Ajankohtaista

Veitsiluodossa tapahtuu – erinomaiset puitteet houkuttavat yrityksiä

27.02.2023

Veitsiluodon teollisuusalueella katsotaan avoimin mielin tulevaisuuteen. Alue on herättänyt laajaa kiinnostusta yritysten parissa, ja uutta teollista liiketoimintaa ollaan jo käynnistelemässä useilla tahoilla. Invest in Veitsiluoto -hankkeessa iloitaan positiivisista näkymistä.  

”Seutukunnassa on pitkä teollinen historia. Osaavaa työvoimaa löytyy paljon, ja alueellinen hallinto tukee investointeja”, sanoo hankkeen projektipäällikkö Päivi Keisu.

Kiertotaloutta ja tukitoimintoja

Tekstiiliteknologiayritys Infinited Fiber Company suunnittelee Veitsiluotoon 400 miljoonan euron tehdasinvestointia. Uudenlainen tekstiilikuitutehdas tuottaa kierrätystekstiilistä uutta kuitua, ja se työllistäisi toteutuessaan arviolta 270 henkilöä.

Teollisuuden analytiikkapalveluja tarjoava Eurofins osti Stora Ensolta osan Veitsiluodon kiinteistönhoidon tukitoimista ja avaa alueelle oman teollisuuslaboratorion. Laboratorion on tarkoitus palvella erityisesti lähialueen teollisuuden toimijoita.  

Myös energiasektorilla tapahtuu: energiayhtiö Nevel osti Stora Enson Veitsiluodon kaukolämpöliiketoiminnan. Nevel toimittaa jatkossa kaukolämpöä paitsi teollisuudelle, myös lähialueen asukkaille.

Valmis infra kiinnostaa yrityksiä

Veitsiluodon ja Stora Enson pitkä historia alueella kiinnostaa yrityksiä, ja valmis teollinen infrastruktuuri sujuvoittaa liiketoiminnan käynnistämistä. Myös liikenneyhteydet palvelevat erinomaisesti teollisuutta: Veitsiluodon oman sataman ja rautatieyhteyden lisäksi vieressä on Ajoksen syväsatama, lentokenttä ja valtatie E8.

”Meri-Lappi on erityinen teollinen keskittymä. Tämä hanke on koko seutukunnan yhteinen asia”, toteaa projektipäällikkö Keisu.

Invest in Veitsiluoto on kolmivuotinen hanke, jossa haetaan uutta teollista liiketoimintaa Veitsiluotoon ja Meri-Lapin alueelle. Mukana ovat Stora Enso, ELY-keskus ja Digipolis.