Ajankohtaista

Lapin ammattikorkeakoulussa alkaa ainutlaatuinen kestävyyskoulutus

Lapin ammattikorkeakoulussa alkaa ensi syksynä ensimmäistä kertaa ainutlaatuinen kansainvälinen englanninkielinen kestävyysosaamisen tarpeeseen vastaava ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon koulutusohjelma Managing Sustainability and Systems Change. Koulutusohjelmaan voi hakea parhaillaan yhteishaun kautta. Yhteishaku päättyy 31. maaliskuuta.

Lue lisää

ACEF2023 Kemissä tarjoaa kiertotaloutta, yrityskeissejä ja retkiä

ACEF2023:n, valtakunnallisen teollisen kiertotalouden forumin, ohjelma on julkistettu. ACEF2023:n ohjelmassa 7.-8. kesäkuuta on tänä vuonna tarjolla tuhdin asian lisäksi uusina elementteinä kiertotalousretket, yrityssparraus ja forumin ajan kestävä pienimuotoinen kiertotalouskisa. Infinited Fiber Company on tulossa forumiin kertomaan tuoreimmista kuulumisistaan ja yhteistyökuvioistaan alueen yritysten kanssa.

Lue lisää

Veitsiluodon kaavalle lainvoima - Infinited Fiberin tehdashanke etenee

Kemin Veitsiluodon uusi kaava on saanut lainvoiman. Uusi lainvoimainen kaava mahdollistaa esimerkiksi Infinited Fiber Companyn uusiokuitutehtaan rakennushankkeen aloittamisen yrityksen suunnittelemassa aikataulussa. 

Lue lisää

Kolmikymppinen Digipolis juhlii vireänä - teknologiakylä Kemissä on täynnä elämää

Digipolis - Kemin Teknologiakylä juhlii tänä vuonna kolmikymppisiään. Kylä on täynnä yrityselämää ja alueella toimii noin 50 yritystä, jotka työllistävät kaikkiaan 500 henkilöä. Toimitilojen käyttöaste on aina ollut erinomainen ja yritykset ovat tuoreessakin kyselyssä kertoneet olevansa hyvin tyytyväisiä kylän toimitiloihin ja palveluihin.

Lue lisää

Infinited Fiber Company kertoo uuden tehtaan yhteistyömahdollisuuksista alueen yrityksille

Infinited Fiber Company kertoo Kansainvälisty ja kasva -tapahtumassa Kemin Lumilinnassa 29. maaliskuuta, mitä uusia yhteistyömahdollisuuksia Kemin Veitsiluotoon rakennettava uusiokuitutehdas, 400 miljoonan euron investointi, toteutuessaan toisi. Itse tehdas työllistäisi noin 270 henkilöä.

Lue lisää

Hiilidioksidi houkutteli kehitystyön pariin – Sampsa Vuori projektiasiantuntijaksi Digipolikselle

Digipoliksen asiantuntijatiimin tuorein kasvo on konetekniikan insinööri (AMK) ja teknologiajohtamisen insinööri (YAMK) Sampsa Vuori. Vuori aloitti maaliskuun alussa projektiasiantuntijan työssä, ja hänen työnkuvansa tulee keskittymään biohiileen, hiilidioksidin talteenottoon ja vetytalouteen.

Lue lisää

Suomi kipusi tuulivoimarakentamisen Euroopan TOP3:ksi vuonna 2022

Suomeen rakennettiin vuonna 2022 ennätysmäärä tuulivoimaa. Uutta kapasiteettia valmistui 2,4 gigawattia. Euroopan tuulivoimayhdistyksen WindEuropen tilastojen mukaan Suomi sijoittui vuoden 2022 aikana asennetussa tuulivoimakapasiteetissa Euroopan kolmanneksi, heti Saksan ja Ruotsin jälkeen. 

Lue lisää

Veitsiluodossa tapahtuu – erinomaiset puitteet houkuttavat yrityksiä

Veitsiluodon teollisuusalueella katsotaan avoimin mielin tulevaisuuteen. Alue on herättänyt laajaa kiinnostusta yritysten parissa, ja uutta teollista liiketoimintaa ollaan jo käynnistelemässä useilla tahoilla. Invest in Veitsiluoto -hankkeessa iloitaan positiivisista näkymistä.  

Lue lisää

Videoista apua liiketoimintasuunnitelman tekemiseen

Business Kemi on julkaissut sarjan yritysneuvontavideoita, jotka auttavat aloittelevia yrittäjiä liiketoimintasuunnitelman laatimisessa. Lyhyet ohjevideot tuovat helpotusta erityisesti suunnitelman talouslukuosion täyttämiseen. Näin suunnitelman voi tehdä valmiimmaksi jo ennen ensitapaamista Business Kemin yrityskehittäjän kanssa, ja yritystoiminnan saa polkaistua nopeammin käyntiin.

Lue lisää

Haaste on mahdollisuus – Digipolis 30 vuotta

Digipoliksessa vietetään tänä vuonna juhlavuotta: teknologiakylässä on tehty töitä paikallisen teollisuuden ja yritystoiminnan eteen jo kolmen vuosikymmenen ajan. Suurimman osan tästä ajasta alueen yritystoiminnan kehitystä on kirittänyt kehitysyhtiö Kemin Digipolis Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Heikka. Heikka toimii tällä hetkellä myös Kemin kaupungin elinvoimajohtajana.

Lue lisää