Kiertotalous_herokuvat_sisaltosivut2

Kumppanit

Pääyhteistyökumppanit

Kiertotalouskeskuksen perustajia ovat Digipolis, Kemin kaupunki ja Lapin ammattikorkeakoulu. Ydintoimijoihin kuuluu lisäksi ammattiopisto Lappia. Keskus perustettiin vuonna 2017 Sitran myötävaikutuksella.

Kemin Digipolis Oy
Digipolis on kemiläinen kehitysyhtiö ja Kiertotalouskeskuksen kotipesä, joka tarjoaa monipuolisia liike-elämän palveluita asiantuntijaneuvonnasta tilaratkaisuihin.

Digipolis logo

Kemin kaupunki
Kemin kaupungin kanssa jaamme yhteisen tavoitteen. Kaupunki panostaakin vihreämpään ja kestävämpään tulevaisuuteen, ja sille on toisena kuntana Suomessa myönnetty ISO 14001: 2015 ympäristösertifikaatti. Kemi kuuluu myös hiilineutraalien kuntien verkostoon.

Kemi logo

Lapin AMK
Lapin ammattikorkeakoulun ja ammattiopisto Lappian kanssa teemme tiivistä yhteistyötä kiertotalouden osaamisen vahvistamiseksi. Yritykset hyötyvät kumppanuudesta, sillä se mahdollistaa uusien energia- ja materiaalitehokkaampien ratkaisujen jalkauttamisen liiketoimintaan.

Lapin amk


Ammattiopisto Lappia
Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia ylläpitää Ammattiopisto Lappiaa ja omistaa Lappia-Koulutus Oy:n. Lappialla on toimipisteitä Kemissä, Tervolassa, Muoniossa, Rovaniemellä ja Torniossa. Menestyksekästä yhteistyötä on tehty muun muassa massiivipuisen CLT-rakentamisen saralla.

Lappia


SITRA
Sitra on eduskunnan perustama tulevaisuustalo, jonka kanssa olemme edistämässä kiertotalouden toteutumista. Sitran tavoitteena on Suomi, joka menestyy rakentamalla reilua, kestävää ja innostavaa tulevaisuutta ja jossa ihmiset voivat hyvin maapallon kantokyvyn rajoissa. Kiertotalous on Sitran kärkiteemoja.

sitra-110x21


Kiertotalouden kumppanuuksia

Kiertotalouskeskus vetää koko Suomen laajuista ekoteollisuuspuistojen verkostoa, joka tarjoaa näkymän suomalaiseen kiertotalouteen niin yrityksille kuin viranomaisille. Verkostoon kuuluu alueensa kiertotalouden edelläkävijöitä ekoteollisuuspuistoista. Verkoston tehtävänä on vaihtaa parhaita käytäntöjä sekä seurata kiertotalouden kehitystä Suomessa ja maailmalla.

Tutustu tarkemmin ekoteollisuuspuistojen verkostoon


FISS-verkosto
Teolliset symbioosit Suomessa – FISS (Finnish Industrial Symbiosis System) on yhteistyöhön perustuva toimintamalli, jolla pyritään auttamaan yrityksiä ja muita toimijoita tehostamaan keskinäistä resurssien hyödyntämistä sekä synnyttämään uutta liiketoimintaa.

Motiva Oy koordinoi FISS-mallia Suomessa ja kokoaa alueellisten toimijoiden verkostoa yhdistämään resurssien tarjoajat ja tarvitsijat kentällä. FISS-aluekoordinaattorit neuvovat myös Materiaalitorin käytössä ja siihen liittyvissä kysymyksissä. Tehtävään kuuluu symbioosien edistämistyö yhdessä yritysten ja muiden toimijoiden kanssa.

Materiaalitori (linkki Kiertoinfon (ent. tietopankki) materiaalitoriin) on osa teollisten symbioosien toimintaa. Materiaalitorissa voi ilmoittaa tarjolla olevista ja tarvitsemistaan resursseista tai näihin liittyvistä palveluista.

Lisää tietoa FISS-toiminnasta ja aluekoordinaattoreiden yhteystiedot: 

FISS


Viranomaiskumppaneita

Viranomaisilla on merkittävä rooli kiertotalouden toteutumisessa. Tiivis viranomaisyhteistyömme mahdollistaa erilaisten lainsäädännöllisten haasteiden ja esteiden tunnistamisen sekä purkamisen. Näin voidaan edistää kiertotalouden liiketoimintaa.

Lapin-liiton-virallinen-logo-1024x458           elyfi
   


Ymparistoministerio-logo    tyo-ja-elinkeinoministerio


Kiertotalous - Ympäristöministeriö