kiertotalous_puska

KIERTOTALOUSTEKOJA

Hiilikädenjälkiä Rajalla -näyttely

Kauppakeskus muokkaa hiilikädenjälkeään

27.05.2021

Kauppakeskus Rajalla På Gränsen Torniossa on alkanut tehdä aktiivisesti tekoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Tänä kesänä muun muassa otetaan käyttöön paperiton parkkihallin pysäköintijärjestelmä. Lisäksi kauppakeskukseen tulee sähköautojen latauspaikkoja ja jätteiden lajittelua muutetaan, jotta jäte päätyisi kiertoon aiempaa useammin. 

Kauppakeskus tuo esille omia valintojaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi Hiilikädenjälkiä Rajalla -näyttelyssä kauppakeskuksen galleriatila Galleria Kortteerissa.

"Esittelemme näyttelyssä kiinteistön sekä täällä toimivien yritysten hiilikädenjälkiä ja toimia kohti hiilineutraaliutta", kertoo yhteisömanageri Eija-Sinikka Juho Kauppakeskus Rajalla På Gränseniltä.

Hiilikädenjälki laskee ihmisen hyviä tekoja

"Sana hiilijalanjälki on jo tuttua kauraa, mutta hiilikädenjälki on oudompi termi. Hiilijalanjäljellä mitataan ihmisen aiheuttamia kuormittavia päästöjä, kun taas hiilikädenjäljellä lasketaan ihmisen tekemiä hyviä tekoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Yritykset voivat jättää hiilikädenjälkiä tarjoamalla asiakkailleen ratkaisuja, jotka pienentävät asiakkaan hiilijalanjälkeä. Jokainen meistä tekee joka päivä kymmeniä päätöksiä, millaisen hiilijalanjäljen tai -kädenjäljen sinä päivänä jättää", Juho selittää.

Kauppakeskuksen katolle tulee pörriäisyhdyskuntia

Kauppakeskus viettää tänä kesänä erityistä Vihreää Kesää ja kesää elävöittämään kauppakeskuksen katolle tuodaan kolme mehiläisyhdyskuntaa.

"Tuomme esille yleistä pörriäisten ahdinkoa kertomalla mehiläisten kuulumisia pitkin kesää. Ja toivomme tietysti kovasti, että mehiläiset tuottaisivat hunajaa jopa myyntiin", Juho sanoo.

Hiilikädenjälkiä Rajalla -näyttely on avoinna kesäkuun loppuun saakka.

pågränsencanva

TEKSTI: SOILE SUVANTO

 

Kiertotaloustekoja

Tapojärvi hakee opiskelijoista draivia kiertotalouteen

Julkaistu Oct 26, 2021 2:54:47 PM

Kaivosyhtiö Tapojärvi hakee opiskelijoista uutta työvoimaa ja tuoreita innovaatioita kiertotalouteen.  Tätä varten yhtiö on ideoinut Oulun yliopiston diplomi-insinööri- ja maisteritason...

Lue lisää

Kiertotalous tuo tullessaan pelkkää hyvää -amk:n tiimi tarttuu toimeen

Julkaistu Jul 5, 2021 9:15:00 AM

Lapin ammattikorkeakoulussa työskentelee tiimi täynnä innostuneita kiertotalousosaajia. Yhdeksän henkilön tiimistä löytyy monipuolista osaamista insinööreistä liiketalouteen ja aina luonnontalouteen...

Lue lisää

Pienelle yrittäjälle kiertotalous on tapa toimia oikein ja kestävästi

Julkaistu Jun 17, 2021 12:29:52 PM

Palvelualan PK- ja mikroyrittäjiä motivoivat eniten kiertotalousliiketoimintaan omat arvot. Kiertotaloutta pidetään oikeana ja kestävänä tapana toimia. Tiedot selviävät Miia Pitkäniemen ja Susanna...

Lue lisää