Ajankohtaista

Uusi Koulukyyti -sovellus on herättänyt laajaa mielenkiintoa - vanhemmille lapsen koulumatkan sujumisen seuranta on tärkeää

Kemiläisille Jyrki ja Kati Jussilalle oman lapsen koulumatkan sujumisen seuranta on tärkeä asia. Tähän saakka he ovat kuitanneet tiedot koulumatkoista Whatsapp -viesteillä. Jatkossa he käyttävät uutta Koulukyyti -sovellusta, jonka avulla he voivat ilmoittaa koululaisensa poissaoloista ja seurata koulumatkoja kouluun ja takaisin kotiin. 

Koulukyyti -sovelluksen käyttöönottotilaisuus järjestettiin Kemin Syväkankaan koulussa 25.1. kello 17-19. 

Lue lisää

Turvaa tuova uusi Koulukyyti -sovellus otetaan käyttöön tänään Kemissä - Digipolis yksi sovelluksen kehittäjistä

Turvallisuutta lisäävä Koulukyyti -sovellus otetaan tänään käyttöön ensimmäistä kertaa Lapissa, Kemin Syväkankaan koululla. Koulukyyti -sovellus tuo turvaa kuljetuksiin lisäämällä tiedonkulkua, lisää ekologisuutta vähentämällä turhia kuljetuksia lapsen poissaollessa koulusta ja yksinkertaistaa kuljettajien arkea. Koulukyyti -sovelluksen ovat kehittäneet Kemin Digipolis Oy, Oulun yliopisto ja Heiskasen liikenne osana EU:n H2020 AURORAL -hanketta, jossa etsitään uusia digitaalisia ratkaisuja harvaan asutuille alueille.

Lue lisää

VTT käynnistää viisi kestävää teollista kasvua tukevaa tutkimusinvestointia

VTT käynnistää seuraaville kolmelle vuodelle viisi uutta tutkimusinvestointia, jotka edistävät vihreää siirtymää, resurssiviisautta ja huoltovarmuutta sekä samalla kiihdyttävät yritysten uudistumista ja kilpailukykyä. Lisäksi VTT edistää kansallista aloitetta mikroelektroniikan ja kvanttiteknologian pilotointiympäristön rakentamiseksi. Investointien arvo on yhteensä 15 miljoonaa euroa seuraavien kolmen vuoden aikana. 

Lue lisää

Kiertotalouskeskus palkitsi kummiluokkien parhaat kiertotalousteot

Kiertotalouskeskus on palkinnut tänään kummiluokkiensa parhaat kiertotalousteot. Palkinnoksi oppilaat saivat kiertotaloustekohupparit, lahjakortit kirppikselle ja kakkukahvit. 

Lue lisää