Ajankohtaista

MetsäGroup nimitti Pekka Kittilän uudeksi biotuotetehtaan johtajaksi Kemiin

08.01.2024

Diplomi-insinööri Pekka Kittilä on nimitetty Metsä Fibren uuden biotuotetehtaan tehtaanjohtajaksi 1.2.2024 alkaen. Kittilä on työskennellyt aikaisemmin biotuotetehdasprojektin teknisenä johtajana. Kittilä raportoi uudessa tehtävässään Metsä Fibren tuotantojohtajalle.

Diplomi-insinööri Tomi Seppä on nimitetty Metsä Boardin projektijohtajaksi 1.2.2024 alkaen, minkä jälkeen hän siirtyy Kemin kartonkitehtaan tehtaanjohtajaksi 1.6.2024 alkaen. Tällä hetkellä Seppä työskentelee Kemin biotuotetehtaan tehtaanjohtajana. Seppä raportoi uusissa tehtävissään Metsä Boardin tuotantojohtaja Harri Pihlajaniemelle. Kartonkitehtaan nykyisen tehtaanjohtajan Timo Ahosen uudesta tehtävästä 1.6.2024 alkaen tiedotetaan myöhemmin.

Metsä Fibren uusi biotuotetehdas Kemissä on otettu käyttöön tänä syksynä. Metsä Fibre on maailman suurin markkinahavusellun tuottaja ja kansainvälisesti merkittävä sahatavaran valmistaja. Metsä Fibren liikevaihto oli vuonna 2022 noin 3,1 miljardia euroa ja yhtiö työllistää noin 1600 henkilöä. Metsä Fibre on osa Metsä Groupia. Metsä Groupin vuotuinen liikevaihto on 7 miljardia euroa, ja Metsä Group työllistää noin 9500 henkilöä kaikkiaan 30 maassa. Kansainvälisen konsernin emoyritys on yli 90 000 metsänomistajan Metsäliitto Osuuskunta.