Kiertotalous_BLOGIT

BLOGIT

Lisää punaisia sukkia ja huppareita- kierrätettyjäkin!

12.04.2023
Tuomas Pussila

Tuomas Pussila

johtaja, Kiertotalouskeskus

Kierototalouskeskus_Peli

Vakavailmeiset aikuiset mustissa puvuissaan puhuvat liikuttavan yksimielisesti luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen puolesta. Jälleen on pidetty yksi työpaja, jossa on etsitty ratkaisuita asioihin. Kahvia on kulunut, keltaisia tarralappuja täynnä hyvää tahtoa ja ajatuksia on liimattu neuvotteluhuoneen seinille. Konsultti lupaa iloisesti hymyillen koostaa nämä timanttiset ajatukset yhteen, jotta tieto olisi kaikkien saatavilla. Kaikki muut paitsi nuoret ovat tyytyväisiä. 

Kiertotalouteen tarvitaan enemmän rokkia ja tekemisen meininkiä.

Kiertotalouteen tarvitaan enemmän rokkia ja tekemisen meininkiä. Selvitykset ja työpajat ovat tärkeitä, mutta huppareissa ja punaisissa sukissa kulkevat rokkitähden elkein esiintyvät nälkäiset ja innokkaat ihmiset todella puhaltavat sen eloon. Hyviä esimerkkejä löytyy vaikka pelialalta. Rohkeasti esillä olevat suuret pelialan starat nostivat peliteollisuuden suuren yleisön tietoisuuteen.

Menestystarinat ja mahdollisuus tulla miljonääriksi uudella alalla sai nuoret suuntaamaan peliteollisuuteen. Samaa tarinaa ja tarinankertojia pitäisi löytää myös kiertotalouteen. Vielä jos puhuu nuorta niin aina parempi. EI haittaa jos vaikka sukkien väri olisikin valkoinen, jos tarina on hyvä ja hommassa on tekemisen meininkiä.

Kummiluokkaprojekti opetti paljon - kiertotalous nuorten kielellä

Nuorta olemme opetelleet puhumaan myös Kiertotalouskeskuksessa. Suunnittelimme Kemin koululaisille kiertotalouden kummiluokkaprojektin. Opimme tästä kokeilusta molemmin puolin. Kiertotalouskeskuksen edustajat oppivat sen, ettei nuoria välttämättä puhuttele se, että kerromme Kemi-Tornio alueen miljardi-investoinneista. Asioita pitää sanoittaa eri tavalla. Toivottavasti kummiluokkien nuoret oppivat sen, että Kemi-Torniolla on edessä loistava tulevaisuus kiitos kiertotalouden.

Kummiluokkaprojekti

Pöhinää Slushista vai sittenkin Islannin Ocean Clusterista ja punaisista villasukista?

Jos lisää pöhinää haluaa nähdä niin sitä löytyy pohjoismaista. Hype ei ole kuin jo legendaariseen maineeseen nousseessa Slushissa, mutta Islannin Ocean Cluster tarjoaa esimerkin siitä, mitä saadaan aikaan, kun yhdistetään innovaatiot ja riskirahoitus. Samaa tarvittaisiin meillä Suomessakin. Rohkeasti vain lisää punaisia sukkia lavalle!

Pöhinää kiertotalouteen ACEF2023:sta - hupparit päällä! 

Kesäkuussa 7-8.6.2023 Kiertotalouskeskus järjestää ACEF2023 kiertotaloustapahtuman Kemissä. Laitetaan sitä ennen rohkeasti kädet kiertotalouden saveen, jätetään mustat puvut kotiin ja puetaan hupparit päälle! Tulevaisuudessa kuidut huppareihin toivottavasti valmistaa Infinited Fiber Company Kemissä.

ACEF2023 VERKKOSIVUT

ILMOITTAUDU TÄSTÄ ACEF2023-FORUMIIN

tuomaspussilablogi12042023

 

Blogit

ACEF2024 jälkilöylyt

Julkaistu 6.6.2024 13:05:02

Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussila isännöi kiertotalousretkeä, joka tehtiin läheiseen Laitakarin saareen laivalla. Retkellä paneuduttiin Kemin teolliseen historiaan. KUVA VIDECAM

Lue lisää

Vetoapua pohjoisen investointeihin - työtä tekee EU:n I3 RISE

Julkaistu 7.5.2024 13:00:32

Lue lisää

Kiertotaloudella kestävää kehitystä ja vastuullisuutta Lappiin

Julkaistu 27.2.2024 17:17:51

Lapin kiertotalouden osaaminen on kehittynyt huimasti kuluneiden vuosien aikana. Kehitystyö lähti liikkeelle kymmenen vuotta sitten muutamasta kiertotaloustoiminnan potentiaalia kartoittavasta...

Lue lisää