valtakunnallinen teollisen kiertotalouden ACEF2022 forum on saanut osallistujilta runsain mitoin kiitosta. ACEF2022 -forumiin oltiin kokonaisuutena erittäin tyytyväisiä. Teemaa ”Viihdy, virkisty, verkostoidu” pidettiin onnistuneena, puheenvuoroja mielenkiintoisina ja valtaosa kävijöistä suosittelisi forumia omille verkostoilleen.

  • Industrial Park More on liittynyt mukaan ekoteollisuuspuistojen verkostoon

    Hämeenlinnan kaupungin ja Janakkalan kunnan elueilla sijaitseva Industrial Park More on liittynyt mukaan ekoteollisuuspuistojen verkostoon. Industrial Park Moren alueella toimii noin 90 yritystä ja niissä on lähes 1500 työpaikkaa. Toiminta-alueella on 680 käytössä hehtaaria ja vapaana on paljon yrityksille valmiiksi asemakaavoitettuja tontteja.

  • Meri-Lappi on erinomainen paikka vetytaloudelle

    Meri-Lapin kovimmat valtit vetytaloudessa ovat sijainti ja alueen teollisuus. Lisäksi Meri-Lapista on lyhyt matka ja hyvät yhteydet Pohjois-Ruotsiin, missä vetytalouteen panostetaan voimakkaasti. Alueella on myös pitkään tehty työtä kiertotalouden parissa, mikä tukee vetytalouden edistämistä. Tiedot ilmenevät tuoreista selvityksistä, jotka on julkistettu 29. syyskuuta Vetytietoisku -päivässä Kemin Digipoliksella. Vetytalouden mahdollisuuksista kertovaan tietoiskupäivään on ilmoittautunut 70 osallistujaa.

Tilaa uutiskirje