Ajankohtaista

Pointti löytää ratkaisuja työnhakijalle, työnantajalle ja yritykselle

21.11.2023

Asiakkaat ovat ottaneet työllisyyden yhteispalveluja tarjoavan Pointin omakseen ja ovat tyytyväisiä tarjottuihin palveluihin. Kemin keskustassa toimiva Pointti palvelee saman katon alla niin työnhakijoita, työnantajia kuin yrityksiä. Pointti on poikinut alueelle jo uutta yritystoimintaa. Pointin väki jalkautuu myös itse alueelle kuulemaan esimerkiksi yritysten henkilöstö- sekä koulutustarpeista. 

pointtijuttuun20112023

Yrityskehittäjä Tuula Saarela (Business Kemi, Ella Saarenpää (Business Kemi), asiakkuuspäällikkö Jaakko Arkko (Lappia-Koulutus Oy), yrityskehittämisen asiantuntija Sanna Kotajärvi (Kemin kaupunki), yrityskoordinaattori Susanna Ukonaho (Kemin kaupunki, asiantuntija Janne Turunen (Lapin TE-palvelut) ja toimitusjohtaja Jari Iisakka (Lappia-Koulutus Oy) tarjoavat asiantuntemustaan työnhakijoille, työnantajille ja yrityksille saman katon alla Pointissa Kemin Valtakadulla. 

Asiakkaalle parasta on se, että kaikki saavat avun yhdestä ja samasta paikasta. Tavoitteena on tehdä sekä työhön pääseminen että työvoiman löytäminen mahdollisimman helpoksi, ja auttaa yrittäjäksi aikovaa tai jo yrityksen perustanutta yrittäjää. 

Pointista kaikki löytyy saman katon alta

"Lyhyesti ja ytimekkäästi parasta on se, että kaikki löytyy saman katon alta. Ei tarvitse juoksuttaaa asiakkaita eri pisteissä, ja tämä periaate koskee niin työnhakijoita, työnantajia kuin yrityksiäkin", yrityskoordinaattori Susanna Ukonaho Kemin kaupungin työllisyyspalveluista kertoo.

Pointissa on mukana asiantuntemusta muun muassa Kemin kaupungin työllisyys- ja elinkeinopalveluista, Lapin TE-toimistosta, ammattiopisto Lappiasta ja Business Kemistä.

Yli kaksi vuotta toimineelle yhteispalveluja tarjoavalle Pointille on ollut tilausta. "Palaute on ollut hyvää kaikilta asiakkailta ja on ollut ilo huomata, että tälle on ollut tarvetta", Ukonaho sanoo.

Pointti on poikinut jo yritystoimintaa

Työnhakijat ovat löytäneet yhteispalvelupisteen erityisen hyvin, mutta Pointti on poikinut uutta yritystoimintaakin. 

"Muutamia yrityksiä on perustettu Pointin asiakasohjausten ansiosta ja joitakin yrityksen kehittämisideoita on jatkojäsennelty yritysneuvonnassa", Business Kemin yrityskehittäjä Tuula Saarela sanoo.

BusinessKemin yrityskehittäjät Tuula Saarela ja Ella Saarenpää osallistuvat tiistaisin yritysneuvontapäivystykseen ja yrittäjien aamukahvitilaisuuksiin.

"Vastaamme myös esimerkiksi Pointista tuleviin asiakasohjauksiin, suunnittelemme ja toteutamme tiimin kanssa yhdessä muun muassa yrityskäyntejä ja tapahtumia", Saarela ja Saarenpää kertovat.

Pointti jalkautuu yrityksiin säännöllisesti

Pointtiverkostosta on hyötyä Saarelalle yrityskehittäjän arjessa BusinessKemin toimistolla.  "Jos tulee vastaan asia, jossa en itse pysty yrittäjää auttamaan, usein pointtiverkostosta löytyy osaaja, jolta voi kysäistä neuvoa", Saarela kehuu.

Pointtilaiset eivät ole jämähtäneet Valtakadun toimistolle, vaan ohjelmaan kuuluu säännöllisiä yrityskäyntejä. Vastikään yrityspalvelutiimi vieraili Kemin laajennetulla satama-alueella.

"Haluamme jalkautua yrityksiin ja vastata yrittäjien palvelutarpeisiin. Kuulostelemme yrittäjien tarpeita sekä markkinoimme tietysti Pointtia", Ukonaho sanoo.

"Samalla säästämme yrittäjien aikaa, kun jokainen ei käy yrityksessä erikseen. Voimme yhdessä kehittää uusia ideoita ja ratkaisuja yrityksien haasteisiin", Saarela jatkaa. 

Business Kemi mukana vahvistamassa elinvoimaa

Matalan kynnyksen palvelu Pointti on ollut mieluisa paitsi asiakkaille, myös palvelun tekijöille.

"Pointissa pystymme hyödyntämään muiden toimijoiden osaamista sekä välttämään päällekkäistä tekemistä. Yhdessä pystymme kukin työskentelemään omalla osa-alueellamme tiiviinä verkostona saaden tukea toisiltamme. Pointin toiminnalla pyrimme ennakoimaan TE-uudistusta ja toimintaa kehitetään jatkuvasti", Ukonaho sanoo.

Saarenpää ja Saarela pitävät hyvin tärkeänä, että BusinessKemi on mukana Pointissa. 

"Business Kemin yritysneuvontapalvelut on osa Kemin elinvoimatoimea, jonka yksi tärkeä tehtävä on kehittää sekä Kemin että kemiläisten ja Kemiin saapuvien yritysten veto- ja pitovoimaa. Yhteisellä toiminnalla elinvoima vahvistuu ja yritykset oppivat käyttämään palveluita, verkostoitumaan ja vahvistamaan lisäksi yhdessä omaa yrityksen näkyvyyttä sekä alueen yrittäjäystävällisyyttä", Saarenpää ja Saarela pohtivat.

Osana yritysten parempaa palvelua Business Kemi aloittaa 2024 alussa asiakastyytyväisyyskyselyn kaikille Kemin kaupungin yritysneuvonta-asiakkailleen.

satama2

Pointin yrityspalvelutiimi tutustui vastikään laajennettuun Kemin satamaan. Kuvassa yrityskehittäjä Ella Saarenpää (Business Kemi), toimitusjohtaja Markku Rautio (Kemin Satama Oy), yrityskoordinaattori Susanna Ukonaho (Kemin kaupunki), yrityskehittämisen asiantuntija Sanna Kotajärvi (Kemin kaupunki), toimitusjohtaja Jari Iisakka (Lappia-Koulutus Oy), asiantuntija Janne Turunen (Lapin TE-palvelut), asiakkuuspäällikkö Jaakko Arkko (Lappia-Koulutus Oy) ja edessä projektipäällikkö Vesa Aurala (PP Logistics Oy).

TEKSTI: SOILE SUVANTO