Ajankohtaista

Business Kemi, Digipolis ja Kiertotalouskeskus esittelivät toimintaansa Meri-Lapin yritystreffeillä: "Tärkeä väylä kohdata alueen pk-yrittäjiä"

31.10.2022

Business Kemi, Kemin Digipolis Oy ja Kiertotalouskeskus esittelivät toimintaansa Meri-Lapin yritystreffeillä Kemin Lumilinnassa lauantaina 29. lokakuuta. Yritystreffeille oli ilmoittautunut yli sata yrittäjää.

YRITYSTREFFIT2

Meri-Lapin yritystreffien kaltainen tilaisuus on tärkeä kohtaamispaikka nähdä alueen pk-yrittäjiä, toteavat projektipäällikkö Eveliina Nousiainen vetyhankkeesta ja Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussila. KUVA: SOILE SUVANTO

”Ilahduttaa huomata, että vetyasiat kiinnostavat yritystreffikävijöitä”, Vedyn mahdollisuudet Kemille -projektipäällikkö Eveliina Nousiainen sanoo.

Kemin Digipolis Oy:n vetämässä vetyhankkeessa on juuri valmistunut laaja selvitys Meri-Lapin mahdollisuuksista vetytaloudessa ja alueen näkymät vaikuttavat erittäin lupaavilta. ”Teimme seikkaperäiset ja laajat teknologia-, logistiikka- ja liiketoimintaselvitykset. Jos yritystreffeillä ei ehtinyt asiaan perehtyä, selvitykset löytyvät Kiertotalouskeskuksen Uudet avaukset -verkkosivulta”, Nousiainen vinkkaa.

Linkki Meri-Lapin ajankohtaisiin vetyasioihin:

UUDET AVAUKSET


Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussila on huomannut, että kiertotalous kiinnostaa yhä enemmän pk-yrityksiä. ”Kemi on kiertotalouden keskus, joten meillä ketjuun suuryritysten lisäksi liittyy vahvasti myös pk-yritykset, jatkossa yhä enemmän. Olemme mielellämme apuna kiertotalouden kiihdyttämisessä", Pussila sanoo.

Kemin kaupunki tekee parhaillaan pk-yrittäjille ympäristökäsikirjaa Yritysten vihreä ja Kestävä Kemi -hankkeessa.  ”Yritykset voivat hyödyntää ympäristökäsikirjaa esimerkiksi osallistuessaan kilpailutuksiin”, projektipäällikkö Eija Kinnunen toivoo.

Linkki Kiertotalouskeskuksen verkkosivuille:

MITÄ KIERTOTALOUSKESKUS TEKEE? 

Kemin Digipolis Oy:n Business Kemi tarjoaa yrityksille monenlaisia palveluita, muun muassa yritysneuvontaa. ”Opastamme esimerkiksi aloittavia yrityksiä ja neuvomme, kuinka hakea rahoitusta yritystoimintaan”, yrityskehittäjä Tuula Saarela kertoo.

Linkki Business Kemin verkkosivuille:

BUSINESS KEMI PALVELEE YRITYKSIÄ

Suomen Yrittäjät: Yhteistyöllä yritykset saavat aikaan paremman tuottavuuden

Suomen Yrittäjien pääekonomisti Mika Kuismanen kannustaa yrittäjiä yhteistyöhön. 
”Toimialan koon kaksinkertaistuminen alueella lisää toimialan yritysten tuottavuutta keskimäärin 4,5 prosenttia. Yritysten fyysinen, teknologinen ja historiallinen läheisyys lisäävät tuottavuutta. Puhutaan niin sanotusta kasautumisesta. Vaikutukset ovat enimmäkseen paikallisia”, Kuismanen kannustaa usein alueellisesti toimivia pk-yrittäjiä.

Stora Enson Veitsiluodon käynnistämä äkillinen rakennemuutos sai aikaan myös hyvää

Myös Kemin elinvoimajohtaja Mervi Nikander toivoo vielä enemmän yhteen hiileen puhaltamista.
”Sitä jo on, mutta enemmän voisi olla. Asiat eivät välttämättä tapahdu kuntasektorilla nopeasti. Kemin Stora Enson Veitsiluodon tehtaan lakkautuspäätös ja siitä seurannut ÄRM eli äkillinen rakennemuutos on kuitenkin esimerkki siitä, että hyviä käytännön asioita saadaan aikaan. On saatu esimerkiksi kehittämisrahoituksia yrityksille ja uusia investointeja alueelle”, Nikander painottaa.

Meri-Lapin yritystreffien juontajana toimi Janne Porkka.

TEKSTI JA KUVA: SOILE SUVANTO