Kiertotalousteko -23 iso 141

VUODEN KIERTOTALOUSTEKO

Teollinen kiertotalous ja vihreä siirtymä saavat nostetta Vuoden Kiertotalousteko -palkinnolla 

Kiertotalouskeskus myöntää vuosittain valtakunnallisen Vuoden Kiertotalousteko -palkinnon innovatiiviselle, kekseliäälle tai rohkealle teollista kiertotaloutta edistävälle teolle, yritykselle, ihmiselle tai asialle.

"Palkinnolla haluamme tuoda esiin teollista kiertotaloutta ja vihreää siirtymää myönteisillä nostoilla ja tarinoilla", johtaja Tuomas Pussila Kiertotalouskeskuksesta kertoo.

Palkinto jaetaan vuosittain Kemissä järjestettävässä valtakunnallisessa teollisen kiertotalouden  Arctic Circular Economy Forumissa.

Kemissä sijaitseva Kiertotalouskeskus edistää teollista kiertotaloutta paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti.

 

Kiertotalousteko -23 iso 122
Infinited Fiber Company sai palkinnoksi oman nimikkopuun.

Vuoden 2023 Vuoden Kiertotalousteko -palkinnon voitti Infinited Fiber Company 

Kiertotalouskeskus on jakanut palkinnon valtakunnallisessa teollisen kiertotalouden ACEF2023 -forumissa Kemissä 8.kesäkuuta. 

Infinited Fiber Company on ansainnut Vuoden Kiertotalousteko 2023 palkinnon tekstiilien kiertotalouden edistämisen, uudella tavalla toimimisen, rohkeutensa ja sisukkuutensa takia. 

”Infinited Fiber Company on oivaltanut, että kiertotaloudessa asioita pitää tehdä uudella tavalla ja siitä voi tehdä kestävää ja kannattavaa liiketoimintaa”, johtaja Tuomas Pussila Kiertotalouskeskuksesta sanoo.

”Infinited Fiber Company on lähtenyt sisukkaasti ja rohkeasti valloittamaan maailmaa ja on saanut solmittua kumppanuuksia maailman suurimpien muotibrändien kuten Adidas, H&M ja Zalandon ja Tommy Hilfiger kanssa, Pussila kertoo palkitsemisperusteluista.

Infinited Fiber Companyn 400 miljoonan euron lippulaivatehdas tulossa Kemiin

Infinited Fiber Company on päättänyt rakentaa lippulaivatehtaansa Kemin Veitsiluotoon, kyse on 400 miljoonan euron investointihankkeesta. 
”Infinited Fiber Company osaa katsoa paitsi kauas, on yrityksellä taito katsoa myös lähelle avoimin silmin ja ennakkoluulottomasti. Sitä osoittaa yrityksen päätös perustaa lippulaivatehtaansa pohjoiseen, Kemin Veitsiluotoon”, viestintäpäällikkö Soile Suvanto Kiertotalouskeskuksesta kertoo palkitsemisperusteluista.

Uuden tehtaan suunniteltu vuosittainen tuotantokapasiteetti tulee olemaan 30 000 tonnia Infinna-kuitua, joka vastaa noin 100 miljoonan T-paidan kuitumäärää. Ensimmäiset kaupalliset toimitukset on tarkoitus aloittaa Kemin tehtaalta tammikuussa 2026.

Kiertotalouskeskus, Digipolis, Lappia ja Lapin AMK saavat kiitosta Infinited Fiber Companylta

Infinited Fiber Companyn toimitusjohtaja Petri Alava vastaanotti Vuoden Kiertotalousteko -palkinnon ACEF2023 -forumissa tyytyväisin mielin. 

”Tuntuu hienolta, että saimme Vuoden Kiertotalousteko -palkinnon sen ansiosta, että olemme vieneet kiertotaloutta eteenpäin rohkeasti ja sisukkaasti. Me Infinited Fiberilla uskomme, että juuri näillä arvoilla ja yhteistyöllä kestävä muutos saadaan aikaan. Olemme saaneet paljon tukea esimerkiksi Kiertotalouskeskukselta, Kemin kaupungilta, Digipolikselta, oppilaitoksilta ja monelta muulta taholta. Tämä tunnustus on upea lisä kaikelle sille tuelle”, Alava iloitsee.

Kiertotalousteko -23 iso 58

Infinited Fiber Companyn HR-päällikkö Taru Vertanen valitsi palkinnoksi saadun nimikkopuun. 

Kiertotalousteko -23 iso 102

Nokipannukahvit maistuivat metsäretkellä palkintopuun luona Kemin Digipolis Oy:n, Business Kemin yrityskehittäjä Tuula Saarelalle ja Infinited Fiber Companyn HR-päällikkö Taru Vertaselle. 

Kiertotalousteko -23 pieni 89

 


Vuoden 2022 Kiertotalousteko -palkinnon voitti EcoUp Oyj 

EcoUp on ansainnut Vuoden Kiertotalousteko 2022 palkinnon, koska se on tehnyt pitkäjänteistä työtä vuosikymmeniä kiertotalouden parissa, kehittänyt uutterasti ja innovatiivisesti uusia kiertotalousratkaisuja ja listautunut vastikään pörssiin.

”Tänä keväänä EcoUp sai patentin monistettavalle teollisen kiertotalouden innovaatiolle, jossa hankalasti kierrätettävä mineraalivilla saadaan uudeksi raaka-aineeksi esimerkiksi sementin valmistukseen. Juuri tällaisia ratkaisuja teollinen kiertotalous tarvitsee”, Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussila sanoo.

”Kiertotalous on toimiala, jossa ei välttämättä tule pikavoittoja, mutta EcoUp on erinomainen esimerkki siitä, että pitkäjänteinen työ kannattaa ja luo elinvoimaa. Toivomme, että Ecoupin yritystarina innostaa uusia toimijoita vihreän siirtymän liiketoimintaan”, Kiertotalouskeskuksen viestintäasiantuntija Soile Suvanto sanoo.

Ecoupin toimitusjohtaja Antti Ollikainen vastaanotti palkinnon hymyssä suin.

”Olo on erittäin iloinen ja ylpeä. EcoUpin kaikki toiminta tähtää siihen, että hylättyjä materiaaleja käytetään yhä enemmän osana kestävää rakentamista. Liikevaihdostamme valtaosa perustuu kiertotalouteen ja tällä tiellä olemme olleet jo vuodesta 1979. Kyllä se ilahduttaa, että porukkamme hyvä työ huomataan ja palkitaan”, toimitusjohtaja Ollikainen sanoo.

”Ajattelemme, että kiertotaloutta kirittävät ratkaisumme ja hiilineutraalit tuotteemme ovat etunenässä raivaamassa vihreän rakentamisen polkua. Kun lainsäätäjä mahdollistaa ja ohjaa ja toimiala toteuttaa, suuri murros etenee vääjäämättä”, Ollikainen sanoo.

kiertotalousteko-30-1

ASEF 2022-128kiertotaloustekopalkintoecoup
EcoUpin toimitusjohtaja Antti Ollikainen vastaanotti vuoden Kiertotalousteko -palkinnon Kiertotalouskeskuksen viestinnän asiantuntija Soile Suvannolta ja johtaja Tuomas Pussilalta. 

Vuoden-kiertotalousteko-logot