Vuoden_kiertotalousteko_hero

VUODEN KIERTOTALOUSTEKO

ECOUP VOITTI VUODEN KIERTOTALOUSTEKO -PALKINNON

Valtakunnallinen Vuoden Kiertotalousteko -palkinto on myönnetty tiistaina 14. kesäkuuta kiertotalousyhtiö EcoUpille Kemissä ACEF2022 Arctic Circular Economy Forumissa.

EcoUp on ansainnut Vuoden Kiertotalousteko 2022 palkinnon, koska se on tehnyt pitkäjänteistä työtä vuosikymmeniä kiertotalouden parissa, kehittänyt uutterasti ja innovatiivisesti uusia kiertotalousratkaisuja ja listautunut vastikään pörssiin.

”Tänä keväänä EcoUp sai patentin monistettavalle teollisen kiertotalouden innovaatiolle, jossa hankalasti kierrätettävä mineraalivilla saadaan uudeksi raaka-aineeksi esimerkiksi sementin valmistukseen. Juuri tällaisia ratkaisuja teollinen kiertotalous tarvitsee”, Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussila sanoo.

”Kiertotalous on toimiala, jossa ei välttämättä tule pikavoittoja. EcoUp on erinomainen esimerkki siitä, että pitkäjänteinen työ kannattaa ja luo elinvoimaa. Toivomme, että Ecoupin yritystarina innostaa uusia toimijoita vihreän siirtymän liiketoimintaan”, Kiertotalouskeskuksen viestintäasiantuntija Soile Suvanto sanoo.

Ecoupin toimitusjohtaja Antti Ollikainen vastaanotti palkinnon hymyssä suin.

”Olo on erittäin iloinen ja ylpeä. EcoUpin kaikki toiminta tähtää siihen, että hylättyjä materiaaleja käytetään yhä enemmän osana kestävää rakentamista. Liikevaihdostamme valtaosa perustuu kiertotalouteen ja tällä tiellä olemme olleet jo vuodesta 1979. Kyllä se ilahduttaa, että porukkamme hyvä työ huomataan ja palkitaan”, toimitusjohtaja Ollikainen sanoo.

”Ajattelemme, että kiertotaloutta kirittävät ratkaisumme ja hiilineutraalit tuotteemme ovat etunenässä raivaamassa vihreän rakentamisen polkua. Kun lainsäätäjä mahdollistaa ja ohjaa ja toimiala toteuttaa, suuri murros etenee vääjäämättä”, Ollikainen sanoo.

VALTAKUNNALLISELLA KIERTOTALOUSTEKO -PALKINNOLLA TEOLLINEN KIERTOTALOUS SAA MYÖNTEISTÄ NOSTETTA 

Valtakunnallinen Kiertotalousteko -palkinto jaettiin nyt ensimmäisen ja tarkoitus on jakaa Vuoden #kiertotalousteko -palkinto vuosittain. Haussa oli innovatiivinen, kekseliäs tai rohkea teollista kiertotaloutta edistävä teko, yritys, ihminen tai asia.

”Palkinnon avulla haluamme tuoda esiin teollista kiertotaloutta myönteisillä nostoilla ja tarinoilla”, Pussila sanoo.

Yleisöehdotuksia palkinnonsaajaksi tuli runsaasti. "On hienoa havaita, että kiertotalouden tekijöitä on maassamme jo paljon. Teollisella kiertotaloudella on tämänkin perusteella erinomaiset näkymät”, sanoo Pussila.

Kiertotaloustekopalkinnon lisäksi ACEF2022 -forumissa on myönnetty palkinto Sitran johtavalle asiantuntijalle Nani Pajuselle uraauurtavasta työstä teollisen kiertotalouden puolesta sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Palkinnot myönsi Kiertotalouskeskus, jonka tehtävänä on edistää teollista kiertotaloutta paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Kiertotalouskeskuksen toimipaikka on Kemi.

PALKINNOKSI MUUTA KUIN MATERIAA - OMA PUU JA NOKIPANNUKAHVIRETKI AURORA-METSÄÄN TERVOLASSA 

Palkinnoksi EcoUp saa oman nimikkopuun Aurora-metsästä Tervolasta sekä linnunpöntön. "Kutsumme ACEF2022-forumin jälkeen EcoUpin nokipannukahville kanssamme Aurora-metsään asettamaan linnunpöntön paikoilleen nimikkopuuhun”, Suvanto kertoo.

Myös Pajunen saa oman nimikkopuun Aurora -metsästä Tervolasta, linnunpöntön ja kutsun nokipannukahviretkelle metsään.

LINKKI UUTISJUTTUUN VUODEN KIERTOTALOUSTEKO -PALKINNOSTA

kiertotalousteko-36-1

Yrityskehittäjä Tuula Saarela ja viestinnän asiantuntija Soile Suvanto Kävivät Auroral-metsässä retkellä asettamassa Kiertotalousteko -kyltin.

ACEF 2022 HI RES-21

Vuoden 2022 Kiertotalousteko palkinnon voittaja EcoUp sai palkinnoksi Auroral -metsästä oman nimikkopuun ja linnunpöntön.

ACEF 2022 HI RES-94

Kiertotalouden uranuurtaja -palkinnon sai Nani Pajunen (vas). Onnittelemassa Kiertotalouskeskuksen viestintäasiantuntija Soile Suvanto.

Vuoden-kiertotalousteko-logot-test