Ajankohtaista

Kemissä järjestetty kiertotalouden huipputapahtuma ACEF2024 oli menestys

14.06.2024

Kemissä toukokuun lopussa järjestetty kiertotalouden huipputapahtuma ACEF2024 oli menestys. Kävijöitä oli tänä vuonna ennätysmäärä ja osallistujat ovat antaneet tapahtumasta huippupisteet. ACEF2024 -forumiin osallistui tänä vuonna aiempaa enemmän yrityksiä ja yritysten edustajia, mikä ilahduttaa tapahtuman järjestäjää Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussilaa. 

ACEF2024 -forumin Icebreakerin verkostoitumistilaisuus sai huippupisteet palautekyselyssä tapahtumaan osallistuneilta. Kouluasteikolla 4-10 arvosanaksi tuli peräti 9, keskiarvon ollessa 9,4.

Kiertotalous kiinnostaa yhä enemmän yrityksiä

"Tästä voi tehdä sen johtopäätöksen, että kiertotalous, vihreä siirtymä ja kestävyysasiat kiinnostavat yhä enemmän yrityksiä, yrittäjiä ja yrityksissä toimivia työntekijöitä. Se, jos mikä ilahduttaa", sanoo Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussila.

29.-30. toukokuuta Kemin LumiLinnassa järjestetyn ACEF2024 -forumin kattoteemana oli tänä vuonna Paremman bisneksen puolesta ja aihetta käsiteltiin monipuolisesti eri näkökulmista. "Esiintyjävalinnat näyttivät menneen nappiin. Kysyimme osallistujien mielipidettä kaikista esiintyjistämme ja kaikkein kiinnostavimpana pidettiin Eeva Grannenfeltin energistä puheenvuoroa yrityksen rahoittamisesta", kertoo Pussila. 

Kiertotalouden yritystarinat kiinnostavat

Kiertotalouden yritystarinat kiinnostavat, sillä yleisö arvosti Edward Blomstedtin kokemusperäistä kertomusta Combi Worksin taipaleesta. "Tällä kertaa halusimme tuoda ajatuksia oman laatikkomme ulkopuolelta, sillä kiertotalous syntyy usein tavasta katsoa asioita toisin. Näitä ajatuksia meille tarjoili nykyisyysselittäjä Petri Rajaniemi Ponder Nobs Oy:stä ja puheenvuoro upposi yleisöön", purkaa Kiertotalouskeskuksen viestintäpäällikkö Soile Suvanto saatua palautetta.

acefpalaute214062024

Kiertotalous vaatii luovaa ajattelua 

Sekä Icebreaker -verkostoitumistilaisuus että laivalla tehty Kiertotalousretki tekivät vaikutuksen kävijöihin, sillä kumpikin saivat loistavan palautteen, peräti 9,4 keskiarvolla. "Olemme äärimmäisen ilahtuneita, että vieraamme ovat viihtyneet kanssamme. Toivomme, että retkellä he oppivat jotain Kemin teollisesta historiasta ja näkevät asian kuten me, että Kemi on kiertotalouden kotipesä", Suvanto sanoo.

Icebreaker -verkostoitumistilaisuudessa Kemin LumiLinnassa esiintyi Ida Elina, joka yhdistää perinteisen kanteleen moderniin popmusiikkiin. "Näin kiertotalouden innovaatiotkin syntyvät, ajatellaan asioita uusiksi. Tarvitaan luovuutta ja uskallusta katsoa ja tehdä asioita toisin", Pussila sanoo. 

Osallistujat antoivat yleisarvosanaksi koko tapahtumalle kouluasteikolla 4-10 kiitettävän yhdeksän. Tapahtumaa suosittelisi verkostolleen peräti keskiarvolla 9,4 kouluasteikolla 4-10. "Palautehan on suorastaan häkellyttävän, ellen sanoisi murskaavan hyvää", Pussila toteaa.

Aina on kuitenkin parannettavaa. "Luemme tarkoin vapaassa kommenttiosiossa annetut palautteet ja yritämme ottaa onkeemme. Toivottavasti näemme ensi vuonna ja hyvä sana tapahtumasta kiirii kävijöiden verkostoissa eteenpäin", Pussila ja Suvanto toteavat.

ACEF2024 palaute

ACEF2024 -forumin järjestivät Kiertotalouskeskus, Kemin Digipolis Oy, Lapin ammattikorkeakoulu ja ammattiopisto Lappia osana Lapin teollisen kiertotalouden kiihdytyskaista -hanketta. Hanketta rahoittaa Lapin Liitto ja EU.

ACEF24_logot_v1