Ajankohtaista

Infinited Fiber Company kertoo uuden tehtaan yhteistyömahdollisuuksista alueen yrityksille

10.03.2023

Infinited Fiber Company kertoo Kansainvälisty ja kasva -tapahtumassa Kemin Lumilinnassa 29. maaliskuuta, mitä uusia yhteistyömahdollisuuksia Kemin Veitsiluotoon rakennettava uusiokuitutehdas, 400 miljoonan euron investointi, toteutuessaan toisi. Itse tehdas työllistäisi noin 270 henkilöä.

IFCtanjakarila09032023-1

IFC suunnittelee Kemin Veitsiluodon saarelle 400 miljoonan euron investointia, jolla se rakentaisi alueelle tekstiilijätteitä hyödyntävän uusiokuitutehtaan. Lopullista investointipäätöstä odotetaan jo innokkaana, sillä uusiokuitutehdas otti tällä viikolla merkittäviä askeleita eteenpäin, kun Infinited Fiber Company ja Rejlers Finland julkistivat 50 miljoonan euron aiesopimuksensa investoinnin projektijohdosta ja suunnittelusta. Tämän hankkeen toteutus on tarkoitus alkaa jo tänä keväänä. Sopimus sisältää muun muassa koko rakennusprojektin koordinnoinnin, laitehankinnat ja rakennusvalvonnan.

Uusiokuitutoimitusten odotetaan alkavan asiakkaille Infinited Fiberin Kemin tehtaalta tammikuussa 2026, mikäli investointipäätös toteutuu odotetusti.

Infinited Fiber Company tuottaa tekstiiliteollisuuden jätteestä Infinna™ -uusiokuitua patentoidun teknologian avulla. Kuitu näyttää ja tuntuu puuvillalta ja tieteelliseltä nimeltään se on selluloosakarbamaattikuitua. Infinna™ on biohajoavaa eikä sisällä mikromuoveja.

Infinited Fiber Companyn Tanja Karila Kansainvälisty ja kasva -tapahtuman pääpuhuja

Kansainvälisty ja kasva -seminaarissa Infinited Fiber Companyn markkinointijohtaja Tanja Karila on tapahtuman pääpuhuja ja hän on lupautunut avaamaan millaisia yhteistyömahdollisuuksia IFC:n tulo Veitsiluodon alueelle tarjoaa paikallisille yrityksille.

Kemiläisen Palsatechin hallituksen puheenjohtaja Mika Alasuutari on myös seminaarissa mukana kertomassa omia kokemuksiaan kansainvälistymisestä.

Aamupäivätapahtumaan Kemin Lumilinnaan ovat tervetulleita kaikki lappilaiset yritykset. Tapahtuma on maksuton ja siihen voi osallistua myös etäyhteyden avulla. 

"Tilaisuus on tarkoitettu kansainvälistymisestä kiinnostuneille lappilaisille yrityksille toimialasta riippumatta. Tervetulleita ovat sekä kansainvälistymisen konkarit että yritykset, jotka vasta miettivät kansainvälistymisen käynnistämistä. Toivomme, että tilaisuus kannustaa yrityksiä viemään eteenpäin omia kansainvälistymissuunnitelmiaan", kertoo Team Finland koordinaattori Lea Marski.

leamarski09032023

Ennätysmäärä tukirahaa jaossa tänä vuonna

Vuonna 2023 on haettavissa ennätyksellisen paljon rahoitusta yritysten kasvun ja kansainvälistymisen tueksi. Rahoituksen asiantuntijat kertovat maaliskuun tilaisuudessa muun muassa uudesta JTF-rahoituksesta ja muista uusista ja uudistuneista rahoitustuotteista.

"Lapin Kauppakamarin tuoreen tutkimuksen mukaan lappilaisilla yrityksillä on kansainvälistä kasvupotentiaalia, mutta yritykset eivät kovin hyvin hyödynnä julkisten toimijoiden kansainvälistymispalveluja. Tilaisuudessa kerromme eri rahoitusmahdollisuuksista, joten kannattaa tulla kuulolle. Haluamme aidosti auttaa yrityksiä kasvamaan ja kansainvälistymään", Marski rohkaisee.

Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussila kertoo, kuinka kiertotalous voi olla kilpailuvaltti kansainvälisillä markkinoilla pk-sektorin yrityksille. 

"Valtakunnallista näkökulmaa tarjoavat ulkoministeriön kiertotaloussuurlähettiläs Anne Vasara ja johtava asiantuntija Jyrki Nissilä, jotka kertovat ulkoministeriön roolista lappilaisen viennin edistämisessä", Marski kertoo.

Mikä ihmeen Team Finland?

Team Finland on yrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto, jonka ydintoimijoita ovat Business Finland, Finnvera, ELY-keskukset, TE-toimistot ja ulkoministeriö.

"Tilaisuutemme tavoitteena on tehdä Team Finland -verkoston toimintaa ja palveluja tunnetummaksi Lapissa. Team Finland -verkosto tarjoaa monenlaisia palveluita yritysten kasvun ja kansainvälistymisen tueksi. Kansainvälisty ja kasva -seminaarimme on hyvä tilaisuus tulla tutustumaan eri toimijoihin ja kuulemaan palveluistamme", Marski sanoo.

ILMOITTAUTUMINEN TILAISUUTEEN

LISÄTIETOA KANSAINVÄLISTY JA KASVA -TILAISUUDESTA

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Lapin ELY-keskus, Business Finland, Finnvera, TE-toimisto, Suomen ulkoministeriö, Lapin kauppakamari, Lapin Yrittäjät, Digipolis, Kiertotalouskeskus, Business Tornio ja Rajaneuvonta.

TEKSTI JA GRAFIIKKA: SOILE SUVANTO