Ajankohtaista

Kiertotalouskeskus osallistuu WCEF2022 -tapahtumaan omalla livesessiolla - teemana tänä vuonna kiertotalous ja  investoinnit ekoteollisuuspuistoissa

08.11.2022

Kiertotalouskeskus on valittu mukaan maailman suurimpaan kiertotaloustapahtuma WCEF:ään omalla livelähetyksellä 8. joulukuuta. Kiertotalouskeskuksen livesession teemana on, kuinka houkutella kiertotalousinvestointeja ekoteollisuuspuistoihin. Aihetta käsitellään eri näkökulmista ja konkreettisten esimerkkien avulla. 

WCEFLAHETYSKUVA

Vuoden WCEF2021 livestreamissa olivat mukana muun muassa UNIDOn Klaus Tyrkkö, Sitran Nani Pajunen, Kiertotalouskeskuksen Tuomas Pussila ja Norrumin Jukka Teräs. KUVA: Soile Suvanto 

Puolentoista tunnin livesessiossa käsitellään kansainvälistä yhteistyötä ja esimerkkeinä on muun muassa Kemin Veitsiluodon alueen kehittäminen ja Infinited Fiber Companyn 400 miljoonan euron tekstiilikuitutehtaan investointipäätös alueelle. 

"Kiertotalouden edistämisessä kansainvälinen yhteistyö on yhä tärkeämmässä roolissa, joten tästä teemasta tulemme keskustelemaan sessiossa" Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussila kertoo. 

Kiertotalouskeskus järjestää tapahtuman yhdessä Lapin ammattikorkeakoulun kanssa.  "Koulutusorganisaatiot ovat yhä enemmän mukana yritysrajapinnassa, joten tämän huomioiminen on tärkeää", Pussila sanoo.  

Livelähetysstudio rakennetaan fyysisesti Kemiin, jonne osa lähetyksen vieraista saapuu. "Lähetyksessä otetaan etäyhteyksiä asiantuntijoihin. Luvassa on paneelikeskustelu pääteemasta.  Yleisö pääsee osallistumaan esittämällä asiantuntijoille kysymyksiä suoran lähetyksen aikana", Kiertotalouskeskuksen viestintäasiantuntija Soile Suvanto kertoo. 

WCEF on maailman suurin kiertotaloustapahtuma - ensimmäistä kertaa Afrikan mantereella 

WCEF on maailman suurin kiertotaloustapahtuma ja tänä vuonna tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Afrikan mantereella, Ruandassa. Tapahtumaan on osallistunut vuosittain tuhansia kiertotaloudesta kiinnostuneita ympäri maailmaa. Kiertotalouskeskuksen livestriimi on osa WCEF2022:n Accelerator Session -ohjelmaa. 

Ilmoittautuminen WCEF2022 livesessioon on avattu

"Olemme ylpeitä, että pääsimme toistamiseen mukaan tekemään WCEF:ään livesessiota. Viime vuotinen lähetys oli kansainvälinen menestys. Rekisteröityneitä ilmoittautuneita livesessiossamme oli noin 300 kaikkialta maailmasta", Suvanto kertoo.

Ilmoittautuminen tämän vuoden livesessioon on avattu.

REGISTER EASILY HERE

Livesessiolle on avattu oma verkkosivu,  jonne päivitetään tapahtuman tietoja sen edetessä.

WCEF2022 

Kiertotalouskeskus tekee tapahtuman yhteistyössä Lapin ammattikorkeakoulun kanssa osana Lapin kiertotalous 2.0 -hanketta. LTKT2.0 -hankkeessa on mukana myös ammattiopisto Lappia.