kiertotalous_puska

KIERTOTALOUSTEKOJA

Hiilikädenjälkiä Rajalla -näyttely

Kauppakeskus muokkaa hiilikädenjälkeään

27.05.2021

Kauppakeskus Rajalla På Gränsen Torniossa on alkanut tehdä aktiivisesti tekoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Tänä kesänä muun muassa otetaan käyttöön paperiton parkkihallin pysäköintijärjestelmä. Lisäksi kauppakeskukseen tulee sähköautojen latauspaikkoja ja jätteiden lajittelua muutetaan, jotta jäte päätyisi kiertoon aiempaa useammin. 

Kauppakeskus tuo esille omia valintojaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi Hiilikädenjälkiä Rajalla -näyttelyssä kauppakeskuksen galleriatila Galleria Kortteerissa.

"Esittelemme näyttelyssä kiinteistön sekä täällä toimivien yritysten hiilikädenjälkiä ja toimia kohti hiilineutraaliutta", kertoo yhteisömanageri Eija-Sinikka Juho Kauppakeskus Rajalla På Gränseniltä.

Hiilikädenjälki laskee ihmisen hyviä tekoja

"Sana hiilijalanjälki on jo tuttua kauraa, mutta hiilikädenjälki on oudompi termi. Hiilijalanjäljellä mitataan ihmisen aiheuttamia kuormittavia päästöjä, kun taas hiilikädenjäljellä lasketaan ihmisen tekemiä hyviä tekoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Yritykset voivat jättää hiilikädenjälkiä tarjoamalla asiakkailleen ratkaisuja, jotka pienentävät asiakkaan hiilijalanjälkeä. Jokainen meistä tekee joka päivä kymmeniä päätöksiä, millaisen hiilijalanjäljen tai -kädenjäljen sinä päivänä jättää", Juho selittää.

Kauppakeskuksen katolle tulee pörriäisyhdyskuntia

Kauppakeskus viettää tänä kesänä erityistä Vihreää Kesää ja kesää elävöittämään kauppakeskuksen katolle tuodaan kolme mehiläisyhdyskuntaa.

"Tuomme esille yleistä pörriäisten ahdinkoa kertomalla mehiläisten kuulumisia pitkin kesää. Ja toivomme tietysti kovasti, että mehiläiset tuottaisivat hunajaa jopa myyntiin", Juho sanoo.

Hiilikädenjälkiä Rajalla -näyttely on avoinna kesäkuun loppuun saakka.

pågränsencanva

TEKSTI: SOILE SUVANTO

 

Blogit

Pieniä arjen tekoja

Julkaistu 22.5.2021 9:45:00

 

Kiertotalous on niin pieniä arjen tekoja kuin teollisuuden sivuvirtojakin.  Näin sanoitti Yle julkaisemassaan uutisessa 7.2.2019. Omassa työssäni pyörin muun muassa teollisuuden sivuvirtojen...

Lue lisää

Kiertotalous on in

Julkaistu 18.5.2021 16:23:21

Nykyinen tapamme käyttää maapalloamme ei lupaa ihmiskunnalle ruusuista tulevaisuutta. Käytämme aivan liikaa maapallon resursseja ja raaka-aineita. Tarvitsemme selkeästi uusia tapoja toimia ja tuottaa...

Lue lisää

Kiertotaloustekoja

Pienelle yrittäjälle kiertotalous on tapa toimia oikein ja kestävästi

Julkaistu 8.6.2021 13:36:27

Palvelualan PK- ja mikroyrittäjiä motivoivat eniten kiertotalousliiketoimintaan omat arvot. Kiertotaloutta pidetään oikeana ja kestävänä tapana toimia. Tiedot selviävät Miia Pitkäniemen ja Susanna...

Lue lisää

Kauppakeskus muokkaa hiilikädenjälkeään

Julkaistu 27.5.2021 9:27:01

Kauppakeskus Rajalla På Gränsen Torniossa on alkanut tehdä aktiivisesti tekoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Tänä kesänä muun muassa otetaan käyttöön paperiton parkkihallin...

Lue lisää