Kiertotalous_BLOGIT

BLOGIT

Lisää punaisia sukkia ja huppareita- kierrätettyjäkin!

12.04.2023
Tuomas Pussila

Tuomas Pussila

johtaja, Kiertotalouskeskus

Kierototalouskeskus_Peli

Vakavailmeiset aikuiset mustissa puvuissaan puhuvat liikuttavan yksimielisesti luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen puolesta. Jälleen on pidetty yksi työpaja, jossa on etsitty ratkaisuita asioihin. Kahvia on kulunut, keltaisia tarralappuja täynnä hyvää tahtoa ja ajatuksia on liimattu neuvotteluhuoneen seinille. Konsultti lupaa iloisesti hymyillen koostaa nämä timanttiset ajatukset yhteen, jotta tieto olisi kaikkien saatavilla. Kaikki muut paitsi nuoret ovat tyytyväisiä. 

Kiertotalouteen tarvitaan enemmän rokkia ja tekemisen meininkiä.

Kiertotalouteen tarvitaan enemmän rokkia ja tekemisen meininkiä. Selvitykset ja työpajat ovat tärkeitä, mutta huppareissa ja punaisissa sukissa kulkevat rokkitähden elkein esiintyvät nälkäiset ja innokkaat ihmiset todella puhaltavat sen eloon. Hyviä esimerkkejä löytyy vaikka pelialalta. Rohkeasti esillä olevat suuret pelialan starat nostivat peliteollisuuden suuren yleisön tietoisuuteen.

Menestystarinat ja mahdollisuus tulla miljonääriksi uudella alalla sai nuoret suuntaamaan peliteollisuuteen. Samaa tarinaa ja tarinankertojia pitäisi löytää myös kiertotalouteen. Vielä jos puhuu nuorta niin aina parempi. EI haittaa jos vaikka sukkien väri olisikin valkoinen, jos tarina on hyvä ja hommassa on tekemisen meininkiä.

Kummiluokkaprojekti opetti paljon - kiertotalous nuorten kielellä

Nuorta olemme opetelleet puhumaan myös Kiertotalouskeskuksessa. Suunnittelimme Kemin koululaisille kiertotalouden kummiluokkaprojektin. Opimme tästä kokeilusta molemmin puolin. Kiertotalouskeskuksen edustajat oppivat sen, ettei nuoria välttämättä puhuttele se, että kerromme Kemi-Tornio alueen miljardi-investoinneista. Asioita pitää sanoittaa eri tavalla. Toivottavasti kummiluokkien nuoret oppivat sen, että Kemi-Torniolla on edessä loistava tulevaisuus kiitos kiertotalouden.

Kummiluokkaprojekti

Pöhinää Slushista vai sittenkin Islannin Ocean Clusterista ja punaisista villasukista?

Jos lisää pöhinää haluaa nähdä niin sitä löytyy pohjoismaista. Hype ei ole kuin jo legendaariseen maineeseen nousseessa Slushissa, mutta Islannin Ocean Cluster tarjoaa esimerkin siitä, mitä saadaan aikaan, kun yhdistetään innovaatiot ja riskirahoitus. Samaa tarvittaisiin meillä Suomessakin. Rohkeasti vain lisää punaisia sukkia lavalle!

Pöhinää kiertotalouteen ACEF2023:sta - hupparit päällä! 

Kesäkuussa 7-8.6.2023 Kiertotalouskeskus järjestää ACEF2023 kiertotaloustapahtuman Kemissä. Laitetaan sitä ennen rohkeasti kädet kiertotalouden saveen, jätetään mustat puvut kotiin ja puetaan hupparit päälle! Tulevaisuudessa kuidut huppareihin toivottavasti valmistaa Infinited Fiber Company Kemissä.

ACEF2023 VERKKOSIVUT

ILMOITTAUDU TÄSTÄ ACEF2023-FORUMIIN

tuomaspussilablogi12042023

 

Blogit

Skellefteån vihreän siirtymän ihme rakentuu pitkäjänteisestä työstä

Julkaistu 4.9.2023 13:54:03

Rajan tältä puolen on näyttänyt, että Skellefteån kaupunkiin suorastaan sataa vihreän siirtymän investointeja. Näyttävin Västerbottenissa sijaitsevan Skellefteån kaupungin ihmeistä on parhaillaan...

Lue lisää

Muuttaako uusi rakentamislaki rakentamista vähähiilisemmäksi?

Julkaistu 31.7.2023 8:00:00

Lue lisää

Koulukyyti -sovellus tuo käytännön hyötyä paikallistasolle EU:sta

Julkaistu 11.7.2023 8:30:00

Kemin Digipolis on mukana H2020 – AURORAL -hankkeessa. Tässä hankkeessa kehitetään koko Euroopan laajuista AURORAL Middlewarea, jonka avulla on tarkoitus jakaa dataa erilaisista älysovelluksista eri...

Lue lisää