Ajankohtaista

Infinited Fiber Company haluaa tehdä maailmanhistoriaa

09.06.2023

Videolla Infinited Fiber Companyn toimitusjohtaja Petri Alava kertoo tarkemmin yhtiön kasvusuunnitelmista ja Vuoden Kiertotalousteko 2023 -palkinnon fiiliksistä tuoreeltaan ACEF2023 -forumissa Kemissä.

Valtakunnallisen Vuoden Kiertotalousteko 2023 -palkinnon voittanut Infinited Fiber Companyn 400 miljoonan euron investointihanketta seurataan herkeämättä niin Pohjois-Suomessa, valtakunnallisesti kuin maailman tekstiilimarkkinoillakin.

"Kemin Veitsiluotoon avattavalla uusiokuitutehtaalla teemme maailmanhistoriaa. Tehdasta, joka tuottaa tekstiilijätteestä puuvillan laatuista ja tuntuista uusiokuitua tähän tapaan kuin me, vastuullisesti ja kestävästi, ei ole vielä missään muualla maailmassa", toimitusjohtaja Petri Alava Infinited Fiber Companysta kertoo.

Infinited Fiberille toinen tehdas Kemin Veitsiluotoon?

Vaikka Kemin tehtaan rakennustyöt eivät ole alkaneet eikä itse asiassa lopullista investointipäätöstäkään ole vielä julkistettu, suuret muotijätit ovat enemmän kuin innoissaan pohjoisen tehdasprojektista ja Infinited Fiber Companyn uuden tehtaan tuotantoa on myyty pitkäksi aikaa eteenpäin.

"Kemin tehdasprojektia viedään täyttä vauhtia eteenpäin ja lisäksi suunnittelemme uusia tehtaita. Miksipä yksi varteenotettava vaihtoehto ei voisi olla Kemin Veitsiluoto. Lisäksi tähyämme toista tehdasskaalausta Aasiaan", Alava kertoo.

TEKSTI: SOILE SUVANTO