Ajankohtaista

ACEF2023 Kemissä tarjoaa kiertotaloutta, yrityskeissejä ja retkiä

21.03.2023

ACEF2023:n, valtakunnallisen teollisen kiertotalouden forumin, ohjelma on julkistettu. ACEF2023:n ohjelmassa 7.-8. kesäkuuta on tänä vuonna tarjolla tuhdin asian lisäksi uusina elementteinä kiertotalousretket, yrityssparraus ja forumin ajan kestävä pienimuotoinen kiertotalouskisa. Infinited Fiber Company on tulossa forumiin kertomaan tuoreimmista kuulumisistaan ja yhteistyökuvioistaan alueen yritysten kanssa.

canvaACEF21032023

Infinited Fiber Company kertoo tuoreimmat kuulumisensa mukana ACEF2023:ssa

"Infinited Fiber Companyn ympärillä tapahtuu nyt koko ajan, joten IFC:n tuoreimmat kuulemiset kesäkuussa ACEF2023:ssa kiinnostavat paitsi alueellisesti myös valtakunnallisesti", viestinnän asiantuntija Soile Suvanto Kiertotalouskeskuksesta sanoo. 

Forum pureutuu tänä vuonna globaaliin energiamurrokseen ja kiertotalouden tarjoamiin mahdollisuuksiin.

ACEF2023 on matalan kynnyksen maksuton forum 

"Vaikka teema on iso, ACEF2023 on matalan kynnyksen forum. Energiamurros muuttaa isojen yritysten toimintaa, mutta murros koskettaa samalla tavalla pk-yrityksiä", Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussila sanoo.

Tänä kesänä pk-yrityksille onkin suunniteltu forumiin oma sparrausklinikka Kiertotalousklubille, johon voi tulla matalalla kynnyksellä kysymään asiantuntijalta mitä tahansa vihreään siirtymään ja omaan yritystoimintaan pohdituttavaa kysymystä.

Vain 150 nopeiten ilmoittautunutta mahtuu

"Tyhmiä kysymyksiä ei olekaan, joten rohkaisemme kaikkia mukaan. Tänä vuonna on myös useita vihreään siirtymään liittyviä rahoitushakuja meneillään, joista pk-yrittäjäkin voisi hyötyä", yrityskehittäjä Tuula Saarela Business Kemistä, Kemin Digipoliksesta kertoo.  

Forumin avauspäivänä 7. kesäkuuta kokoonnutaan Kemin kaupungintalolle 13. kerrokseen, jossa julistetaan pienimuotoinen kiertotalouskisa.

"Kiertotalouskisa tai -haaste kestää forumin ajan ja kyse on mukavasta pienestä tehtävästä, johon voi hakea vinkkejä myös Kiertotalousklubilta yritysparrarilta. Yrityssparrauksen järjestää Lapin ammattikorkeakoulun MUUVI-hanke", Pussila kertoo. 

Etukäteisilmoittautuneet voivat osallistua kiertotalousteemaisille retkille, jotka lähtevät Kemin kaupungintalolta. 

"Kiertotalouskeskus organisoi toisen bussiretken ja siinä tarjotaan näkymä kiertotalouden yrityselämän ytimeen. Toinen bussiretki vie Lapin ammattikorkeakoulun kampusalueelle työpajaan. Työpajan teemana on kiertotalouden yrityspalvelut",  Suvanto kertoo. 

Valtakunnallinen Vuoden Kiertotalousteko -palkinto jaetaan myös tänä vuonna ACEF2023:ssa. Viime vuonna tunnustuspalkinto myönnettiin EcoUp Oyj:lle.

VUODEN KIERTOTALOUSTEKO 2022

Ilmoittautuminen forumiin on avattu.

"Tapahtuma järjestetään vain livenä viimevuotiseen tapaan ja mukaan mahtuu vain 150 nopeiten ilmoittautunutta. Retkille osanottajamäärä on tätäkin rajallisempi, joten suosittelemme ilmoittautumaan ripeästi", Suvanto toteaa. 

ILMOITTAUDU TÄSTÄ ACEF2023-FORUMIIN

Yrittäjyyden ja kiertotalouden superviikko

Viikosta 23 on tulossa Kemiin yrittäjyyden ja kiertotalouden superviikko, sillä kaupunkiin on luvassa ACEF2023:n lisäksi monenlaista vipinää. 9. kesäkuuta alueen yrittäjät kokoontuvat Kemin Lumilinnaan ja 10. kesäkuuta kaupungissa järjestetään kaupunkilaisille erilaisia tapahtumia. Näistä tiedotetaan lisää myöhemmin.

ACEF2023 ohjelma täydentyy kevään aikana ja ohjelmamuutokset ovat mahdollisia.   

ACEF2023:n järjestävät Kiertotalouskeskus, Kemin Digipolis Oy, Lapin ammattikorkeakoulu ja ammattiopisto Lappia.

ACEF2023 VERKKOSIVUT