Ajankohtaista

Kutsu kiertotalouden kiihdyttäjä Jani Mäläskä kylään yritykseesi - kiihdytyskaista auttaa Lapin pk-yrityksiä

15.02.2024

Kiertotalouden kiihdyttäjä Jani Mäläskä Kiertotalouskeskuksesta kiertää lappilaisia pk-yrityksiä ja  selvittää yhdessä yrittäjien kanssa, miten ne voisivat toteuttaa kiertotalousideoitaan. Yrityskäynnit liittyvät uuteen Lapin teollinen kiertotalouden kiihdytyskaista -hankkeeseen, jonka tavoitteena on edistää lappilaisten pk-yritysten kiertotaloutta.
kkkjuttu15022024
Kiertotalouden kiihdyttäjän voi kutsua yritykseen vierailulle, jos haluaa keskustella kiertotaloudesta tai jos yrityksessä on jo ideoita kiertotalouden kehittämisestä.

”Tapaamiset ovat hyvin vapaamuotoisia. Kuuntelen mielelläni, millaisia palveluita yritykset toivovat meiltä. Voimme visioida yhdessä kiertotaloutta yrityksen näkökulmasta", kiertotalouden kiihdyttäjä, projektiasiantuntija Jani Mäläskä Kiertotalouskeskuksesta kertoo.

Koulukyytisovellus on esimerkki konkreettisesta yrityksen idean kehittämisestä toteutukseen saakka

"Mikäli konkreettisia ideoita syntyy, voimme miettiä yhdessä etenemismahdollisuuksia niiden toteuttamiseksi. Esimerkiksi kemiläisissä kouluissa vastikään käyttöönotettu KOULUKYYTI – sovellus sai alkunsa tällaisista keskusteluista.  Ratkaisu yrityksenne haasteisiin voi siis olla yhden tapaamisen päässä", Mäläskä sanoo.

Ylen juttu KOULUKYYTI -sovelluksesta:

Digipoliksen video KOULUKYYTI -sovelluksesta:

Lappiin teollisen kiertotalouden kiihdytyskaista

Uuden hankkeen tavoitteena on vahvistaa Lapin teollista kiertotaloutta ja muodostaa teolliselle kiertotaloudelle kiihdytyskaista.
”Erityisesti pk-yritykset tarvitsevat kiihdytyskaistan, jotta kiertotalouden hankkeiden suunnittelu ja toteutus nopeutuisi”, Kiertotalouskeskuksen johtaja ja hankkeen projektipäällikkö Tuomas Pussila kertoo hankkeesta.

Lue lisää Tuomaksen blogista:

 

kkkjuttutuomas15022024

Kiertotalouskeskus ja Lapin ammattikorkeakoulu auttavat pk-yrityksiä yhdessä

Kiertotalouskeskuksen lisäksi hankkeessa on mukana Lapin ammattikorkeakoulu. ”Kiertotalouden kiihdyttäjä voi ohjata yrityksen eteenpäin, esimerkiksi Lapin ammattikorkeakouluun, josta löytyy monenlaisia palveluita liiketoiminnan kehittämiseen tai kiertotalouden innovoimiseen”, Pussila toteaa.

Kiertotalouden asiantuntija ja projektipäällikkö Katri Hendriksson rohkaisee yrityksiä mukaan.

Pk-yritys pääsee mukaan helposti - halu toteuttaa kiertotaloutta

”Mukaan pääseminen edellyttää yritykseltä vain, että haluaa toteuttaa kiertotaloutta enemmän kuin tähän mennessä”, Hendriksson sanoo.

”Paikalliset yritykset voivat esimerkiksi löytää uusia tapoja vähentää jätteiden määrää, optimoida resurssien käyttöä ja luoda kestävämpää liiketoimintaa, Hendriksson konkretisoi.

kkkjuttukatri15022024

Lue Lapin AMK:n juttu:

Lue lisää hankkeistamme:

 

Lapin teollisen kiertotalouden kiihdytyskaista -hankkeen päätoteuttaja on Kemin Digipolis Oy ja osatoteuttaja on Lapin ammattikorkeakoulu. Digipoliksen kokonaisbudjetti on 614 399€, josta EU -tuki on 491 18€. Lapin AMKin kokonaisbudjetti on 133 877€, josta EU -tuki on 107 100€.
Hankkeen aikataulu on Kemin Digipolis: 1.9.2023 – 31.12.2025 ja Lapin AMK: 1.1.2024-31.12.2025. Hanke on saanut EU-rahoitusta Lapin liitolta. 

TEKSTI JA GRAFIIKKA: SOILE SUVANTO