Ajankohtaista

Viisi tapaa tienata kiertotaloudella

29.01.2021

Lapin teollinen kiertotalous 2.0. -hanke toteuttaa kevään aikana webinaarisarjan, jossa luodaan edellytyksiä kiertotalouden liiketoimintamallien soveltamiselle mikro- ja pk-yrityksissä sekä vihreälle kasvulle. Ensimmäisessä Viisi tapaa tienata kiertotaloudella -webinaarissa 18. helmikuuta käsitellään kiertotalouden liiketoimintamalleja. Aiheen tekee ajankohtaiseksi kuluttajien muuttuvat vaatimukset ja koronakriisiin suunnattujen rahojen jakoperusteet.

5tapaabanneri

Kuluttajat toivovat yrityksiltä yhä enemmän vastuullisuutta ja uusia ratkaisuja, joiden avulla heistä tulee parempia kuluttajia. Tuotannossa jopa 80 prosenttia raaka-aineista menetetään tai niiden käyttöaika on todella lyhyt. Tämä ongelma voidaan välttää, jos siihen kiinnitetään huomioita jo tuotteen tai palvelun suunnitteluvaiheessa.

"Kiertotalous tarjoaa tähän ongelmaan valmiita ratkaisumalleja. Kiertotalouden liiketoimintamallit vastaavat osaltaan kuluttajien toiveeseen, että yritykset toimisivat vastuullisesti ja toteuttaisivat uusia kestäviä tuote- ja palveluratkaisuja. Ratkaisujen laajuus voi vaihdella yrityskohtaisesti ja esimerkkejä toimenpiteistä tarjoavat webinaarin puhujat eri liiketoimintamallien osalta", hankeasiantuntija Nelly Korteniemi Lapin ammattikorkeakoulusta sanoo.

Webinaarissa alustavat muun muassa Sitran kiertotalousasiantuntija Marleena Ahonen ja yrittäjät Juho Särkijärvi Arctic Rentalista ja Arttu Annola Plan Bil Oystä. Kaksituntinen webinaari järjestetään 18. helmikuuta kello 14-16 ja se on avoin kaikille kiertotalousliiketoiminnasta kiinnostuneille yrityksille. Alustusten teemoina ovat viisi tapaa tienata kiertotaloudella, jakamisalustat, tuote palveluna, resurssitehokkuus ja uusiutuvat raaka-aineet ja kierrätys. 

Jatkossa webinaarit käsittelevät muun muassa asiakasodotusten muutosta, liiketoimintamuotoilua, Lapin ammattikorkeakoulun tarjoamia palveluita liittyen kiertotalouteen sekä rahoitusvaihtoehtoja. 

Lapin teollisen kiertotalous 2.0 -hankkeen tavoitteena on vahvistaa Lapin teollisen kiertotalouden alueellista kilpailukykyä.

Ilmoittautuminen tapahtumaan:

https://webropol.com/ep/5tapaatienatakiertotaloudella