Ajankohtaista

VUODEN KIERTOTALOUSTEKO -PALKINTO ECOUP OYJ:LLE

14.06.2022

kiertotalousteko-30

Valtakunnallinen Vuoden Kiertotalousteko -palkinto on myönnetty tiistaina 14. kesäkuuta kiertotalousyhtiö EcoUp Oyj:lle Kemissä ACEF2022 Arctic Circular Economy Forumissa. EcoUp on ansainnut Vuoden Kiertotalousteko 2022 palkinnon, koska se on tehnyt pitkäjänteistä työtä vuosikymmeniä kiertotalouden parissa, kehittänyt uutterasti ja innovatiivisesti uusia kiertotalousratkaisuja ja listautunut vastikään pörssiin.

”Tänä keväänä EcoUp sai patentin monistettavalle teollisen kiertotalouden innovaatiolle, jossa hankalasti kierrätettävä mineraalivilla saadaan uudeksi raaka-aineeksi esimerkiksi sementin valmistukseen. Juuri tällaisia ratkaisuja teollinen kiertotalous tarvitsee”, Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussila sanoo.

”Kiertotalous on toimiala, jossa ei välttämättä tule pikavoittoja, mutta EcoUp on erinomainen esimerkki siitä, että pitkäjänteinen työ kannattaa ja luo elinvoimaa. Toivomme, että Ecoupin yritystarina innostaa uusia toimijoita vihreän siirtymän liiketoimintaan”, Kiertotalouskeskuksen viestintäasiantuntija Soile Suvanto sanoo.

Ecoupin toimitusjohtaja Antti Ollikainen vastaanotti palkinnon hymyssä suin.

ASEF 2022-128kiertotaloustekopalkintoecoup

EcoUpin toimitusjohtaja Antti Ollikainen vastaanotti vuoden Kiertotalousteko -palkinnon Kiertotalouskeskuksen viestinnän asiantuntija Soile Suvannolta ja johtaja Tuomas Pussilalta. 

”Olo on erittäin iloinen ja ylpeä. EcoUpin kaikki toiminta tähtää siihen, että hylättyjä materiaaleja käytetään yhä enemmän osana kestävää rakentamista. Liikevaihdostamme valtaosa perustuu kiertotalouteen ja tällä tiellä olemme olleet jo vuodesta 1979. Kyllä se ilahduttaa, että porukkamme hyvä työ huomataan ja palkitaan”, toimitusjohtaja Ollikainen sanoo.

”Ajattelemme, että kiertotaloutta kirittävät ratkaisumme ja hiilineutraalit tuotteemme ovat etunenässä raivaamassa vihreän rakentamisen polkua. Kun lainsäätäjä mahdollistaa ja ohjaa ja toimiala toteuttaa, suuri murros etenee vääjäämättä”, Ollikainen sanoo.

Valtakunnallinen Kiertotalousteko -palkinto jaettiin nyt ensimmäisen ja tarkoitus on jakaa Vuoden #kiertotalousteko -palkinto vuosittain. Haussa oli innovatiivinen, kekseliäs tai rohkea teollista kiertotaloutta edistävä teko, yritys, ihminen tai asia. ”Palkinnon avulla haluamme tuoda esiin teollista kiertotaloutta myönteisillä nostoilla ja tarinoilla”, Pussila sanoo.

Yleisöehdotuksia palkinnonsaajaksi tuli runsaasti.

”Oli hienoa havaita, että kiertotalouden tekijöitä on maassamme jo paljon. Teollisella kiertotaloudella on tämänkin perusteella erinomaiset näkymät”, sanoo Pussila.

Palkinnoksi EcoUp saa oman nimikkopuun Aurora -metsästä Tervolasta sekä linnunpöntön.

”Kutsumme ACEF-forumin jälkeen EcoUpin nokipannukahville kanssamme Aurora -metsään asettamaan linnunpöntön paikoilleen nimikkopuuhun”, Suvanto kertoo.

ACEF on valtakunnallinen teollisen kiertotalouden forum, joka järjestetään vuosittain Kemissä. Forum järjestettiin ensimmäisen kerran 13-14. kesäkuuta Kemin Lumilinnassa ja se keräsi 125 kävijää ympäri Suomea. Forum järjestetään seuraavan kerran kesäkuussa 2023 Kemissä.