Ajankohtaista

ACEF2023 maailman suurimman kiertotalousforumin WCEF:n side eventiksi

15.05.2023

Kemissä 7.-8. kesäkuuta 2023 järjestettävä valtakunnallinen teollisen kiertotalouden forum ACEF2023 on valittu maailman johtavan kiertotaloustapahtuman WCEF:n viralliseksi sivutapahtumaksi. Maksuttomaan ACEF2023 tapahtumaan mahtuu 150 nopeiten ilmoittautunutta. ACEF2023 -forum on tarkoitettu kaikille energiamurroksesta ja kiertotaloudesta kiinnostuneille.  

acef2023wcef202315052023vaaka-1

 

WCEF World Circular Economy Forumin järjestävät Nordic Innovation ja Sitra yhdessä kansainvälisten ja kumppaneiden kanssa touko-kesäkuun vaihteessa Suomessa. 

Kiertotalouskeskuksessa virallisen sivutapahtuman status ACEF2023 -forumille on otettu ilahtuneena vastaan.

"Arvostamme tunnuksen saamista ACEF2023 -tapahtumallemme. Olemme saaneet sivutapahtumastatuksen WCEF:ltä aiemminkin ja tunnuksen käyttöoikeus kertoo siitä, että teemme kiertotaloudessa merkittävää työtä ja työmme ja meidät tunnetaan laajalti", Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussila sanoo.

ACEF2023 Arctic Circular Economy Forumin seminaariohjelmassa 7.-8. kesäkuuta pureudutaan tänä vuonna erityisesti energiamurrokseen ja kiertotalouden tarjoamiin ratkaisuihin. Kemissä järjestettävä  forum on matalan kynnyksen maksuton tapahtuma, joka on tarkoitettu kaikille kiertotaloudesta kiinnostuneille. ACEF2023 järjestetään vain livenä ja mukaan mahtuu 150 nopeiten ilmoittautunutta.

ACEF2023 -forumissa vahva yrityskattaus: Infinited Fiber Company, Cargotec, Outokumpu, Metsä Fibre, Myrsky Energia, P2XSolution, Vaara, My Favourite Piece

ACEF2023:n forumin huippuvieraana 8.6. on Infinited Fiber Companyn toimitusjohtaja Petri Alava, joka tulee kertomaan seminaariin yhtiön lippulaivatehdashankkeesta. Kyse on 400 miljoonan euron investoinnista Kemin Veitsiluotoon ja tavoitteena on, että tekstiilijätettä hyödyntävä uusiokuitutehdas aloittaisi kaupalliset toimituksensa uudelta tehtaalta tammikuussa 2026.

Tapahtumassa on vahva kattaus alan yrityksiä, mukana ovat Outokummun vastuullisuusjohtaja, Vice President Petri Mure, Vice President Tomi Seppä Metsä Fibreltä, Myrsky Energian operatiivinen johtaja Heidi Laurila, P2XSolutionsin edustaja, Jukka Vaara Vaara-konsernista, kiertotalousyrittäjä Jonna Tiitinen My Favourite Piecestä ja Kiertotalouskeskuksen tuottamalla videolla Cargotecin suuromistaja, pääomasijoittaja, vihreän siirtymän puolesta puhuja, Ilkka Herlin

Seminaaripäivän 8.6. ohjelmaan kuuluu myös paneelikeskustelu, jonka aiheena on tulevaisuuden uudet energiamuodot.

Kiertotalous on tarjolla ACEF2023 -forumin kahdella retkellä

Uutuutena tämän vuoden ACEF2023:n forumissa järjestetään kaksi kiertotalousaiheista retkeä 7. kesäkuuta. Toinen retki suuntautuu Meri-Lapin kiertotalouden ytimeen ja retken yrityskohteet ovat Metsä Fibre, Outokumpu ja Infinited Fiber Company. Retkeä isännöi Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussila.

Toinen retki on työpaja, joka toteutetaan Lapin ammattikorkeakoulun kampusalueella. Tarkoituksena on päästää irti totutuista ajattelutavoista muun muassa aistihuoneen avulla. Retkeä emännöi kiertotalouden erityisasiantuntija, yliopettaja Sanna Tyni Lapin ammattikorkeakoulusta. 

"Retkeen kuuluu myös piipahdus ammattiopisto Lappian kiertotalousympäristössä. Itse työskentely tapahtuu mukavassa kodinomaisessa tilassa. Innoittajana työpajassa toimii Third Rockin toimitusjohtaja, kiertotalouden asiantuntija Leo Stranius. Uskon, että työpaja herättää kiertotalouteen uusia ajatuksia", Tyni sanoo. 

Hiilijalanjälki ja VR-lasit uusina ACEF2023 -forumin Kiertotalousklubilla - maksutonta sparrausta

Uutta on myös maksuton yrityssparraus Kiertotalousklubilla 8. kesäkuuta aamupäivällä. Sparraajaksi on saatu Minna Miettunen Nuotio Digitalista ja häneltä voi tulla kyselemään sparrausta tai konsultaatiota yrityksen hiilijalanjäljen laskentaan liittyen. Yrityssparrauksen järjestää Lapin AMK osana MUUVI-hanketta. 

Kiertotalousklubilla voi tutustua myös kiertotalouteen virtuaalisesti ammattiopisto Lappian VR-pisteellä.

"VR-teknologia hyödyntää uusinta tekniikkaa ja siinä on mahdollisuus luoda pelillisiä toimintoja, joista teknologiasta kiinnostuneet innostuvat. VR-pisteellä pääsee tutustumaan Lappian Tornion oppilaitokseen ja ohjelman demovaiheessa kaivosalan kiertotalouden haasteisiin ja ympäristönäkökulmiin", kertoo hankeasiantuntija Päivi Korttilalli ammattiopisto Lappiasta.

Kiertotalous tarvitsee tekoja - Valtakunnallinen vuoden suomalainen Kiertotalousteko palkitaan ACEF2023:ssa

Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussila ja viestintäpäällikkö Soile Suvanto jakavat ACEF2023 -forumissa valtakunnallisen vuoden suomalainen Kiertotalousteko -tunnustuspalkinnon. Viime vuonna palkinnon sai kiertotalousyritys EcoUp Oyj. Viime vuonna palkinnoksi annettiin oma nimikkopuu  tervolalaisesta metsästä.

Kiertotalous keskiössä, mutta verkostoitumiseen ja virkistäytymiseen on jätetty myös tilaa 

ACEF2023:n aikana järjestetään forumin ajan kestävä pienimuotoinen kiertotalouskisa, jonka vetää Leo Stranius. Tuhdin ohjelman lisäksi kävijöille tarjotaan verkostoitumismahdollisuuksia taukojen aikana sekä virkistäytymistä Icebreaker-illassa. 

Forumin järjestävät Kiertotalouskeskus, Kemin Digipolis Oy, Lapin ammattikorkeakoulu ja ammattiopisto Lappia sekä Invest in Veitsiluoto -hanke.

ACEF2023 VERKKOSIVUT

ILMOITTAUDU TÄSTÄ ACEF2023-FORUMIIN

canvaACEF21032023

Acef23-logot-2

TEKSTI JA GRAFIIKKA: SOILE SUVANTO