kiertotalous_puska

BLOGIT

Soile Suvanto

Soile Suvanto

viestintäpäällikkö

Kiertotalous, vetyhuuma, hankkeet ja viestinnän vuosi 2021

22.12.2021

Viestinnän vuosi 2021 on mennyt kuin siivillä! Kiertotalous on yksi vuoden kuumimpia aiheita sekä julkisella sektorilla että yrityksissä. Heti alkuvuodesta Metsä Group teki kansainvälisestikin arvioituna merkittävän investointipäätöksen biotuotetehtaan rakentamisesta Kemiin ja koko vuosi on kohistu vedystä. Kylmää suihkua tarjosi puolestaan Stora Enso, kun yhtiö teki päätöksen Kemin Veitsiluodon tehtaan sulkemisesta. Alueella ei ole jääty surkuttelemaan asiaa, vaan on lähdetty päättäväisin ottein hakemaan uusia avauksia monin eri tavoin.

veitsiluotocanva104112021

Invest In Veitsiluoto -hanke tukee yrityspuistoon ja Kemin seudulle sijoittumista Veitsiluodon

Kiertotalouden ympärillä on paljon pöhisevää puhetta, mutta myös tekoja löytyy. Kiertotalouskeskus on aloittanut #kiertotalousteko -juttusarjan omana kiertotaloustekonaan avaamaan sitä, mitä kaikkea kiertotalous voi olla ja samalla kerromme, mitä me teemme. Ja sitä yhteistäkin puhetta tarvitaan, jotta kiertotaloustekoja ja uutta liiketoimintaa alkaisi syntyä. Kiertotalous kun tarkoittaa monesti uudentyyppistä liiketoimintaa, jossa useat eri alojen toimijat tekevät yhteistyötä. 

Kiertotalousteko-video

https://www.digipolis.fi/kiertotalouskeskus/kiertotaloustekoja/kiertotalous-ja-teollisuus-verkostoituvat-suomessa-ainutlaatuisella-tavalla

https://www.digipolis.fi/kiertotalouskeskus/kiertotaloustekoja/kiertotalous-tuo-tullessaan-pelkkaa-hyvaa-amkn-tiimi-tarttuu-toimeen

Kaikkien suurien uutisten pyörteissä olemme tehneet viestinnän kokonaisuudistusta niin, että voisimme palvella paremmin asiakkaitamme ja osaisimme kertoa paremmin toiminnastamme.

 

"Haluamme tuoda hankeihmisemme esiin."

 

 

Ajattelen, että meillä on huippuhyvä tiimi tekemässä työtä erilaisille asiakkaillemme  - ja viestinnän asiantuntijana teen parhaani, että saan heidän asiantuntemustaan tuotua esille erilaisilla areenoilla. 

BLOGIT

Verkkosivut on myös uudistettu, samoin esimerkiksi logo, käyntikortit, valokuvat ja powerpointit. Kaiken tämän ideana on se, että haluamme palvella asiakkaitamme paremmin. Emme muuta vain muutoksen ilon vuoksi.

https://www.digipolis.fi/ajankohtaista/halu-palvella-asiakkaita-paremmin-uudet-verkkosivut-on-julkaistu

Meillä löytyy monen alan asiantuntemusta yritysrahoituksesta, EU-hankkeista, kierto- ja biotaloudesta sekä digitalisaatiosta. Kannattaa kurkata näiltä sivuilta:

https://www.digipolis.fi/kiertotalouskeskus/keita-olemme

https://www.digipolis.fi/fi/yhteystiedot

Vuoden aikana olemme panostaneet erilaiseen sidosryhmäviestintään ja sosiaalisessa mediassa taas olemme satsanneet voimakkaasti LinkedIniin. Vuodessa LinkedIn:ssä Kiertotalouskeskuksen noin 300:n joukko on kasvanut lähes 1400:ään seuraajaan ja kiertotalouden sanomat leviävät verkostossa mukavasti.

Syyskuussa Kiertotalouskeskus osallistui maailman suurimpaan kiertotalousfoorumiin WCEF2021:een omalla kahden tunnin livesessiolla. Kyse oli oikeastaan suorasta tv-lähetyksestä, joka toteutettiin Sitran tiloihin tehdyltä tv-studiolta monikameratuotantona juontajineen, studiovieraineen, insertteineen ja etäyhteyksineen. Varsin vaativa setti, mutta johtaja Tuomas Pussila, pitkäaikainen asiantuntijamme Jukka Teräs, Sitran Nani Pajunen ja muut kumppanimme hoitivat lähetyksen enemmän kuin mallikkaasti.

Asiantuntijoidemme työ on todellakin moninaista ja kesällä pääsin seuraamaan Hirvaan metsiin Rovaniemen lähelle CLT-levyjen testausta pehmeillä alustoilla projektipäällikkö Tytti Ahorannan kanssa:

Tässä oli vain muutamia nostoja, mitä vuoden aikana on tapahtunut. Aika ei siis ole päässyt käymään pitkäksi - ja voin vakuuttaa, että kiinnostavaa viestittävää tällä porukalla, yhteistyökumppaneillamme ja verkostoillamme riittää taatusti myös ensi vuonna. 

blogisoile2021

 

Blogit

Lisää punaisia sukkia ja huppareita- kierrätettyjäkin!

Julkaistu 12.4.2023 8:00:00

Lue lisää

Hinku vähentää hiilidioksidipäästöjä

Julkaistu 4.2.2023 8:00:00

Kuntien mahdollisuudet vähentää kasvihuonekaasupäästöjä omien käytännön toimenpiteiden avulla ovat merkittävät. Suuri merkitys on myös näiden toimenpiteiden avulla saavutettava esimerkin voima, jolla...

Lue lisää

Euroopan Unioni toimii  Lapissa

Julkaistu 11.1.2023 8:00:00

Työpaikkani Kemin Digipoliksen ja Kiertotalouskeskuksen kautta olen saanut näköalapaikan ennen kaikkea Kemiin ja sen lähialueille, mutta myös koko Lapin maakuntaan.  Kunnallisena elinkeinoyhtiönä...

Lue lisää