Ajankohtaista

Kiertotalouskeskuksen onnistunut livesessio poikii uutta

17.09.2021

Kiertotalouskeskuksen onnistunut livesessio maailman suurimmassa kiertotalousfoorumi WCEF2021:ssa tulee poikimaan jatkossa uusia asioita teollisen kiertotalouden edistämiseksi sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

WCEFLAHETYSKUVA

Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussila on tyytyväinen erittäin kansainvälisen livesession antiin. "Saimme erittäin hyvää palautetta livestriimin aikana yleisöltä interaktiivisessa kyselyssämme sekä chätin kautta. Se ilahduttaa."

Järjestelyitä Kiertotalouskeskuksen kanssa yhdessä tehnyt Sitran johtava asiantuntija Nani Pajunen oli myös vaikuttunut, kuinka syvällisesti yleisö oli mukana asiassa. "Livestriimiä suunnitellessamme emme voineet lainkaan tietää, lähteekö yleisö mukaan, mutta oli aivan mahtavaa huomata, kuinka he miettivät striimin aikana esittämiämme vaikeitakin kysymyksiä teollisesta kiertotaloudesta", Pajunen sanoo.

Kiertotalouskeskuksen livestriimin aiheena olivat ekoteollisuuspuistot ja niiden toiminnan mittaaminen. Lähetyksessä esiteltiin yleisölle mittaamisen lisäksi muun muassa Kiertotalouskeskuksen toimintaa, Suomen ekoteollisuuspuistojen verkostojen toimintamallia ja Metsä Groupin jätti-investointia eli Metsä Fibren biotuotetehtaan rakennusprojektia Kemiin. 

Mukaan oli saatu myös kiertotalouden asiantuntijoita maailmalta. "Jaoin omassa puheenvuorossani kehitysmaiden kokemuksia ja toin globaalimpaa näkökulmaa esiin. Luulisin, että tästä seuraa jotain, sillä ihmiset olivat niin aktiivisia. Jään mielenkiinnolla seuraamaan sähköpostiani", UNIDOssa ekoteollisuuspuistoprojektissa päällikkönä työskentelevä Klaus Tyrkkö sanoo.

Kiertotalouskeskuksen onnistunut livesessio maailman suurimmassa kiertotalousfoorumi WCEF2021:ssa tulee poikimaan jatkossa esimerkiksi uusia yhteyksiä, ideoita, selvityksiä ja konkreettisia tekoja teollisen kiertotalouden edistämiseksi sekä kansallisesti että kansainvälisesti. "Työmme jatkuu ja tästä poikii uutta. Analysoimme tarkasti ison aineiston, jota saimme osallistujilta", Pussila sanoo.

Koko WCEF2021 on koonnut yhteen tänä syksynä yli 7000 kiertotaloudesta kiinnostunutta eri puolilta maailmaa. Tapahtuma on tänä vuonna koronatilanteen vuoksi virtuaalinen. Tapahtumaa organisoi tällä kertaa Kanada. Kolmipäiväisen päätapahtuman lisäksi sivutapahtumat jatkuvat vielä pitkälle syksyyn.

Livestriimi löytyy YouTubesta alla olevasta linkistä. Varsinainen lähetys alkaa 11min 38s kohdalta.

The benefits of measuring eco-industrial parks

TEKSTI JA KUVA: SOILE SUVANTO