Kiertotalous blogit

BLOGIT

Ruotsalaisen kumppanin kanssa Ruotsin markkinoille?

09.05.2022

Innostaako Pohjois-Ruotsin markkinat ja erityisesti asiakkaana prosessiteollisuus? Pk-yritykselle yksin Ruotsin markkinoille lähteminen ja siellä menestyminen voi kestää toivottua pidempään, mutta hankkimalla jo valmiiksi Ruotsin markkinan tuntevan ja kenties jopa verkostoja uudessa markkinassa omaavan kumppanin, saattaa muutaman mutkan saada oikaistua.
Digipolis_ryhmakuva1


DigiProcess-hanke järjestää 24.5.2022 Matchmaking for Cross-Border Sales -tapahtuman, jossa suomalaiset ja ruotsalaiset pk-yritykset voivat verkostoitua ja suunnitella yhteistyötä tarjotakseen palveluitaan prosessiteollisuudelle. Parhaimmassa tapauksessa voitte hyödyntää toistenne suhteita ja tarjota molemmat palvelujanne molemmille puolille rajaa. Toki tilaisuudessa voi verkostoitua myös muiden suomalaisten pk-yritysten kanssa, sillä suomalaisiakin voimia yhdistämällä paranevat mahdollisuudet päästä yhteistyöhön suurteollisuuden yritysten kanssa.

 

 

"Ruotsin markkinoille pääsyä voi nopeuttaa hankkimalla jo valmiiksi Ruotsin markkinan tuntevan ja siellä jo verkostoja omaavan kumppanin.”

 

Tilaisuus järjestetään englanniksi verkossa klo 9-12.45. Ohjelmassa on muun muassa lyhyet yritysten esittäytymiset, ryhmäkeskusteluja kansainvälisestä liiketoiminnasta sekä kahdenkeskisiä 15 minuutin tapaamisia kahden pk-yrityksen kesken. Kuulet muiden yritysten kokemuksia, saat arvokkaita vinkkejä ja luot uusia verkostoja.

Kenelle matchmaking-tilaisuus sopii?

Pohjoiseen Ruotsiin on investoitu ja tullaan investoimaan lähivuosina noin sata miljardia euroa, joten tarvetta on monenlaisille tuotteille ja palveluille. Tämä matchmaking-tilaisuus on suunnattu pk-yrityksille, joiden kiinnostuksen kohteena on prosessiteollisuus asiakkaana. Kasvava prosessiteollisuus tarvitsee palveluita monien eri alojen yrityksiltä.

Osallistua kannattaa niin kansainvälisten konkareiden kuin ensikertalaisten, sillä verkostoitua voi tuskin koskaan liikaa. Kaiken kokoiset pk-yritykset ovat tervetulleita yhden henkilön yrityksistä alkaen. Molemmin puolin rajaa haasteena on työvoimapula, mutta yhteistyössä molemmat osapuolet voivat saada leveämmät hartiat ja kauppoja, joita ei yksin saisi. Hyvässä kumppanuudessa kaikki voittavat.

Miten ilmoittaudun tilaisuuteen?

Ilmoittaudu tilaisuuteen ilmoittautumislomakkeella.

Ilmoittautumisen yhteydessä voit valita, haluatko osallistua ryhmäkeskusteluihin (roundtable discussions). Suosittelen, että osallistut niihin, sillä silloin pääset kuulemaan muiden yritysten ajatuksia ja kokemuksia ja voit oppia paljon. Hanketyöntekijät ohjaavat keskustelua, jotta se pysyy aiheessa ja kukaan keskustelija ei varasta koko aikaa.

Voit myös päättää, haluatko osallistua matchmakingiin, eli kahdenkeskisiin tapaamisiin muiden pk-yritysten kanssa. Tapaamiset ovat 15 min mittaisia, mutta siinäkin ajassa ehtii huomata, löytyykö teiltä yhteisiä kiinnostuksen kohteita ja yhteistyön mahdollisuuksia.

Lomakkeeseen voit kirjoittaa pienen kuvauksen yrityksestäsi. Lisäksi lomake kartoittaa osallistujien toiveita, tavoitteita ja näkemyksiä haasteista ja mahdollisuuksista.

Toivottavasti saamme tilaisuuteen runsaasti osanottajia ja sitä myötä runsaasti mahdollisuuksia uusien yhteistyökuvioiden solmimiselle.

Mietityttääkö, sopiiko tilaisuus yrityksellenne tai onko sinulla jotain muuta kysyttävää?

Ole rohkeasti yhteydessä, niin mietitään yhdessä!

Liisa Koivisto, Kemin Digipolis Oy
liisa.koivisto@digipolis.fi
puh. 040 1980 567

DigiProcess-hanke https://digiprocess.eu/  

#digiprocess #interregnord #processindustry

blogi09052022liisakoivisto

 

Blogit

Hinku vähentää hiilidioksidipäästöjä

Julkaistu 4.2.2023 8:00:00

Kuntien mahdollisuudet vähentää kasvihuonekaasupäästöjä omien käytännön toimenpiteiden avulla ovat merkittävät. Suuri merkitys on myös näiden toimenpiteiden avulla saavutettava esimerkin voima, jolla...

Lue lisää

Euroopan Unioni toimii  Lapissa

Julkaistu 11.1.2023 8:00:00

Työpaikkani Kemin Digipoliksen ja Kiertotalouskeskuksen kautta olen saanut näköalapaikan ennen kaikkea Kemiin ja sen lähialueille, mutta myös koko Lapin maakuntaan.  Kunnallisena elinkeinoyhtiönä...

Lue lisää

Kiertotaloudesta kestävyyttä yritysten liiketoimintaan – miksi enää emmit?

Julkaistu 14.12.2022 10:00:57

 

Lue lisää