Kiertotalous_herokuvat_sisaltosivut3

blogit

Tuomas Pussila

Tuomas Pussila

johtaja, Kiertotalouskeskus

Kiertotalouskeskus_herokuvat_etusivu1-1

Mistä on menestyvä kiertotalousyritys tehty?

24.06.2021

Mistä on pienet pojat tehty? Etanoista, sammakoista, koiran häntätupsukoista. Niistä on pienet pojat tehty. Mistä on pienet tytöt tehty? Sokerista, kanelista, inkivääristä ja kukkasista. Niistä on pienet tytöt tehty. Mutta mistä on menestyvä kiertotalousyritys tehty?

Menestyvän kiertotalousyrityksen määrittely ei ole missään nimessä helppoa varsinkaan, kun kiertotalous ei ole yksi liiketoiminnan ala tai muoto esimerkiksi konepajan tyylisesti, joka valmistaa kampiakseleita tai venttiileitä. Yrityksen menestys kiertotalouden laajalla kentällä voi liittyä siihen, että se omalla toiminnallaan varmistaa, että kukkaset, etanat ja sammakot kukoistavat entistä laajemmalla alueella ja entistä runsaampana.

"Menestyvä kiertotalousyritys yhdistelee älykkäästi omassa liiketoiminnassaan kuin runon leipuri uutta ja vanhaa."

Toisaalta yritys on voinut löytää todellakin mullistavia tapoja valmistaa esimerkiksi tyttöjen tekemisessä tarvittavia sokereita metsäteollisuuden sivuvirroista. Luonnon moninaisuuden säilyttäminen on yksi selkeä kiertotalouden mittari.

Menestyvä kiertotalousyritys yhdistelee älykkäästi omassa liiketoiminnassaan kuin runon leipuri uutta ja vanhaa. Se voi hyödyntää omassa liiketoiminnassaan sivuvirtoja, jotka aiemmin ovat mielletty jätteiksi. Yhteneväistä näille kaikille on se, että ne näkevät kiertotalouden läpileikkaavuuden ja uhan sijasta sen mahdollisuutena.

Koiranhännän tupsukoista voi syntyä poikien lisäksi jotain, mitä ei ennen osattu ajatellakaan olevan olemassa.

Vielä emme täysin tiedä, mistä kiertotalous on tehty, mutta voisin arvata, että ainakin se on tehty uskalluksesta, innovaatioista, rohkeudesta tehdä asioita toisin ja muutoksen ennakoimisesta. Kiertotalouskeskuksesta löytyy myös näitä kaikkia samoja tarvittavia leivontatarpeita ja sopivaa osaamista yhdistellä asioita leipurin tyyliin.

blogituomaskesäkuu2021

Blogit

Sähköauto Tesla rohkaisee ideoimaan avoimesti yhdessä

Julkaistu 19.1.2022 8:00:00

Suomessa ja Euroopassa tapahtuu paljon vedyn ympärillä. Puhtaan vedyn tuotantoon investoidaan, vedyn ympärillä tehdään tutkimustyötä, erilaisia vetyyn liittyviä kehityshankkeita on menossa...

Lue lisää

Digitaalinen kiertotalous Suomen talouden valttikortiksi

Julkaistu 3.1.2022 8:00:00

Suomen kansallinen kiertotalousohjelma julkaistiin huhtikuussa 2021 ja sen tavoitteena on tehdä Suomesta digitaalisen kiertotalouden kärkimaa.Kiertotalouden tavoitteena on hyödyntää materiaaleja...

Lue lisää

KIERTOTALOUS, VETYHUUMA,  HANKKEET JA VIESTINNÄN VUOSI 2021

Julkaistu 22.12.2021 14:15:06

Viestinnän vuosi 2021 on mennyt kuin siivillä! Kiertotalous on yksi vuoden kuumimpia aiheita sekä julkisella sektorilla että yrityksissä. Heti alkuvuodesta Metsä Group teki kansainvälisestikin...

Lue lisää