Ajankohtaista

INVEST IN VEITSILUOTO tukee yritysten sijoittumista Veitsiluodon yrityspuistoon ja Kemin seudulle

Invest in Veitsiluoto -hanke alkaa houkutella uusia yrityksiä Kemi – Keminmaa – Simo – alueille ja tukee yritysten sijoittumista Veitsiluodon tehdasalueen yrityspuistoon. Invest in Veitsiluoto on osa Kemin äkillisen rakennemuutoksen toimintasuunnitelmaa, jonka tavoitteena on minimoida Stora Enson tehtaan sulkemisen negatiiviset vaikutukset ja luoda alueelle jopa tuhat uutta työpaikkaa. Hankkeen toteuttaa Kemin Digipolis Oy yhteistyössä Stora Enson, Kemin kaupungin ja ELY-keskuksen kanssa.

Lue lisää

Yrityksillä on vahva usko teolliseen kiertotalouteen bisneksenä lähivuosina - esteenä voi olla tuotekannibalismi tai asiakkaiden haluttomuus maksaa vihreydestä

Valtaosa yrityksistä uskoo teollisen kiertotalouden vaikuttavan yritystoimintaansa lähivuosina joko merkittävästi tai jonkin verran. Merkittävään vaikutukseen uskoo selvästi yli puolet yrityksistä. Teollisen kiertotalouden esteitä voivat olla tuotekannibalismi, haluttomuus maksaa vihreydestä tai vaihteleva viranomaistoiminta.

Lue lisää

Kiertotalouskeskus alkaa vetää vetyhanketta Meri-Lapissa

Kiertotalouskeskus alkaa selvittää vedyn mahdollisuuksia Meri-Lapin talousalueella. Vetyhankkeessa muodostetaan kokonaiskuva vetytaloudesta, vedyn hyödyntäjistä, logistiikasta ja keskeisistä vetyteknologioista alueen yritysten ja potentiaalisten uusien yritysten näkökulmasta.

Lue lisää

Kiertotalouskeskuksen onnistunut livesessio poikii uutta

Kiertotalouskeskuksen onnistunut livesessio maailman suurimmassa kiertotalousfoorumi WCEF2021:ssa tulee poikimaan jatkossa uusia asioita teollisen kiertotalouden edistämiseksi sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

Lue lisää

Kiertotalouskeskuksen livesessiosta WCEF2021-tapahtumassa tulee huippukansainvälinen

Kiertotalouskeskuksen livesessiosta maailman kiertotalouskonferenssi WCEF2021:ssa 15. syyskuuta on tulossa erittäin kansainvälinen. Interaktiiviseen livestreamiin on tullut ilmoittautumisia yli 50:stä maasta. Ennakkoon tapahtumaan on rekisteröitynyt jo yli 250 henkilöä.

Lue lisää

DigiCirc rahoittaa nyt biotaloutta - kärkenä on kiertotalous ja digitaalisuuden kehittäminen

EU myöntää rahoitusta DigiCirc-hankkeessa pienille ja keskisuurille biotalouden toimialan yrityksille, jotka suunnittelevat kiertotalouteen liittyviä kehittämistoimia digitaalisuuden avulla. DigiCirc-hankkeen Bioeconomy-haku on käynnistynyt 9. syyskuuta ja hakuaika päättyy 10. marraskuuta 2021. 

Lue lisää

Kemin äkillisen rakennemuutoksen hanke käynnistynyt

Kemin äkillisen rakennemuutoksen hanke ÄRM-agenttihanke on käynnistynyt syyskuun alussa ja kestää vuoden 2022 loppuun saakka.  Tavoitteena ÄRM-työssä on 1000 uutta työpaikkaa Kemin seudulle. Työtä tehdään vahvassa yhteistyössä Kemin kaupungin elinkeinotoimen, Kemin Digipolis Oy:n ja Meri-Lapin elinkeinotoimijoiden välillä.

Lue lisää

Kiertotalouskeskus saunan lauteilla WCEF2021:ssä

Kiertotalouskeskus on näyttävästi esillä ensi viikolla maailmanlaajuisessa kiertotalousfoorumissa WCEF2021:ssä. Kiertotalouskeskuksen livestream pyörähtää käyntiin 15.9.2021 klo 15 Suomen aikaa ja tapahtuma kestää noin pari tuntia. Livesession teemana ovat ekoteollisuuspuistot ja niiden toiminnan mittaaminen. Suomalainen avoin tapa toimia ekoteollisuuspuistojen verkostossa tuottaa hedelmää ja herättää myös kansainvälistä kiinnostusta.

Lue lisää

Äkillisen rakennemuutoksen yritystuen hakuaikaa on jatkettu lokakuun loppuun

Äkillisen rakennemuutoksen yritystuen hakuaikaa on jatkettu syyskuun lopusta lokakuun loppuun saakka.  Myönnettävän rahoituksen pääpaino on hankkeissa, joilla luodaan alueelle uusia työpaikkoja ja merkittävää kasvua, jotta Stora Enson Veitsiluodon paperitehtaan sulkemisen aluetaloudelliset vaikutukset jäisivät mahdollisimman pieneksi. Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt lisärahoitusta 8,2 miljoonaa euroa.

Lue lisää

Kemi-Tornion alueen yrittäjille kahdeksan miljoonaa lisärahoitusta äkilliseen rakennemuutokseen

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt ELY-keskukselle 8,2 miljoonaa euroa lisärahoitusta yritystukiin Kemi-Tornion seudun äkillisen rakennemuutostilanteen tueksi. Myönnettävän rahoituksen pääpaino on hankkeissa, joilla luodaan alueelle uusia työpaikkoja ja merkittävää kasvua, jotta Stora Enson Veitsiluodon paperitehtaan sulkemisen aluetaloudelliset vaikutukset jäisivät mahdollisimman pieneksi.

Lue lisää

Ekoteollisuuspuistojen mittaaminen olisi paras aloittaa viivytyksettä

Kiertotaloutta edistävät ekoteollisuuspuistot tarvitsevat oman mittaristonsa toiminnan kehittämiseksi. Kiertotalouskeskuksen juuri julkaisema Policy Brief suosittelee, että ekoteollisuuspuistojen mittaaminen olisi paras aloittaa viivytyksettä.

Lue lisää

Ilmastotietoisuus nostaa puun suosiota - tervolalaisyritykset satsaavat voimalla mekaaniseen puunjalostukseen

Tervolalaiset mekaanisen puunjalostuksen yritykset Tervolan Saha ja Höyläämö Oy sekä Vaaran Palkki Oy satsaavat voimakkaasti mekaaniseen puunjalostamiseen. Tervolan Saha ja Höyläämö investoi uuteen sahalaitokseen 20 miljoonaa euroa. Vaaran Palkin upouuden hirsitehtaan investoinnin arvo puolestaan on 15 miljoonaa euroa.

Lue lisää

Suomessa testataan ensimmäistä kertaa CLT-levyjen sopivuutta puunkorjuuseen pehmeillä mailla

Rovaniemen Hirvaalla on testattu ensimmäistä kertaa, kuinka ristiinliimatut massiivipuiset CLT-levyt sopisivat puunkorjuuseen kelirikkoaikana pehmeillä mailla. Katso videolta, kuinka testipäivä metsässä sujui. Paikalla oli CLT-levyt maanpinnan kantavuuden vahvistajana puunkorjuussa -hankkeen toimijoita Lapin ammattikorkeakoulusta, Kiertotalouskeskuksesta/Digipoliksesta, Luonnonvarakeskuksesta ja Metsäkeskuksesta.

Lue lisää

Miia Tauriainen kasvuyritys Owatec Groupista on Kiertotalouskeskuksen LinkedInin tuhannes seuraaja

Kiertotalouskeskuksen LinkedIn-profiilia seuraa jo yli tuhat käyttäjää. Määrä on yli kolminkertaistunut puolessa vuodessa. Toukokuun aikana päivitykset tavoittivat peräti 15 000 seuraajaa, suosituimpana Kiertotalouskeskuksen verkkosivujen uuden #kiertotalousteko -sarjan juttu katkarapuvuoresta lähteneestä kiertotalouskeksinnöstä. Kiertotalouskeskuksen tuhannes seuraaja Miia Tauriainen  työskentelee kovaa vauhtia kasvavassa kiertotalouden yrityksessä Owatec Groupissa.

Lue lisää

Uutta kiertotalousosaamista kemianteollisuuden ekosysteemiin – kiertotaloutta ei rakenneta ilman osaajia

Ekoteollisuuspuistojen verkostoon kuuluva Kokkola industrial Park (KIP) aloittaa yhdessä Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän ja KIP Servicen KIP:n uusi kiertotalousaika – sanoista tekoihin! -koulutuspilotin kemianteollisuuden ekosysteemiin. Koulutuspilotti on yksi neljästä hankkeesta, joiden kehittämiseen Sitra on myöntänyt rahoitusta. 

Lue lisää

Halu palvella asiakkaita paremmin – uudet verkkosivut on julkaistu

Kiertotalouskeskus ja Digipolis ovat julkaisseet uudistuneet verkkosivunsa ja uuden ilmeensä. Tavoitteena on halu palvella asiakkaita aiempaa paremmin. Kiertotalouskeskus sai uudistuksessa myös uuden logon.

Lue lisää

Kiertotalouden kiihdyttäjä hakusessa

Kiertotalouskeskus etsii kiertotalouden kiihdyttäjää, joka saa yritykset toimimaan yhteistyössä ja osaa poimia verkostostaan ammattilaisen viemään löytämänsä kiertotalouden aihion loppuun.

Lue lisää

Infotilaisuus yrittäjille Metsä Fibren investoinnista

Kemin kaupunki ja Lapin TE-palvelut kutsuvat paikalliset yrittäjät koolle kuulemaan biotuotetehtaaseen liittyvistä investoinnista. Tilaisuudessa Metsä Fibre, Kemin kaupunki ja Kemin Satama kertovat rakentamisen aikataulusta ja työntekijöiden saapumisesta paikkakunnalle ja hankkeeseen muista liittyvistä investoinneista. Lisäksi tilaisuudessa käsitellään projektiin liittyvää yritysten tukemista ja kehittämistä, sekä työllistämistä alueella.

Lue lisää

Miljoonapotti Business Finlandilta kiertotalouden investointeihin

Business Finland rahoittaa merkittävällä potilla kiertotalouden investointeja. Jaossa on 17 miljoonaa euroa Suomessa toimiville yrityksille, jotka parantavat ympäristönsuojelun tasoa yli EU:n normien tai lisäävät jätteen kierrätystä nykyisen teknisen kehitystason ylittävillä ratkaisuilla.

Lue lisää

Viisi tapaa tienata kiertotaloudella

Lapin teollinen kiertotalous 2.0. -hanke toteuttaa kevään aikana webinaarisarjan, jossa luodaan edellytyksiä kiertotalouden liiketoimintamallien soveltamiselle mikro- ja pk-yrityksissä sekä vihreälle kasvulle. Ensimmäisessä Viisi tapaa tienata kiertotaloudella -webinaarissa 18. helmikuuta käsitellään kiertotalouden liiketoimintamalleja. Aiheen tekee ajankohtaiseksi kuluttajien muuttuvat vaatimukset ja koronakriisiin suunnattujen rahojen jakoperusteet.

Lue lisää