Ajankohtaista

Vuoden suomalainen kiertotalousteko julkistetaan Arctic Circular Economy -forumissa Kemissä

14.02.2022

Vuoden suomalainen kiertotalousteko julkistetaan kesäkuussa Arctic Circular Economy -tapahtumassa. Vuoden suomalaisen kiertotalousteon valitsee valtakunnallinen teollisen kiertotalouden edelläkävijä Kiertotalouskeskus. 

Kiertotalouskeskus FULL SIZE-12

Kiertotalouskeskus on kansallisessa ja kansainvälisessä mittakaavassa alansa arvostettu edelläkävijä, joka muun muassa vetää Suomen ekoteollisuuspuistojen verkostoa ja Euroopan laajuista allianssia,  jonka päämääränä on edistää kiertotalouden yritysinvestointeja EU:ssa. Kuvassa vas Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussila, projektiasiantuntija Hannu Salmela ja projektipäällikkö Eveliina Nousiainen. KUVA: Jarno Vuorinen

Vuoden suomalaisella kiertotalousteolla halutaan nostaa esiin suomalaisia kiertotalouden menestystarinoita, tulevaisuuden menestystarinoita, innovatiivisia ratkaisuja ja ihmisiä kekseliäiden ratkaisujen tai kiertotalouden edistämisen takaa.

"Tarkoituksenamme on jakaa tunnustus vuosittain ja Arctic Circular Economy -forum on erinomainen ajankohta julkistaa ensimmäinen kiertotalousteko", johtaja Tuomas Pussila Kiertotalouskeskuksesta sanoo. 

Kiertotalous talouden veturiksi

Kiertotaloudesta on tarkoitus tulla vuoteen 2035 mennessä Suomen talouden veturi. "Suuryritykset tekevätkin jo ilahduttavasti ponnisteluja kiertotalouden edistämiseksi. Toivoisimme, että sekä tämän tunnustuksen että aloittamamme Kiertotalousteko -juttusarjan myötä myös pk-yritykset hoksaisivat aiempaa useammin kiertotalouden liiketoiminnan monet mahdollisuudet", viestinnän asiantuntija Soile Suvanto Kiertotalouskeskuksesta sanoo. 

Arctic Circular Economy 13.6.-14.6

Arctic Circular Economy -tapahtuman päivämäärät ovat hiukan muuttuneet ja tapahtuma järjestetään kaksipäiväisenä 13. - 14. kesäkuuta Kemin lumilinnassa. Tarkempi ohjelma julkistetaan Kiertotalouskeskuksen verkkosivuilla lähiaikoina.

https://www.digipolis.fi/ajankohtaista/teollisen-kiertotalouden-koko-kattaus-tarjolla-arctic-circular-economy-konferenssissa-kemissa