Kiertotalousteko -23 iso 142

VUODEN KIERTOTALOUSTEKO

TEOLLINEN KIERTOTALOUS JA VIHREÄ SIIRTYMÄ SAAVAT NOSTETTA VUODEN KIERTOTALOUSTEKO -PALKINNOLLA

Kiertotalouskeskus myöntää vuosittain valtakunnallisen Vuoden Kiertotalousteko -palkinnon innovatiiviselle, kekseliäälle tai rohkealle teollista kiertotaloutta edistävälle teolle, yritykselle, ihmiselle tai asialle.

Palkinnon avulla halutaan tuoda esiin teollista kiertotaloutta myönteisillä nostoilla. 

"Palkinnolla haluamme tuoda esiin teollista kiertotaloutta ja vihreää siirtymää myönteisillä nostoilla ja tarinoilla", johtaja Tuomas Pussila Kiertotalouskeskuksesta kertoo.

Palkinto myönnettiin vuonna 2022 ensimmäisen kerran, jolloin sen voitti kiertotalousyhtiö EcoUp Oyj. Lisäksi #ACEF2022 -forumissa myönnettiin #kiertotalousteko -erityispalkinto Sitran johtavalle asiantuntijalle Nani Pajuselle uraauurtavasta työstä teollisen kiertotalouden puolesta sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

"Palkinnoksi Kiertotalouskeskus ei halua antaa materiaa, vaan vihreän siirtymän ja kiertotalouden hengessä oman palkintopuun, jonne kutsumme #kiertotalousteko -voittajan kanssamme nokipannukahviretkelle ja hetkeksi hengähtämään hektisestä kiertotalouden sykkeestä", viestintäpäällikkö Soile Suvanto Kiertotalouskeskuksesta kertoo palkinnosta. 

Kiertotalouskeskus edistää teollista kiertotaloutta paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Kiertotalouskeskuksen toimipaikka on Kemi.

ACEF 2022-76

Vuoden 2022 Kiertotalousteko palkinnon voittajaksi valittiin kiertotalousyhtiö EcoUp Oyj. Toimitusjohtaja Antti Ollikainen otti tunnustuksen vastaan ACEF2022 -forumissa viestinnän asiantuntija Soile Suvannolta ja johtaja Tuomas Pussilalta.

ECOUP VOITTI VUODEN KIERTOTALOUSTEKO -PALKINNON

Valtakunnallinen Vuoden Kiertotalousteko -palkinto on myönnetty tiistaina 14. kesäkuuta kiertotalousyhtiö EcoUpille Kemissä ACEF2022 Arctic Circular Economy Forumissa.

EcoUp on ansainnut Vuoden Kiertotalousteko 2022 palkinnon, koska se on tehnyt pitkäjänteistä työtä vuosikymmeniä kiertotalouden parissa, kehittänyt uutterasti ja innovatiivisesti uusia kiertotalousratkaisuja ja listautunut vastikään pörssiin.

”Tänä keväänä EcoUp sai patentin monistettavalle teollisen kiertotalouden innovaatiolle, jossa hankalasti kierrätettävä mineraalivilla saadaan uudeksi raaka-aineeksi esimerkiksi sementin valmistukseen. Juuri tällaisia ratkaisuja teollinen kiertotalous tarvitsee”, Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussila sanoo.

”Kiertotalous on toimiala, jossa ei välttämättä tule pikavoittoja. EcoUp on erinomainen esimerkki siitä, että pitkäjänteinen työ kannattaa ja luo elinvoimaa. Toivomme, että Ecoupin yritystarina innostaa uusia toimijoita vihreän siirtymän liiketoimintaan”, Kiertotalouskeskuksen viestintäasiantuntija Soile Suvanto sanoo.

Ecoupin toimitusjohtaja Antti Ollikainen vastaanotti palkinnon hymyssä suin.

”Olo on erittäin iloinen ja ylpeä. EcoUpin kaikki toiminta tähtää siihen, että hylättyjä materiaaleja käytetään yhä enemmän osana kestävää rakentamista. Liikevaihdostamme valtaosa perustuu kiertotalouteen ja tällä tiellä olemme olleet jo vuodesta 1979. Kyllä se ilahduttaa, että porukkamme hyvä työ huomataan ja palkitaan”, toimitusjohtaja Ollikainen sanoo.

”Ajattelemme, että kiertotaloutta kirittävät ratkaisumme ja hiilineutraalit tuotteemme ovat etunenässä raivaamassa vihreän rakentamisen polkua. Kun lainsäätäjä mahdollistaa ja ohjaa ja toimiala toteuttaa, suuri murros etenee vääjäämättä”, Ollikainen sanoo.

VUODEN #KIERTOTALOUSTEKO -VOITTAJA ECOUP OYJ SAI OMAN PUUN 

Palkinnoksi EcoUp on saanut oman nimikkopuun Aurora-metsästä Tervolasta sekä linnunpöntön. "Kutsumme ACEF2022-forumin jälkeen EcoUpin nokipannukahville kanssamme Aurora-metsään asettamaan linnunpöntön paikoilleen nimikkopuuhun”, Suvanto kertoo.

NANI PAJUNEN PALKITTIIN URAAUURTAVASTA TYÖSTÄÄN TEOLLISESSA KIERTOTALOUDESSA 

Kiertotaloustekopalkinnon lisäksi ACEF2022 -forumissa on myönnetty palkinto Sitran johtavalle asiantuntijalle Nani Pajuselle uraauurtavasta työstä teollisen kiertotalouden puolesta sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Myös Pajunen on saanut oman nimikkopuun Aurora -metsästä Tervolasta, linnunpöntön ja kutsun nokipannukahviretkelle metsään.

Palkinnot myönsi Kiertotalouskeskus, jonka tehtävänä on edistää teollista kiertotaloutta paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Kiertotalouskeskuksen toimipaikka on Kemi.

LINKKI UUTISJUTTUUN VUODEN  KIERTOTALOUSTEKO -PALKINNOSTA

Vuoden Kiertotalousteko palkinto, EcoUp Antti Ollikainen, Soile Suvanto ja Tuomas Pussila Kiertotalouskeskus

Vuoden 2022 Kiertotalousteko palkinnon voittajaksi valittiin kiertotalousyhtiö EcoUp Oyj. Toimitusjohtaja Antti Ollikainen otti tunnustuksen vastaan ACEF2022 -forumissa viestinnän asiantuntija Soile Suvannolta ja johtaja Tuomas Pussilalta.

ACEF 2022-94

Kiertotalouden uranuurtaja -palkinnon sai Nani Pajunen (vas). Onnittelemassa Kiertotalouskeskuksen viestintäasiantuntija Soile Suvanto.

kiertotalousteko-30-1
Vuoden-kiertotalousteko-logot-test