Ajankohtaista

Teollisen kiertotalouden huipputapahtuma ACEF2024 -forum alkaa tänään Kemissä

29.05.2024

Teollisen kiertotalouden forum ACEF2024 alkaa tänään Kemissä. Kaksipäiväisen forumin ensimmäisenä päivänä vuorossa on kiertotalousretki, jossa tutustutaan Kemin teolliseen historiaan ja kuinka siihen, kuinka pitkät juuret teollisella kiertotaloudella Kemillä on. Retki toteutetaan laivaretkenä ja se varattiin hetkessä loppuun. 

Retki-isäntänä kiertotalousretkellä toimii Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussila. "Odotan retkeä hyvin innostuneena. On todella mukavaa päästä kertomaan vieraillemme Kemin mittavasta teollisesta historiasta ja näyttämään historian jäänteitä paikan päällä. Sääennuste on lupaillut mitä mainiointa keliä, joten kaikki lupaa hyvää", Pussila myhäilee.

Retkioppaana Leila -laivalla ja Laitakarin saarella toimii matkaopas Päivi Koskela.

Retken jälkeen illalla LumiLinnassa on luvassa verkostoitumis- ja virkistäytymisilta.

"Kuten viime vuonna yllätysesiiintyjämme eli Titta Courtin tanssitaideteos liittyi tekstiilien kiertotalouteen, liittyy tämänkin vuoden yllätyksemme jollakin tavalla tämän vuoden teemaan. Mutta se paljastuu illalla", yllätystä järjestelleet Tuula Saarela ja Soile Suvanto hymyilevät.

Torstaina on vuorossa varsinainen seminaaripäivä, joka on täynnä kiinnostavaa ohjelmaa niin kiertotalouden kehittämisestä, rahoittamisesta kuin vihreästä siirtymästäkin.

ACEF2024 -forumin seminaaripäivänä 30.5. palkitaan myös valtakunnallinen Vuoden Kiertotalousteko.