Metsä Fibren biotuotetehtaan hankesuunnittelun alihankintapäivät Kemissä 6.–7.11.2019

kemi-tehdas-ilmasta (1)

Ohjelma 6.11. 
TILAISUUS ON TÄYNNÄ!

Metsä Fibre järjestää Kemiin suunnitteilla olevan biotuotetehtaan alihankintapäivät keskiviikkona ja torstaina 6.–7.11.2019. Tilaisuus on tarkoitettu mahdollisesta investointiprojektista kiinnostuneille yrityksille eri toimialoilta. Alihankintapäivät järjestetään yhteistyössä Kemin Digipoliksen kanssa.

Keskiviikkona 6.11. kello 9–18 Kemin kulttuurikeskuksella kerrotaan menneillään olevasta hankesuunnittelusta ja mahdollisesta tulevasta investoinnista, niiden etenemisestä ja aikataulusta sekä yhteistyön edellytyksistä kumppanuudesta kiinnostuneille yrityksille. Paikalla ovat myös ÅF Pöyryn, Fimpecin, Andritzin ja Valmetin edustajat. Ilmoittautumisen yhteydessä saat tarkan aikataulun. Torstaina 7.11. kello 9 alkaen järjestetään yhteistyöstä kiinnostuneille yrityksille tapaamisia Metsä Fibren ja edellä mainittujen yritysten kanssa, tapaamiset järjestetään Kemin Digipoliksella.

Ilmoittaudu keskiviikon 6.11. tilaisuuteen ja torstain 7.11. tapaamisiin tämän linkin kautta 30.9. mennessä: www.lyyti.in/alihankintapaivat. Huomioithan, että keskiviikon tilaisuuteen voi osallistua yrityskohtaisesti maksimissaan kaksi henkilöä tilojen rajallisuuden vuoksi. Ensimmäiset 220 ilmoittautunutta henkilöä mahtuvat mukaan. Torstain tapaamiset koordinoi Digipolis ja ilmoittautuneisiin yrityksiin ollaan yhteydessä erikseen.

Yhteistyöstä kiinnostuneet toimijat voivat ilmoittautua Metsä Fibren verkkosivuilla lomakkeen kautta: (https://www.metsafibre.com/fi/yhtio/Kemin-biotuotetehdas/Pages/Polar-King-hankkeen-yhteystiedot.aspx#Ota-yhteytt.) Kaikki yhteydenotot dokumentoidaan ja olemme yhteydessä potentiaalisiin kumppaneihin projektin edetessä.

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Kemin biotuotetehtaan rakennusvaiheen työllisyysvaikutusten arvioidaan toteutuessaan olevan lähes 10 000 henkilötyövuotta, josta yli puolet tehtäisiin Kemissä. Työntekijöitä koko projektin aikana arvioidaan olevan noin 15 000. Työmaavahvuus voi nousta parhaimmillaan noin 3 000 henkilöön päivässä, joten myös palvelujen ja hyödykkeiden tuottamiseen tarvitaan paikallisten, eri alojen toimijoiden panostusta Kemissä ja lähialueella.

”Haluamme alansa parhaat ammattilaiset kumppaneiksi rakentamaan mahdollista biotuotetehdasta Kemiin. Kumppaneiltamme edellytetään sitoutumista projektin tavoitteisiin niin turvallisuuden, aikataulun kuin laadun suhteen”, toteaa projektinjohtaja Jari-Pekka Johansson Metsä Fibreltä.

Projektilla olisi merkittävät vaikutukset niin rakennusvaiheessa kuin biotuotetehtaan käydessä koko Suomen kansantalouteen ja Kemin talousalueeseen. Uusi tehdas työllistäisi koko suorassa arvoketjussaan Suomessa noin 2 500 henkilöä, joista uusia työpaikkoja olisi noin 1 500.

Nyt menneillään olevan biotuotetehtaan hankesuunnittelun tavoitteena on luoda edellytykset Kemin biotuotetehtaan investointipäätökselle. Investointipäätös tehdään aikaisintaan kesällä 2020, jonka jälkeen alkaisi tehtaan rakentaminen. Kyseessä on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi, arvoltaan 1,5 miljardia euroa. Ympäristö-, energia- ja materiaalitehokas tehdas toimisi täysin ilman fossiilisia polttoaineita ja tuottaisi vuosittain 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja koivusellua sekä lukuisia muita biotuotteita. Puunkäyttö olisi 7,6 miljoonaa kuutiota vuodessa.

 

Lisätiedot:
Jari-Pekka Johansson
projektijohtaja
Metsä Fibre
puh. 040 830 4432
jari.pekka-johansson@metsagroup.com

Anna-Liisa Pennanen
viestintäpäällikkö
Metsä Fibre
puh. 050 574 8071
anna-liisa.pennanen@metsagroup.com

Kimmo Heikka
toimitusjohtaja
Kemin Digipolis
puh. 040 555 8020
kimmo.heikka@digipolis.fi

Viimeisimmät Uutiset