Ajankohtaista

ACEF2022 -forum sai osallistujilta runsain mitoin kiitosta

04.10.2022

Valtakunnallinen teollisen kiertotalouden ACEF2022 forum on saanut osallistujilta runsain mitoin kiitosta. ACEF2022 -forumiin oltiin kokonaisuutena erittäin tyytyväisiä. Teemaa ”Viihdy, virkisty, verkostoidu” pidettiin onnistuneena, puheenvuoroja mielenkiintoisina ja valtaosa kävijöistä suosittelisi forumia omille verkostoilleen.

ACEF2022 -forumin osallistujien mielestä Kemin kaupunginjohtaja Matti Ruotsalaisen puheenvuoro Veitsiluodosta Pohjois-Euroopan johtava teollisen kiertotalouden keskus oli tapahtuman kiinnostavin esitys. 

ACEF2022 -forum järjestettiin 13.-14. kesäkuuta Kemissä ensimmäistä kertaa ja tapahtumaan osallistui 125 teollisesta kiertotaloudesta kiinnostunutta ympäri Suomea. ACEF2022 -forumissa käsiteltiin erityisesti pohjoisen alueen valtavia jätti-investointeja vihreään siirtymään. Forumissa palkittiin ensimmäistä kertaa valtakunnallisella Vuoden Kiertotalousteko -palkinnolla EcoUp Oyj. Lisäksi palkittiin Sitran erityisasiantuntija Nani Pajunen teollisen kiertotalouden uranuurtajana. Palkitut saivat muun muassa oman nimikkopuun Tervolasta Aurora metsästä.

Teollisen kiertotalouden forum ACEF2022 sai kiitettävät arvosanat palautekyselyssä yleisöltä 

Kävijäpalautteen kokonaistyytyväisyys forumille on kiitettävä 9 asteikon ollessa 1-10. Vuoden teema ”Viihdy, virkisty, verkostoidu” on myös kiitettävä arvosanalla 9. Kiinnostavimpana puheenvuorona yleisö piti Kemin kaupunginjohtaja Matti Ruotsalaisen alustusta aiheesta Veitsiluodosta Pohjois-Euroopan johtava teollisen kiertotalouden keskus. Toiseksi kiinnostavimpana kävijät pitivät paneelikeskustelua Suomen ekoteollisuuspuistoista, joka keräsi myös paljon kiitosta. Paneelissa keskustelivat ympäristöpäällikkö Virve Heikkinen Kokkola Industrial Parkista, erityisasiantuntija Jouko Urmas Lounapuiston ekoteollisuuspuistosta Yrityssalosta ja erityisasiantuntija Heikki Sorasahi Ympäristöministeriöstä. Keskustelua luotsasi teollisen kiertotalouden erityisasiantuntija Jukka Teräs Norrum Oy:stä. 

ACEF2022 -forumi sai kiitosta muun muassa tunnelmasta ja toteutuksesta 

Vapaassa palautteessa on kehuttu erityisesti forumin tunnelmaa ja toteutusta.

”Kohtaamiset. Ihmiset tekevät kestävyyssiirtymän. On tärkeää keskustella kahvitauolla, lounaalla, iltatilaisuudessa ja tutustua. Kohtaamisista lähtee aina liikkeelle jotain uutta!”

”Tilaisuudessa oli varattu hyvin aikaa verkottumiselle ja vapaalle keskustelulle, mikä oli hienoa pitkästä aikaa live-tapahtumassa. Tapahtumassa oli mukana puheenvuoroja sekä korkean tason ilmiöitä käytännön tasolta.”

”Vuoden Kiertotalousteko oli hyvä idea ja kohotti tunnelmaa ja toi myös näkyvyyttä forumille. Palkinto istui teemaan hyvin. Aikataulut pitivät, juontajat ja puhujat onnistuivat hyvin. Rento tunnelma, myös puheenvuoroissa Icebreaker oli kiva edellisenä iltana, lämmitti yleisön ja henki oli hyvä.”

ACEF2023 järjestetään Kemissä kesäkuussa 2023 - forumista halutaan tehdä vieläkin parempi

Osallistujilta toivottiin palautekyselyssä ajatuksia ensi vuoden forumin teemoiksi.

”Pk-yritysnäkökulmaa, oikeita yritykeissejä, rahoitusvaihtoehtoja, ulkomaisia ekosysteemejä.”

Lisäksi kävijöiltä kysyttiin, mitä jatkossa voitaisiin tehdä paremmin.

”Seuraavalla kerralla vihreän siirtymän yrityksiä enemmän esiin ja tietylle joukolle tarjolle käyntejä yrityksiin.”

Valtaosa ACEF2022 -forumiin osallistuneista suosittelisi forumia omille verkostoilleen. Ainoastaan 2,8 prosenttia palautekyselyyn vastanneista ei suosittelisi forumia verkostoilleen. ACEF2023 järjestetään ensi vuoden kesäkuussa Kemissä ja palautteista saadaan hyviä kehittämisideoita ensi vuoden forumiin.

”Olemme suorastaan häkeltyneet näin hyvästä palautteesta, mutta emme jää lillumaan hyvän olon tunteeseen vaan analysoimme jokaisen palautteen hyvin tarkasti läpi, jotta forum kehittyisi vuosittain eteenpäin”, teollisen kiertotalouden ACEF2022- forumia muun muassa järjestäneet yrityskehittäjä Tuula Saarela Digipolikselta ja viestinnän asiantuntija Soile Suvanto Kiertotalouskeskuksesta sanovat.

ACEF2022 -forumin järjestivät Kiertotalouskeskus, Digipolis ja Lapin ammattikorkeakoulu yhteistyössä Lapin ely-keskuksen, Lapin Kauppakamarin, Lapin Liiton, ammattiopisto Lappian, Kemin kaupungin, Sitran ja Työ- ja elinkeinoministeriön kanssa. Lisäksi tapahtumaa rahoitti EU Vipuvoimaa. 

acefPALAUTE04102022