Ajankohtaista

Kiertotalouden huipputapahtuma ACEF2024 houkuttelee Kemin Lumilinnan täyteen väkeä

21.05.2024

ACEF2024 -forum houkuttelee osallistujia Kemin LumiLinnaan ympäri Suomea. Valtakunnallinen teollisen kiertotalouden tapahtuma järjestetään 29.-30. toukokuuta Kemin Lumilinnassa jo kolmannen kerran.  

ACEF2024 -forumin yläteemana on Kiertotalouskeskuksen slogan Paremman bisneksen puolesta. "Teollisessa kiertotaloudessa haetaan ratkaisuja, jotka kuormittavat ympäristöä vähemmän kuin nykyiset ratkaisut. Nämä uudet ratkaisut voivat olla myös kannattavaa liiketoimintaa", perustelee Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussila tapahtuman tämän vuoden kantavaa ajatusta. 

Pussila on ilahtunut siitä, että tapahtumaan on ilmoittautunut osanottajia ympäri Suomea. "Odotan innolla, että pääsen verkostoitumaan uusien kiertotaloudesta kiinnostuneiden kanssa", Pussila sanoo.

ACEF2024:ssa palkitaan valtakunnallinen Vuoden Kiertotalousteko

Kiertotaloustapahtuman ohjelmassa on tänä vuonna asiaa muun muassa rahoittamisesta, useita yritysesimerkkejä ja tuttuun tapaan Valtakunnallinen Vuoden Kiertotalousteko -palkinnon voittaja julkistetaan forumissa.

Kiertotalouskeskus myöntää palkinnon innovativiselle, kekseliäälle tai rohkealle teollista kiertotaloutta edistävälle teolle, yritykselle, ihmiselle tai asialle. Viime vuonna palkinnon sai Infinited Fiber Company ja 2022 EcoUp Oyj.ista kiertotaloutta edistävälle teolle, yritykselle, ihmiselle tai asialle.

"Palkinto tuo esiin teollista kiertotaloutta ja vihreää siirtymää myönteisillä nostoilla ja tarinoilla", Pussila sanoo.

Tuomas Pussila Soile Suvanto Petri Alava Vuoden Kiertotalousteko -palkinto ACEF2023 -forumissa.

Infinited Fiber Companyn toimitusjohtaja Petri Alava vastaanotti ACEF2023 -forumissa Vuoden Kiertotalousteko -palkinnon Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussilalta ja viestintäpäällikkö Soile Suvannolta. KUVA: VIDECAM / JUSSI RIIKONEN

Kemin sydän sykkii kiertotaloudelle - uudet ideat ja vanha viisaus yhdistyvät

Kiertotalousretket ovat osoittautuneet suosituksi osaksi Arctic Circular Economy Forumin ohjelmaa. "Viime vuonna yritysretken paikat menivät nopeasti ja tänä vuonna laivaretken paikat vielä nopeammin", Kiertotalouskeskuksen viestintäpäällikkö Soile Suvanto kertoo.

Suvanto kertoo, että tämän vuotisella retkellä kerrotaan alueen teollisesta historiasta. Retki toteutetaan Leila-laivalla läheiseen Laitakarin saareen. "Kemi on kiertotalouden koti. Täällä on hyödynnetty teollisuuden sivuvirtoja jo yli sata vuotta ja kekseliäisyys jatkuu Meri-Lapissa edelleen, kun insinöörit ja eri alojen asiantuntijat innovoivat uusia kiertotalousratkaisuja", Suvanto kertoo.

Kesäinen Kemi Sataman krouvi vanha puulaiva

Tänä vuonna kiertotalousretki toteutetaan opastettuna laivaretkenä. KUVA: KUVAVUORINEN

Arctic Circular Economy Forum järjestetään vain livenä. "Olemme halunneet pitää tästä periaatteesta kiinni, sillä uskomme aitojen kohtaamisten voimaan", Pussila sanoo.

Ohjelmaan on sisällytetty aikaa verkostoitumiseen. "Pitkän talven jälkeen haluamme tuhdin asiapaketin lisäksi tarjota riittävästi aikaa keskusteluille ja virkistäytymiseen. Toivomme, että vieraamme lähtevät ACEF2024:stä ehkä uusien ajatusten siivittäminä tai edes hiukan virkistyneinä", Suvanto sanoo.

Lue lisää ACEF2024:stä.