Ajankohtaista

Videoista apua liiketoimintasuunnitelman tekemiseen

27.02.2023

Business Kemi on julkaissut sarjan yritysneuvontavideoita, jotka auttavat aloittelevia yrittäjiä liiketoimintasuunnitelman laatimisessa. Lyhyet ohjevideot tuovat helpotusta erityisesti suunnitelman talouslukuosion täyttämiseen. Näin suunnitelman voi tehdä valmiimmaksi jo ennen ensitapaamista Business Kemin yrityskehittäjän kanssa, ja yritystoiminnan saa polkaistua nopeammin käyntiin.

Liiketoimintasuunnitelma on uuden yrityksen avaindokumentti niin rahoituksen järjestämisessä kuin starttirahan hakemisessakin, mutta suunnitelman luominen voi osoittautua yllättävän hankalaksi, tietää Business Kemin yrityskehittäjä Tuula Saarela.

– Saan paljon yhteydenottoja aloittelevilta yrittäjiltä, jotka tuskailevat liiketoimintasuunnitelman kanssa. Yleensä päänvaivaa aiheuttavat talousluvut. Yritysidea on helppo kirjoittaa auki, mutta lukuihin moni kaipaa neuvoja, Saarela kertoo.

Virtuaaliapua ympäri vuorokauden

Uusilla ohjevideoilla pyritään tuomaan tuki yrittäjien saataville helposti kellon ympäri. Neuvontaa saa edelleen myös henkilökohtaisesti, mutta videot tarjoavat matalan kynnyksen apua, joka on yrittäjän ulottuvilla koska tahansa ilman ajanvarausta.

– Kuvasimme nämä videot, jotta liiketoimintasuunnitelman täyttämiseen saisi tukea juuri silloin, kun sitä tarvitaan, oli sitten ilta tai viikonloppu. Meille saa edelleen milloin vain varata ajan ja tulla juttelemaan, mutta nyt suunnitelman täyttö onnistuu helpommin myös itsenäisesti, Saarela avaa. – Näin saadaan säästettyä myös yrittäjän aikaa ja vähennettyä harmaita hiuksia ja päänraapimisia.

Ensimmäiset neuvontavideot on suunnattu aloitteleville yrittäjille alasta riippumatta. Niistä saa käytännön apua esimerkiksi siihen, mitä lukuja missäkin liiketoimintasuunnitelman kohdassa haetaan.  

– Kaikki eivät tällaista apua kaipaa, mutta haluamme näillä videoilla tukea niitä, joille suunnitelma on hankalampi saada kasaan, Saarela selittää.

Videot ovat Business Kemin omaa tuotantoa.

– Päästiin opettelemaan editointiohjelman käyttöä ja käsikirjoittamisen tärkeyskin tuli ilmi. Epämukavuusalueelle mentiin, nauraa Saarela. – Videot myös tekstitettiin, jotta saavutettavuus toteutuu.

Videoita pääsee katsomaan Business Kemin verkkosivujen kautta. Tarjolla on myös muun muassa aloittelevan yrittäjän 12 kohdan vinkkilista yrityksen perustamiseen.

Monipuolista tukea yrittäjyyteen

Business Kemi tarjoaa paikallisille yrityksille tukea ja neuvontaa alasta riippumatta. Käytettävissä ovat paitsi Business Kemin yrityskehittäjät Tuula Saarela ja Teemu Saralampi, myös muiden Digipoliksen ja Kiertotalouskeskuksen asiantuntijoiden osaaminen.

– Yrityskehittäjät auttavat kaikissa asioissa, jotka aloittelevaa yrittäjää askarruttavat. Pyrimme madaltamaan yrittäjyyden kynnystä ja tuomaan Business Kemin ja myös Digipoliksen asiantuntijoiden tietämyksen yrittäjien käyttöön, Saarela kertoo. – Suunnitelmissa on tuottaa lisää neuvontavideoita tulevaisuudessa. Palvelemme myös olemassa olevia yrityksiä, jotka kaipaavat tukea vaikkapa kehitysinvestoinneissa tai hankerahoituksessa.