Kiertotalous_BLOGI

BLOGIT

Pirkka Junes

Pirkka Junes

projektiasiantuntija

pirkka.junes@digipolis.fi

Uusien rahoitusmallien pilotointia Lapin yrityksiin

04.01.2024

Marraskuussa potkaistiin Bulgarian Sofiassa käyntiin 100 % Euroopan unionin I3 rahoitusohjelman rahoittama RISE (Resilient Innovation Ecosystem for EU Value Chains) projekti. Nimestään huolimatta tämä projekti on hyvin käytännönläheinen ja palvelee konkreettisesti lappilaisia pieniä ja keskisuuria yrityksiä.

_G_18340

"Lappilaiset pk-yritykset voivat hakea rahoitusmallipilottiin tammi-helmikuun aikana"

Juuri nyt eli tammi-helmikuun aikana on lappilaisilla pk-yrityksillä mahdollisuus hakea projektin rahoitusmallien yhdistämismallin pilottiin. 

Pilotti toteutetaan yritysten konkreettisten investointisuunnitelmien kautta. Rahaa yrityksille ei projektista liikutella. Yritykset kuitenkin saavat pilotissa arvokasta osaamista käyttöönsä kansainväliseen ja kansalliseen rahoitukseen liittyen.  Yritykset saavat esimerkiksi apuja kansainvälisten sijoittajien löytämiseen ja kohtaamiseen.

Myös muilla organisaatioille kuin pk-yrityksillä on mahdollisuus hakea pilottiin, mutta pääkohteena ovat pk-yrirykset.

Iso kantava teema RISE projektissa on vihersiirtymä ja siihen liittyvät vastuullista yritystoimintaa edistävät investoinnit.

Kuinka pilottiin voi hakea?

Minulle voi aina soittaa ja kertoa kiinnostuksensa pilottia kohtaan. Toivon investointisuunnitelmasta sivun tiivistelmän. Tiivistelmästä olisi hyvä ilmetä ainakin seuraavat asiat:
1.    Investoinnin tarkoitus.
2.    Investoinnin euromääräinen arvio.
3.    Missä vaiheessa yksityisten rahoittajien (esimerkiksi pankit) ja julkisten rahoittajien (esimerkiksi ELY-keskus tai Business Finland) kanssa investoinnista neuvottelut ovat.
4.    Yrityksen mahdolliset resurssit osallistua kansainvälisten rahoittajien kanssa neuvotteluihin.

Pilottiyritykset valitaan huhtikuussa 2024

RISE projektin tarkoitus on tuoda rahoitusmahdollisuudet entistäkin lähemmäksi pk-yrityksiä. Projekti ja erityisesti pilotti rahoitusmallien yhdistämiseen liittyen tarjoaa myös ainutlaatuisen Euroopan unionin laajuisen verkoston. 
Pelkästään projektissa on toimijoita kahdeksasta EU maasta.
Toivon mahdollisimman paljon yhteydenottoja pilottiin liittyen matalalla kynnyksellä!

Linkki 18.1. Teamsiin

riseblogi05012024

 

Blogit

Kiertotaloudella kestävää kehitystä ja vastuullisuutta Lappiin

Julkaistu 27.2.2024 17:17:51

Lapin kiertotalouden osaaminen on kehittynyt huimasti kuluneiden vuosien aikana. Kehitystyö lähti liikkeelle kymmenen vuotta sitten muutamasta kiertotaloustoiminnan potentiaalia kartoittavasta...

Lue lisää

Miten pk-yrityksistä louhitaan kiertotalouden liiketoimintaideoita?

Julkaistu 15.2.2024 15:05:58

Uusi vuosi ja uudet tuulet puhaltavat Kiertotalouskeskuksessa! Biohiili, RISE, CircUpScale ja Lapin teollisen kiertotalouden kiihdytyskaista. Mystisiä nimihirviöitä eri hankkeille, mutta jokainen...

Lue lisää

Uusien rahoitusmallien pilotointia Lapin yrityksiin

Julkaistu 4.1.2024 12:21:19

Marraskuussa potkaistiin Bulgarian Sofiassa käyntiin 100 % Euroopan unionin I3 rahoitusohjelman rahoittama RISE (Resilient Innovation Ecosystem for EU Value Chains) projekti. Nimestään huolimatta...

Lue lisää