Ajankohtaista

Kotimaan matkailijat ovat löytäneet kauniiseen merikaupunki Kemiin

20.11.2023

Matkailu Kemissä on kasvanut merkittävästi tänä vuonna. Suurin osa kävijöistä on kotimaan matkailijoita. Erityisesti on kasvanut kesämatkailijoiden määrä. Kaikkiaan rekisteröityjen yöpymisten määrä on kasvanut koronaa edeltävien vuosien ohi. 

keminmatkailuluvut20112023

Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotietojen mukaan Kemin majoitusliikkeissä on käynyt tänä vuonna kesä-elokuun aikana yhteensä 17 254 vierailijaa. Vuotta aiemmin vastaavana aikana matkailijoita kirjattiin 15 650.

Tammi-syyskuun aikana 2023 Kemissä kirjattiin kaikkiaan 81 454 yöpymisvuorokautta, mikä oli 10 103 yöpymistä ja 14 prosenttia enemmän kuin tammi-syyskuussa 2022.

Yksittäisinä matkailijoina tammi-syyskuussa Kemiin saapui 46 184 henkilöä, joka oli 7935 matkailijaa eli peräti 21 prosenttia enemmän kuin tammi-syyskuussa 2022. 

"Suurin osa kävijöistä on kotimaan matkailijoita. Kesän ja alkusyksyn osalta suurin matkailijamäärä kotimaan ulkopuolelta on tullut Ruotsista ja Saksasta. Kiinnostusta on havaittavissa myös Amerikan mantereelta", kertoo Kemin kaupungin matkailuasiantuntija Vilma Klemetti

VisitKemi markkinoi jatkossakin kesäistä merenrantakaupunkia

Kemin kaupunki ja Visit Kemi markkinoi Kemiä ensi vuonna myös kotimaan matkakohteena, Lapin ainoana merenrantakaupunkina.

"Kaiken suunnittelun tueksi on valmistunut Matkailun Master Plan. Suunnitelmassa keskeisiä toimenpiteitä ovat esimerkiksi  mereen ja saaristomatkailuun liittyvien palvelujen, kuten venetaksi- ja risteilytoiminnan kehittäminen, majoituskapasiteetin lisääminen, uusien matkailuyrittäjien houkutteleminen alueelle, sekä luontoreittien kehittäminen", Klemetti kertoo.

Vaikka kesäinen Kemi on onnistunut houkuttelemaan matkailijoita, on jäänmurtaja Sampo edelleen kaupungin tunnetuin kansainvälinen matkailutuote ja tuleva talvi näyttää risteily- ja aktiviteettivarausten suhteen ennätysvilkkaalta.