Ajankohtaista

Business Kemi vauhdittaa ja tukee Mätsis -rekrytointimessuilla kävijöitä yrittäjyyteen

25.01.2024

Yrityspalveluita tarjoava Business Kemi vauhdittaa ja tukee Mätsis -rekrytointimessuilla kävijöitä yrittäjyyteen. Business Kemi haluaa tavoittaa Kemin Mätsis -messuilla 31. tammikuuta erityisesti opiskelijoita ja kertoa heille yrittäjyydestä yhtenä mahdollisena urapolkuna valmistumisen jälkeen. Business Kemin osastolta saa tietoa myös Digipolis Teknologiakylän ja Veitsiluodon alueen kesätyöpaikoista. Huippusuosittuun vuosittaiseen Mätsis -tapahtumaan odotetaan satoja kävijöitä. 

businesskemimätsis2024

Yrittäjiä palveleva Business Kemi on ensimmäistä kertaa mukana Mätsis -rekrytointimessuilla. 

"Messuilla käy yleensä paljon opiskelijoita ja haluame herätellä heitä positiivisella tavalla pohtimaan kesätöiden lisäksi tulevaisuutta ja rohkaisemme pohtimaan, voisiko yrittäjyys olla yksi vaihtoehto valmistumisen jälkeen urapolulle täällä Meri-Lapissa", yrityskehittäjä Ella Saarenpää Business Kemistä sanoo.

"Opiskelijat eivät välttämättä tiedä, millaisia palveluja yritystoimintaansa harkitsevalle tai aloittavalle on tarjolla. Ja näistä asioista haluamme messuilla kertoa", yrityskehittäjä Tuula Saarela Business Kemistä sanoo.

Business Kemi tekee läheistä yhteistyötä työllisyyden yhteispalvelu Pointin kanssa. "Myös Pointilla ja TE-toimistolla on osastot Mätsiksessä. Tervetuloa tutustumaan meihin ja palveluihimme, olit sitten opiskelija, työtä etsivä, yrittäjäksi aikova, työnantaja tai yrittäjä", Saarenpää sanoo.

Digipolis Kemin Teknologiakylän ja Veitsiluodon alueen kesätyöpaikoista tietoa

Digipolis Kemin Teknologiakylässä toimiva Business Kemin osastolla tiedotetaan myös  teknologiakylän yritysten kesätyö- ja harjoittelupaikoista. "Teknologiakylässä toimii yli 50 eri alojen yritystä, joten opiskelijoille voi löytyä alueen yrityksistä kiinnostavia tehtäviä", Kemin Teknologiakylä 3.0 -hankkeen projektipäällikkö Tytti Ahoranta Kemin Digipolis Oy:stä sanoo.

Myös Veitsiluodon alueen kesätyöpaikoista saa tietoa Business Kemin osastolta. "Veitsiluodossa on tänä kesänä jonkin verran kesätyöpaikkoja sahan kunnossapitotöissä. Näistä kiinnostuneiden kannattaa käydä Mätsiksessä juttusilla Invest in Veitsiluoto hankkeen projektipäällikön, Päivi Keisun kanssa, viestintäpäällikkö Soile Suvanto Kemin Digipolis Oy:stä vinkkaa. 

Kiertotaloudesta vetovoimaa pohjoiseen

Mätsikseen 31. tammikuuta on ilmoittautunut noin 50 toimijaa, ja kaikkiaan noin parikymmentä Lapissa toimivaa yritystä, muun muassa Metsä Group, Outokumpu, Boliden Kevitsa ja Tapojärvi sekä Mehiläinen Länsipohja, AFRY Finland, Talenom ja Worker Henkilöstöratkaisu. 

"On ilahduttavaa huomata, kuinka paljon yrityksiä on tulossa Mätsikseen. Erityisesti teollisen kiertotalouden ja vihreän siirtymän investoinnit luovat jatkossakin vetovoimaa paitsi Kemiin, koko pohjoisen alueelle", Suvanto uskoo. 

Mätsis järjestetään 31. tammikuuta Kemissä

Mätsis -rekrytointimessuilla kohtaavat työnantajat, työnhakijat sekä oppilaitokset ja opiskelupaikkojen hakijat. Työnantajat esittäytyvät ja kertovat, millaisia osaajia etsivät. Tapahtumissa saa myös tietoa eri koulutusvaihtoehdoista ja -mahdollisuuksista.

Mätsis järjestetään Kemissä Lapin AMK:n Kosmos -rakennuksessa, Tietokatu 1:ssä, 31. tammikuuta  kello 10-15. Rovaniemellä mätsistapahtuma pidetään päivää aiemmin. 

Mätsis -rekrytointimessutapahtuman järjestävät Ammattiopisto Lappia, Lapin ammattikorkeakoulu, Lapin yliopisto, Lapin koulutuskeskus REDU, Lapin TE-palvelut ja Peräpohjolan Opisto.