Kiertotalous blogi

BLOGIT

Soile Suvanto

Soile Suvanto

viestintäpäällikkö

Kolme kivaa syytä tulla Kemiin

05.05.2022

Viikko sitten kerroin kolme kovaa syytä, miksi kannattaa tulla Kemiin kesäkuussa ACEF2022 Arctic Circular Economy Forumiin. 

Ella Saarenpää Soile Suvanto

Monet asiat muuttuvat nopeasti, mutta nämä kolme syytä pätevät tälläkin viikolla eli
1) Jos vihreä siirtymä kiinnostaa kannattaa tulla kuulolle Kemiin. Pohjoisilla alueilla puhaltavat suuret tuulet. Viimeksi keskiviikkona LinkedInissä saatiin lukea postaus valtavasta investoinnista Luulajaan – LKAB rakentaa teollisuuden sivutuotteita hyödyntävästä kiertotalouslaitoksen ja alkaa hyödyntää louhinnan sivutuotteet hyötykäyttöön.
2) Näistä miljardiluokan investoinneista kannattaa olla perillä, sillä isot toimijat tarvitsevat yleensä avukseen ketteriä pk-toimijoita. Toinen kova syy on siis raha. Jos raha kiinnostaa, kannattaa tulla 13.-14. kesäkuuta Kemiin haistelemaan, miltä vihreämmät setelit 2022 ja tästä eteenpäin pohjoisilla alueilla tuoksuvat.
3) Kolmas kova syy on se, että kasvu alkaa nyt pohjoisesta. Talouskasvu on erityisen nopeaa pohjoisessa ja johtavana periaatteena Lapin elinkeinoelämän talouskasvussa on luonnon kestävä käyttö, joka yhdistyy vastuulliseen kasvuun. 

"Uskomme, että ihmisten aidolle kohtaamiselle on tilausta."

ACEF2022 -forum järjestetään epämuodikkaasti vain livenä. Uskomme, että ihmisten aidolle kohtaamiselle on tilausta. Olemmehan istuneet etätoimistoissa teamseissa, zoomeissa ja ties missä yhtä soittoa loputtomalta tuntuvaa maratonipötköä ehkä jo erottamatta kokousta toisistaan.

Nyt on aika pitkien etäistuntojen jälkeen tulla kokemaan ainutlaatuinen pohjoisen kesäyön lumo. Lämmintä ilmaa emme uskalla luvata, mutta ainutlaatuista pohjoista kesäyötä kyllä, jolloin aurinko laskee vain hetkeksi noustakseen jälleen!

Uskomme uusiin teknologioihin ja siihen, että varsinkin kiertotalous tarvitsee eri alojen asiantuntijoiden törmäyttelyä digisovellusten, tekoälyn ja erilaisten etäyhteyksien avulla. Tässä tapahtumassa haluamme unohtaa silti edes hetkeksi älypuhelimet ja sovellukset ja kokeilla, voisiko verkostoituminen olla vaihteeksi virkistävää aivan perinteisin menetelmin ihmisten kohdatessa toisensa.

Ensimmäinen kiva syy 


1. Virkisty. Uudet ympyrät, paikan vaihdokset, tekevät ihmiselle välillä hyvää. Koe elämys ja tule Kemiin! Keskellä kesää pääset hetkeksi pakkaseen elämystilaan ympärivuotiseen lumilinnaan – mitä kaikkea muuta tapahtuu – ken tietää? Hyppää tutusta laatikostasi uusiin kiertotalouden kiehtoviin ympyröihin. Jo ajatus alkaa virkistää.

Ensimmäinen kiva syy tulla Kemiin ja #ACEF2022 -forumiin 13.-14. kesäkuuta on virkistyminen.

Toinen kiva syy

2. Viihdy. Olemme miettineet ACEF2022- forumiin tuhdin paketin asiaa. Aivot kaipaavat välillä myös lepuutusta ja monet parhaat ideat saavat alkunsa vapaamuotoisissa keskusteluissa. Koitamme nöyrin mielin pistää pöytään parastamme ja toivomme, että viihdyt vieraanamme.

Toinen kiva syy tulla Kemiin ja #ACEF2022 -forumiin 13.-14. kesäkuuta on viihtyminen.

Kolmas kiva syy 

3. Verkostoidu. Vaikka nämä kolme kivaa syytä on nyt luetteloitu edellä käskymuotoon, tarjoamme toki vain puitteet asioille. Verkostoitumiselle on monta tilaisuutta iltajuhlassa, aamukahvilla, välikahviilla ja ehkäpä vielä lähtökahvillakin. Olemme verkostoitumiset eli kohtaamiset halunneet pitää vapaamuotoisina. Ehkä etäkokoustelusta on ollut se hyöty, että olemme oppineet keskustelemaan täysin tuntemattomien kanssa aivan toiseen tapaan kuin aiemmin. Jatketaan tätä, kun kohdataan Kemin LumiLinnassa livenä.

Kolmas kiva syy tulla Kemiin ja #ACEF2022 -forumiin 13.-14. kesäkuuta on verkostoituminen. Yhteinen nimittäjä näille kolmelle kivalle syylle on ihminen tai paremminkin monikossa ihmiset. Olette ihmiset lämpimästi tervetulleita tapaamaan meitä -  odotamme innoissamme, että tulette vieraaksemme!


P.S. Sokerina pohjalla! #ACEF2022 -forumissa palkitaan ensimmäistä kertaa Suomen Kiertotalousteko -tunnustuspalkinto. Voit ehdottaa omaa ehdotustasi palkinnon saajaksi ilmoittautuessasi forumiin tai Kiertotalouskeskuksen LinkedInssä! Arvomme yllätyspalkinnon Kiertotalouspalkintoa ehdottaneiden kesken.

Tästä pääset tutustumaan forumin ohjelmaan, ilmoittautumaan tapahtumaan ja ehdottamaan Suomen Kiertotaloustekoa:

ACEF2022 -VERKKOSIVUT

 

 

 

KOLMEKIVAASYYTÄSOILESUVANTOBLOGI

logokuvat

 

Blogit

Miten pk-yrityksistä louhitaan kiertotalouden liiketoimintaideoita?

Julkaistu 15.2.2024 15:05:58

Uusi vuosi ja uudet tuulet puhaltavat Kiertotalouskeskuksessa! Biohiili, RISE, CircUpScale ja Lapin teollisen kiertotalouden kiihdytyskaista. Mystisiä nimihirviöitä eri hankkeille, mutta jokainen...

Lue lisää

Uusien rahoitusmallien pilotointia Lapin yrityksiin

Julkaistu 4.1.2024 12:21:19

Marraskuussa potkaistiin Bulgarian Sofiassa käyntiin 100 % Euroopan unionin I3 rahoitusohjelman rahoittama RISE (Resilient Innovation Ecosystem for EU Value Chains) projekti. Nimestään huolimatta...

Lue lisää

Yritysten ääni Kemin Teknologiakylä 3.0 -kehityshankkeessa

Julkaistu 18.12.2023 16:48:23

Kemin Digipolis Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Heikka kertoi investointityön toimintamallista ja tilanteesta.Tällä saralla yhteistyö Business Finlandin kanssa on vireää. Oikealla Kemin Teknologiakylä...

Lue lisää