Ajankohtaista

Kemin biotuotetehdas käynnistyy ­– tehokkuus maailman huippua

Metsä Fibren uusi biotuotetehdas aloittaa toimintansa Kemissä. Kyseessä on Suomen metsäteollisuushistorian merkittävin investointi.

Lue lisää

Valtiovarainvaliokunta tutustui Meri-Lapin kiertotaloushankkeisiin

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta aloitti kautensa tutustumiskäynnillä Lappiin. Mukana kaksipäiväisellä vierailulla olivat valiokunnan puheenjohtajisto ja varapuheenjohtajisto sekä virkamiehistö. Vierailun teemoina olivat matkailu, turvallisuus sekä teollisuus.

Lue lisää

Osallistu Vuoden vastuullisuusteko -kilpailuun

Keskuskauppakamari haluaa nostaa esille yritysten vastuullisuustyötä Vuoden vastuullisuusteko -kilpailun avulla. Kolmatta kertaa järjestettävän kilpailun tarkoituksena on lisätä tietoisuutta yritysten tekemästä vastuullisuustyöstä ja nostaa esille niin pieniä kuin suuriakin vaikuttavia vastuullisuustekoja. Vuoden vastuullisuusteko valitaan yleisöäänestyksellä ja palkitaan Suuressa yritysvastuupäivässä 15. marraskuuta.
Vuonna 2022 vuoden vastuullisuustekona palkittiin Vaatelaastari. KUVA: SOILE SUVANTO

Lue lisää

Nyt tarvitaan muutoksen asiantuntijoita – uusi YAMK-ohjelma alkaa Lapin ammattikorkeakoulussa

Uusi Managing Sustainability and Systems Change -koulutusohjelma yhdistää eri alojen osaajat kestävyyden ja muutoksen teemojen äärelle.

Lue lisää

Metsä Group aloittaa Kemistä biodiversiteettisuunnitelmien teon

Metsä Group vahvistaa luonnon monimuotoisuutta omistamillaan maa-alueilla Kemissä. Yli 650 hehtaarin laajuinen alue käsittää Metsä Groupin tehdasalueen ja maita Kemin kaupunkiympäristössä. Metsä Groupilla on Kemissä rakenteilla oleva biotuotetehdas ja kartonkitehdas. Metsä Groupin tavoitteena on lisätä alueellista biodiversiteettiä kaikilla tehdaspaikkakunnilla, joita on yli 20 eri puolilla Eurooppaa.

Lue lisää

Pohjoisen investointipotentiaali on noussut lähelle 200 miljardia euroa

Lapin kauppakamarin julkaiseman selvityksen mukaan pohjoisen rajat ylittävän alueen investointipotentiaali on noussut nopeasti lähelle 200 miljardia euroa. Valtaosa hankkeista eli jopa noin 128 miljardia euroa liittyy vihreään siirtymään.  Pohjois-Suomi lähestyy investointipotentiaalissa jo Pohjois-Ruotsia. 

Lue lisää

Meri-Lappi on valmiina vetytalouteen – Vedyn mahdollisuudet Kemille -hankkeesta tietoa ja verkostoja paikallisille yrityksille

Elokuun lopussa päättyvä kaksivuotinen Vedyn mahdollisuudet Kemille -hanke on onnistuneesti lisännyt vetytietoutta Meri-Lapin alueella ja parantanut yritysten valmiuksia päästä kiinni energiamurroksen tuomiin mahdollisuuksiin. Vetytalous herättää laajasti kiinnostusta, vaikka tunnelma yrityskentällä on vielä osin odottava.

Lue lisää

Moni yritysretkeläinen yllättyi, kuinka jättimäistä kiertotalousbisnestä pohjoisessa tehdään

Monen ACEF2023 -forumin osallistujan silmät avautuivat yritysretkellä, kuinka jättimäistä kiertotalouden liiketoiminta Pohjois-Suomessa on ja kuinka valtavia investointeja vihreään siirtymään kaiken aikaa pohjoisessa tehdään. Kiertotalouskeskus järjesti Kiertotalouden ydintoimijat -yritysretken osana ACEF2023 -forumia, johon pääsi mukaan yksi bussilastillinen forumin osanottajia. Retkeläiset tutustuivat Metsä Fibreen, Outokumpuun ja Infinited Fiber Companyyn. 

Lue lisää

ACEF2023 on aitiopaikka, josta voi seurata pohjoisen kehittymistä

Kiertotalouden kehitysjohtaja Tomas Norrena Swecosta osallistui Arctic Circular Economy Forumiin Kemissä jo toista kertaa ja oli jälleen tyytyväinen tapahtuman antiin. Forum tarjoaa Norrenan mielestä ainutlaatuisen tilaisuuden päästä seuraamaan Pohjois-Suomen ja -Ruotsin kehittymistä. 

Lue lisää

Infinited Fiber Company haluaa tehdä maailmanhistoriaa

Lue lisää