Ajankohtaista

Kiertotalouden huipputapahtuma ACEF2024 houkuttelee Kemin Lumilinnan täyteen väkeä

ACEF2024 -forum houkuttelee osallistujia Kemin LumiLinnaan ympäri Suomea. Valtakunnallinen teollisen kiertotalouden tapahtuma järjestetään 29.-30. toukokuuta Kemin Lumilinnassa jo kolmannen kerran.  

Lue lisää

Tapojärvi avaa kiertotalouteen keskittyvän innovaatiokeskuksen laboratorio- ja tuotantotilat Ouluun

Teollisen kiertotalouden edelläkävijänä ja kaivospalveluiden tunnettu pohjoissuomalainen perheyhtiö Tapojärvi laajentaa toimintaansa avaamalla kiertotalousinnovaatioihin keskittyvän laboratorion Ouluun.  Eco Innovation Research Center (EIRC) keskittyy teollisuuden sivuvirroista valmistettavien tuotteiden kehittämiseen, valmistukseen ja kaupallistamiseen. Tapojärvellä on rakentumassa paraikaa on tuotantomittakaavan testilaitos Keminmaahan.

Lue lisää

Lounasravintola Äxä virkistää arjessa ja tarjoaa upeat puitteet juhlahetkiin

Hyvä sijainti ja maukas ruoka houkuttelevat asiakkaita Lounasravintola Äxään, joka avasi ovensa Digipolis Kemin Teknologiakylässä maaliskuussa. Päivittäinen lounastauko lähiravintolassa tarjoaa monelle alueella työskentelevälle tärkeän hengähdyshetken työpäivän keskelle. Puuhakaksikko Sarianna Rissasella ja Jiri Holpaisella on runsaasti suunnitelmia ja ideoita ravintolatoiminnan monipuolistamiseen.

Lue lisää

Kiertotalouskeskus mukana OECDn kestävän kaivostoiminnan selvityksessä

Kiertotalouskeskus on mukana tuottamassa tietoa taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön OECD:n selvitykseen eurooppalaisen kestävän kaivannaistoiminnan ja vihreän siirtymän tukemiseksi.  OECDn edustajat ovat tutustuneet maaliskuussa Kemissä ja Lapissa kaivosalaan ja kiertotalouteen. Kemissä delegaatio kävi tutustumassa muun muassa Outokummun kaivokseen tuhannen metrin syvyydessä. Selvityksen tulokset julkistetaan kesällä 2025 Lapissa.
Lue lisää

Kemin matkailun valttina meri ja saaristo kesät talvet

Kemin matkailuvaltteja ovat arktisuus, meri, saaristo ja rauhallisuus. Visiona on olla rohkea edelläkävijä arktisena ja merellisenä matkailukohteena. Talvimatkailun lisäksi Kemissä aiotaan panostaa voimakkaasti kesämatkailuun. Kemin matkailun kehittämistyötä ohjaa tulevien vuosien aikana viime syksynä valmistunut Master Plan 2030 -suunnitelma.

Lue lisää

Kiertotalouskeskus heitti haasteen ysiluokkalaisille  - Minun kiertotalousyritykseni -kisaan tuli loistavia ideoita

Kiertotalouskeskus on palkinnut 3. huhtikuuta kummiluokkiensa parhaat ideat Minun kiertotalousyritykseni -haastekisassa. Viisi yritysideaa palkittiin kekseliäistä, luovista ja kiertotaloutta edistävistä liikeideoista. Palkintoja juhlistettiin kakkukahvituksella ja palkitut saivat Kiertotalouskeskuksen #ParemmanBisneksenPuolesta -hupparit. 

Lue lisää

Green North Energy monistaa Business Finlandin rahoittamaa vetylaitoskonseptiaan Kemiin ja Poriin - suunnitteilla yli miljardin euron investoinnit

Suomalainen Green North Energy on tehnyt aiesopimukset vihreiden vety- ja ammoniakkilaitosten perustamisen selvityksestä Kemin ja Porin kaupunkien kanssa. Yhtiö pystyy hyödyntämään Business Finlandin tuella kehittämäänsä tuotantokonseptia, jota se soveltaa jo Naantaliin rakentuvassa pilottilaitoksessa. Yhteensä yli miljardin euron suunnitelluilla investoinneilla tähdätään vihreän siirtymän vauhdittamiseen, huoltovarmuuden paranemiseen ja uusien työpaikkojen syntymiseen.

Lue lisää

Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussila "Metsä Groupin esiselvitys kuitutehtaasta Kemiin tai Äänekoskelle on hyvä uutinen"

Metsä Group käynnistää esiselvityksen ensimmäisestä tekstiilikuitua tuottavasta kaupallisesta tehtaasta. Mahdollinen tekstiilikuitutehdasta suunnitellaan esiselvityksessä  joko biotuotetehtaan vierelle Äänekoskelle tai Kemiin. Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussila sanoo, että juuri tällaisia hyviä uutisia talous nyt tarvitsee. Kemistä visioidaan kiertotalouden kuitulaaksoa, jossa toimisi tulevaisuudessa jopa useita alan toimijoita. 

Lue lisää

Valtakunnallinen kiertotaloustapahtuma ACEF2024 järjestetään Kemissä toukokuussa

Valtakunnallinen kiertotaloustapahtuma Arctic Circular Economy Forum järjestetään Kemissä jo kolmannen kerran. ACEF2024 -forum järjestetään 29.-30. toukokuuta Kemin Lumilinnassa. Tapahtuman teemana on tällä kertaa Paremman bisneksen puolesta ja samalla ajatuksella palkitaan myös valtakunnallisen Vuoden Kiertotalousteko -palkinnon voittaja, joka julkistetaan #ACEF2024 -forumissa. 

Lue lisää

Kiertotalouskeskus on saanut uusia kummiluokkia - Ysiluokkalaisille selvisi, mitä kiertotalous on

Kiertotalouskeskus on saanut uusia kummiluokkia tänä keväänä, kun kemiläiskoulujen lisäksi  Keminmaan yhdeksäsluokkalaiset ovat lähteneet mukaan kummiluokkatoimintaan. Kiertotalouskeskuksen asiantuntijat vierailevat kummikouluissa sovittuna ajankohtana ja kertovat ysiluokkalaisille tietoa kiertotaloudesta. Kaikki kummiluokkalaiset haastetaan kiertotalouskisaan.

Lue lisää