Ajankohtaista

Turvaa tuova uusi Koulukyyti -sovellus otetaan käyttöön tänään Kemissä - Digipolis yksi sovelluksen kehittäjistä

25.01.2023

Turvallisuutta lisäävä Koulukyyti -sovellus otetaan tänään käyttöön ensimmäistä kertaa Lapissa, Kemin Syväkankaan koululla. Koulukyyti -sovellus tuo turvaa kuljetuksiin lisäämällä tiedonkulkua, lisää ekologisuutta vähentämällä turhia kuljetuksia lapsen poissaollessa koulusta ja yksinkertaistaa kuljettajien arkea. Koulukyyti -sovelluksen ovat kehittäneet Kemin Digipolis Oy, Oulun yliopisto ja Heiskasen liikenne osana EU:n H2020 AURORAL -hanketta, jossa etsitään uusia digitaalisia ratkaisuja harvaan asutuille alueille.

koulukyytisovellus

”Koulukyyti -sovellus otetaan nyt ensimmäistä kertaa käyttöön Lapin alueella", kertoo projektiasiantuntija Jani Mäläskä Kemin Digipolis Oy:stä.

Uusi sovellus lisää kuljetusten turvallisuutta, vähentää turhia ajoja KOULUKYYTI -sovellus on tarkoitettu koululaisten kuljetusten etenemisen ja onnistumisen seurantaan sekä tiedonjakamiseen.

Koululaisen seuranta perustuu koululaisen vastuusiirron kuittaamiseen koulupäivän aikana koulukuljetuksen yhteydessä. Sovelluksen avulla jaetaan tietoa esimerkiksi koululaisen hakuajankohdasta sekä bussinumerosta ja siitä, kun koululainen on lähtenyt taksilla koulusta sekä poikkeuksien ilmoittamiseen kuljettajalle.

Koulukyyti -sovellus tuo monenlaista hyötyä

Uudesta sovelluksesta saadaan monenlaista hyötyä. ”Harvaanasutuilla alueilla tekoälyn optimoinnilla ja nopeammalla kommunikaatiolla esimerkiksi turvallisuuskokemus nousee, kun eri tahot tietävät tarkkaan, missä lapset kuljetuksien eri vaiheissa ovat”, Mäläskä kertoo.

Koulukyyti -sovellus tuo kyydityksiin myös ekologisuutta. Turhat ajot jäävät pois, sillä sovelluksen avulla voi ilmoittaa helposti, jos lapsi ei esimerkiksi tulekaan kouluun.

Kuljettajilta kiitosta - yksinkertaistaa arkea ja lisää luotettavuutta


”Sovellus yksinkertaistaa arkea ja lisää kuljetusten luotettavuutta. Reaaliajassa kuljetuksen eteneminen helpottaa ajamista. Kuljettajilta on tullut sovelluksesta kiitosta”, kehuu liikennöitsijä Timo Heiskanen Heiskasen Liikenne Oy:stä.

Älypuhelimella käytettävää sovellusta on testattu syksyn 2022 ajan ja nyt otetaan käyttöön sovelluksen tuotantoversio, jonka voi ladata sovelluskaupasta.

Koulukyyti -sovelluksen käyttäjiä ovat koulunkäynnin ohjaajat, lasten vanhemmat, kuljettajat ja kuljetusoperaattori. Myös alitilin luominen lapselle on mahdollista.


koulukyytisovellus
    
Koulukyyti-sovelluksen kehittäminen on osa EU:n H2020 – AURORAL-hanketta, jossa etsitään harvaanasutuille alueille uudenlaisia digitaalisia ratkaisuja. Auroral-hankkeen päätoteuttaja: COMISSAO DE COORDENACAO E DESENVOLVIMENTO REGIONAL DO ALENTEJO, Portugal
Toteuttajat Suomessa: Kemin Digipolis Oy, Oulun yliopisto
https://www.digipolis.fi/fi/hankkeet

Hankeaika: 01.01.2021 - 31.12.2024