INVEST IN KEMI KUTSUU
YRITYSTÄSI MENESTYMÄÄN KANSSAMME

Kemissä vihreä siirtymä ja arktinen matkailu kohtaavat ainutlaatuisella tavalla – sitä on vaikea kuvata. Se on pakko kokea!

MERI-LAPPI KIERTOTALOUDEN YTIMESSÄ

Meri-Lapissa on kiertotaloustoimijoille pöytä katettuna: olemme teollisen kiertotalouden pioneeri Suomessa. Kemi-Tornion seudulta löytyy erilaisiin tarpeisiin infraa ja logistiset valmiudet ovat erinomaiset.

Digipoliksen ja Kiertotalouskeskuksen asiantuntemus on käytettävissäsi.

Digipolis Kemin teknologiakylä

Lapin suurin teknologiakeskittymä Digipolis on ollut toiminnassa vuodesta 1993 alkaen. Sen sydän on alueella toimivat 50 yritystä ja organisaatiota, noin 500 työntekijän voimin. Kehitysyhtiö Kemin Digipolis Oy vastaa yritysten kasvun ja kehittymisen edistämisestä sekä elinvoimaisen toimintaympäristön ylläpitämisestä. Kemin Teollisuuskylä Oy taas tarjoaa kaikille toimijoille tilat ja puitteet. Lisäksi Digipoliksessa on vahva koulutuskeskittymä; Lapin ammattikorkeakoulu ja Ammattiopisto Lappia järjestävät koulutusta 1500 oppilaalle ja TKI-palveluita alueen yrityksille.

Lue lisää

Ajankohtaista

 • ”Fiilis töissä on ihan eri pyörällä tullessa”

  Työmatkapyöräily on Suomessa suosittua varsinkin kesäaikaan. Kemin Teknologiakylässä työskentelevä Hannu Kankaanpää pyöräilee töihin kesät talvet. Se tarkoittaa reilua paria tuhatta kilometriä pelkästään työmatkoihin. 

 • Ghanassa rannat tursuavat muovi- ja vaatejätettä - Kemissä asuva designer suunnittelee eettistä muotia

  Kemissä asuva muotisuunnittelija Elisha Ofori Bamfo nauttii Perämeren rannalla sijaitsevan kaupungin puhtaista rannoista. Toisin on hänen kotimaassaan Ghanassa, jossa kierrätys on puutteellista tai jopa olematonta ja valtavat määrä muovia ja jopa tekstiilejä päätyy vesistöihin. Elisha Ofori Bamfo ajatteli, että hän voi muotisuunnittelijanakin tehdä asialle jotain ja on alkanut suunnitella kiertotalousmateriaaleista designvaatteita. 

 • Kemissä järjestetty kiertotalouden huipputapahtuma ACEF2024 oli menestys

  Kemissä toukokuun lopussa järjestetty kiertotalouden huipputapahtuma ACEF2024 oli menestys. Kävijöitä oli tänä vuonna ennätysmäärä ja osallistujat ovat antaneet tapahtumasta huippupisteet. ACEF2024 -forumiin osallistui tänä vuonna aiempaa enemmän yrityksiä ja yritysten edustajia, mikä ilahduttaa tapahtuman järjestäjää Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussilaa. 

 • Tapojärvi on saanut valtakunnallisen Vuoden Kiertotalouspalkinnon ACEF2024 -forumissa

  Kiertotalous- ja kaivospalveluyhtiö Tapojärvi Oy on saanut valtakunnallisen Vuoden Kiertotalousteko -palkinnon 30. toukokuuta ACEF2024 -forumissa Kemissä. Kiertotalouskeskus on palkinnut Tapojärven rohkeudesta satsata pitkäjänteisesti ja merkittävästi tutkimus-, kehitys-, ja innovointityöhön.Tuomas Pussila Veli-Matti Marttala Soile Suvanto Vuoden Kiertotalousteko -palkinto 2024

 • Green North Energy Veera Kiiskinen ACEF2024 -forumissa: Energiasiirtymä tarvitaan nopeasti

  ACEF2024 -forumin seminaaripäivänä 30. toukokuuta puhunut Project and Development Lead Veera Kiiskinen Green North Energystä sanoo, että energiasiirtymä tarvitaan nyt ja nopeasti. Yksi ratkaisu, jolla päästöjä saataisiin alas, olisi vihreä ammoniakki, sanoo Kiiskinen.

Tilaa uutiskirje