Ajankohtaista

Huippusuositut kiertotalousretket pyöräyttävät ACEF2023 -forumin käyntiin Kemissä keskiviikkona

07.06.2023

Valtakunnallinen teollisen kiertotalouden ACEF2023 -forum käynnistyy tänään 7. kesäkuuta kahdella kiertotalousretkellä ja Kiertotalouskeskuksen johtoryhmän kokouksella Kemin Lumilinnassa. Lisäksi ACEF2023 -forumin sivutapahtuma CLT-levyt maanpinnan kantavuuden vahvistajana puunkorjuussa on tänään lumilinnassa. Kemin superviikko on houkututellut Kemiin runsaasti väkeä ja esimerkiksi ACEF2023 -forumin kiertotalousteemainen yritysretki on buukattu täyteen.

aceflumilinnaiso

ACEF2023 -forumin pääpaikkana toimii Kemin Lumilinna. Avajaispäivänä 7. kesäkuuta kesäinen sää suosi forumia samaan tapaan kuin viime vuonnakin. KUVA: SOILE SUVANTO

Kiertotalouden ydintoimijat -yritysretken kohteina ovat Metsä Fibre, Outokumpu ja Infinited Fiber Companyn yleisötilaisuus. 

"Metsä Fibren yli kahden miljardin euron investointi, uusi biotuotetehdas, aloittaa toimintansa pian, ja retkellä kuulemme kuulumiset rakennusprojektin etenemisestä", viestintäpäällikkö Soile Suvanto Kiertotalouskeskuksesta kertoo.

"Outokumpu Stainless Oy:n Tornion tehtaalla pääsemme kuulemaan muun muassa vastuullisen teräksen valmistamisesta ja bussimatkan aikana kerron teollisen toimintamme pitkästä perinteestä Meri-Lapissa", yritysretkeä isännöivä Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussila sanoo. 

Torniosta retkikunta palaa takaisin Kemiin, jossa alkaa kello 17 Infinited Fiber Companyn ja Nevel Oy:n yhteinen yleisötilaisuus. 

"Infinited Fiber Company esittelee uusiokuitutehdashankkeen, joka on tarkoitus rakentaa Kemin Veitsiluotoon. Yleisöllä on mahdollisuus esittää tilaisuudessa kysymyksiä", Pussila kertoo.

Yleisötilaisuuden päättää Kemin kaupunginjohtaja Matti Ruotsalaisen puheenvuoro hankkeen alueellisesta merkityksestä. 

Yritysretkelle pystyttiin ottamaan vain yksi bussillinen väkeä, halukkaita olisi ollut enemmänkin.

"Jotta retki olisi mielekäs ja antoisa, on välttämätöntä rajata osallistujien määrää. Hienoa huomata, että vihreä siirtymä ja kiertotalousalan yritykset kiinnostavat ihmisiä kovasti", Pussila iloitsee.

Jos yritysretkelle ei ole mahtunut mukaan, Infinited Fiber Companyn yleisötilaisuuteen on vapaa pääsy. Tilaisuus järjestetään Kemin kulttuurikeskuksen auditoriossa, Marina Takalon katu 3 kello 17-18. Ovet avataan kello 16.30.

Lapin AMK:n työpajassa virittäydytään uusille taajuuksille

Lapin ammattikorkeakoulun kiertotaloustyöpaja on myös houkutellut runsaasti ACEF2023 -forumin kävijöitä, sillä työpaja buukattiin lähes täyteen. Kiertotaloustyöpajassa on tarkoitus ravistella totuttuja tapoja ajatella.

"Tämä ravistelu ja oman laatikon ulkopuolelle hyppääminen sopii erinomaisesti kiertotalousteemaiseen työpajaan, sillä kiertotaloudessa pyritään hakemaan uusia ratkaisuja  hyvinkin erilaisten toimijoiden kanssa yhdessä", kiertotalouden erityisasiantuntija, yliopettaja Sanna Tyni Lapin ammattikorkeakoulusta sanoo. 

Retken aluksi osallistujat käyvät tutustumassa ammattiopisto Lappian kiertotalousympäristöön. 

"Lappiakävelyn jälkeen virittelemme itsemme oikeille taajuuksille meidän aistihuoneessamme ja työpajatyöskentely tapahtuu mukavassa kodinomaisesti sisustetussa huoneessa", Tyni kertoo.

Retkille pystyttiin ottamaan mukaan 80 kävijää

Kahdelle retkelle pystyttiin ottamaan mukaan yhteensä noin 80 ACEF2023 -kävijää.

Kiertotalousretkien jälkeen ACEF2023 -ohjelmassa on 7.6. Icebreaker -iltaohjelma vapaamuotoisen verkostoitumisen ja virkistäytymisen merkeissä.  

Kiertotalouskeskuksen johtoryhmä kokoontuu 7.6. aamupäivällä kokoukseen pohtimaan keskuksen toiminnan kehittämistä ja ajankohtaisia asioita. Johtoryhmään kuuluu kiertotalouden asiantuntijajäseniä sekä Lapista että valtakunnasta.

ACEF2023 -forumin järjestävät Kiertotalouskeskus, Kemin Digipolis Oy, Lapin ammattikorkeakoulu ja ammattiopisto Lappia osana Lapin teollinen kiertotalous 2.0 ja Invest in Veitsiluoto -hankkeita.

Hankkeita rahoittavat Lapin Liitto, ely-keskus ja EU Vipuvoimaa.

Päivitämme ACEF2023 -forumin tapahtumia verkkosivuillemme.

acef2023welcometokemi01062023