Ajankohtaista

ACEF2023:n huippuvieras Infinited Fiberin Petri Alava kertoo Kemin lippulaivatehtaasta

03.05.2023

Infinited Fiber Companyn toimitusjohtaja Petri Alava kertoo ACEF2023 -forumissa Kemiin suunnitellun uusiokuitutehtaan tuoreimmat kuulumiset. 400 miljoonan euron investointihanke on herättänyt laajaa kiinnostusta paitsi Meri-Lapissa myös valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. 

infinitedfibercompanypetrialava03052023canva

Infinited Fiber Company Infinna -innovaatio tekee tekstiilijätteestä uutta tekstiilikuitua ja yritys tekee jo nyt yhteistyötä maailman suurimpien tekstiili- ja muotijättien kuten Adidaksen, H&M:n ja Zaran kanssa. 

Tehdas on tarkoitus rakentaa Kemin Veitsiluotoon lakkautetun Stora Enson paperitehtaan alueelle. Uusiokuitutehdas työllistäisi toimiessaan noin 270 henkilöä. Infinited Fiber Companyn tavoitteena on, että ensimmäiset kaupalliset Infinna-uusiokuitutoimitukset alkavat lippulaivatehtaasta Kemistä tammikuussa 2026.

Infinited Fiber Companyn tehdas tekee vuodessa 100 miljoonan t-paidan kuidut

Uuden tehtaan kapasiteetti on 30 000 tonnia Infinna-uusIokuitua vuodessa, mikä vastaa noin 100 miljoonan t-paidan kuitua. Yhtiö kertoo, että suurin osa tulevasta tuotantokapasiteetista on myyty loppuun jo usean vuoden ajan.

Infinited Fiber Companyn toimitusjohtaja Petri Alava kertoo tarkemmin viimeisimmistä investointihankkeen kuulumisista ja sen tuomista mahdollisuuksista Meri-Lapille ja maailmalle 8. kesäkuuta valtakunnallisessa teollisen kiertotalouden forumissa ACEF2023:ssa 8. kesäkuuta Kemin Lumilinnassa.

Alla lisätietoa maksuttomasta ACEF2023:sta. Verkkosivujen kautta pääsee myös ilmoittautumaan forumiin. Forum järjestetään vain livenä ja mukaan mahtuu 150 nopeiten ilmoittautunutta. 

ACEF2023 VERKKOSIVUT

TEKSTI JA GRAFIIKKA: SOILE SUVANTO