Ajankohtaista

Infinited Fiber Company on voittanut valtakunnallisen vuoden Kiertotalousteko -palkinnon

08.06.2023

Valtakunnallinen Vuoden Kiertotalousteko -palkinto on myönnetty suomalaiselle Infinited Fiber Companylle. Kiertotalouskeskus on jakanut palkinnon valtakunnallisessa teollisen kiertotalouden ACEF2023 -forumissa Kemissä 8.kesäkuuta. 

DSC03739
Infinited Fiber Companyn toimitusjohtaja Petri Alava vastaanotti valtakunnallisen Vuoden Kiertotalousteko -palkinnon ACEF2023 -forumissa. Nimikkopuun lisäksi viestintäpäällikkö Soile Suvanto Kiertotalouskeskuksesta ojensi Alavalle kunniakirjan. 

Infinited Fiber Copampany toimii rohkeasti ja sisukkaasti

Infinited Fiber Company on ansainnut Vuoden Kiertotalousteko 2023 palkinnon tekstiilien kiertotalouden edistämisen, uudella tavalla toimimisen, rohkeutensa ja sisukkuutensa takia. 
Palkinnoksi Infinited Fiber Company on saanut valita mieleisensä nimikkopuun tervolalaisesta metsästä nokipannukahviretkellä Kiertotalouskeskuksen kanssa.

Kiertotalousteko -23 iso 122

Infinited Fiber Company sai palkinnoksi oman nimikkopuun tervolalaisesta metsästä.

Vaikka Infinna -tekstiilikuidun takana olevan teknologian juuret tulevat kymmenien vuosien takaa, on Infinited Fiber Company se, joka on rohkeasti lähtenyt tekemään innovaatiosta kaupallista.
”Infinited Fiber Company on oivaltanut, että kiertotaloudessa asioita pitää tehdä uudella tavalla ja siitä voi tehdä kestävää ja kannattavaa liiketoimintaa”, johtaja Tuomas Pussila Kiertotalouskeskuksesta sanoo.

”Infinited Fiber Company on lähtenyt sisukkaasti ja rohkeasti valloittamaan maailmaa ja on saanut solmittua kumppanuuksia maailman suurimpien muotibrändien kuten Adidas, H&M ja Zalandon ja Tommy Hilfiger kanssa, Pussila kertoo palkitsemisperusteluista. 

Infinited Fiber Company osaa katsoa uusin silmin sekä kauas että lähelle

Infinited Fiber Company on päättänyt rakentaa lippulaivatehtaansa Kemin Veitsiluotoon, kyse on 400 miljoonan euron investointihankkeesta. 
”Infinited Fiber Company osaa katsoa paitsi kauas, on yrityksellä taito katsoa myös lähelle avoimin silmin ja ennakkoluulottomasti. Sitä osoittaa yrityksen päätös perustaa lippulaivatehtaansa pohjoiseen, Kemin Veitsiluotoon”, viestintäpäällikkö Soile Suvanto Kiertotalouskeskuksesta kertoo palkitsemisperusteluista.

Kiertotalousteko -23 iso 58

 HR-päällikkö Taru Vertanen palkintopuun äärellä.

Kiertotalousteko -23 iso 102

Kemin Digipolis Oy:n, Business Kemin yrityskehittäjä Tuula Saarela keitti metsäretkellä nokipannukahvit. Taru Vertanen suunnittelee jo yrityksen metsäretkiä palkintopuun luokse.

Uuden tehtaan suunniteltu vuosittainen tuotantokapasiteetti tulee olemaan 30 000 tonnia Infinna-kuitua, joka vastaa noin 100 miljoonan T-paidan kuitumäärää. Ensimmäiset kaupalliset toimitukset on tarkoitus aloittaa Kemin tehtaalta tammikuussa 2026.
”Juuri tällaisia rohkeita ratkaisuja teollinen kiertotalous tarvitsee”, Pussila sanoo.

Kiertotalouskeskus, Digipolis, Lappia, Lapin AMK ja pohjoisen toimijat saavat kiitosta Infinited Fiberilta

Infinited Fiber Companyn toimitusjohtaja Petri Alava vastaanotti Vuoden Kiertotalousteko -palkinnon ACEF2023 -forumissa tyytyväisin mielin. 

”Tuntuu hienolta, että saimme Vuoden Kiertotalousteko -palkinnon sen ansiosta, että olemme vieneet kiertotaloutta eteenpäin rohkeasti ja sisukkaasti. Me Infinited Fiberilla uskomme, että juuri näillä arvoilla ja yhteistyöllä kestävä muutos saadaan aikaan. Olemme saaneet paljon tukea esimerkiksi Kiertotalouskeskukselta, Kemin kaupungilta, Digipolikselta, oppilaitoksilta ja monelta muulta taholta. Tämä tunnustus on upea lisä kaikelle sille tuelle”, Alava iloitsee.

”Olemme tekemässä maailman ensimmäistä kaupallisen mittakaavan Infinna™ -kuitutehdasta sisukkaan, pian 70-päisen tiimimme kanssa. Hankkeemme taustavoimia ovat puuvillankaltaisen kierrätetyn kuidun suuri kysyntä, sitoutuneet muotibrändit ja vihreän siirtymän tavoitteet. Siirtymä lineaarisesta arvoketjusta kestävään kiertotalousmalliin vaatii muutoksia koko tekstiilialalta, ja me ajamme muutosta rohkeasti ja aktiivisesti eteenpäin yhdessä kasvavan ekosysteemimme kanssa. Kokemuksemme mukaan myös täältä Meri-Lapista löytyy juuri sellaista sisukasta porukkaa, jota muutoksen tekemiseen tarvitaan”, Alava sanoo.

Vuoden Kiertotalousteko -palkinnon voittaja saa vuosittain palkinnoksi oman nimikkopuun suomalaisesta metsästä. Infinited Fiber Companyn HR-päällikkö Taru Vertanen sai valita mieleisensä puun metsäretkellä Tervolassa kesäkuun alussa.

”Metsässä kävellessä huomasin heti kolmen koivun poppoon ja siinä se oli. Meillä Infinited Fiberillä ja kiertotaloudessa ylipäätään korostuu uudenlainen tapa tehdä ennakkoluulottomasti yhteistyötä yli perinteisten raja-aitojen ja koivutrio kuvastaa näitä arvoja mainiosti”, Vertanen sanoo.

Valtakunnallinen Kiertotalousteko -palkinto myönnetään vuosittain innovatiiviselle, kekseliäälle tai rohkealle teollista kiertotaloutta edistävälle teolle, yritykselle, ihmiselle tai asialle. 
 
”Haluamme tuoda Vuoden Kiertotalousteko -palkinnolla esiin teollista kiertotaloutta myönteisillä nostoilla”, Pussila sanoo.

Vuoden Kiertotalousteko -palkinnon myöntää Kiertotalouskeskus, jonka tehtävänä on edistää teollista kiertotaloutta paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Vuonna 2022 palkinnon sai kiertotalousyhtiö EcoUp Oyj.

Kiertotalousteko -23 pieni 89

Kahvit maistuivat metsäretkeläisille.

Kiertotalousteko -23 iso 142

https://www.digipolis.fi/kiertotalouskeskus/vuoden-kiertotalousteko