SUOMI-Roadshow toi pohjoisruotsalaisia Meri-Lappiin

 

roadshow

 

Digipolis oli mukana toteuttamassa elokuun lopussa SUOMI-Roadshow’ta – merkittävän pohjoisruotsalaisdelegaation ja suomalaisten teollisuusyritysten kohtaamistapahtumaa.

Roadshow toteutettiin yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa Raumalla, Kauhajoella, Kajaanissa ja Kemissä. Se oli osa valtakunnallista Arktisuus-hanketta, jonka tarkoitus on avata suomalaisille teollisuuden palveluyrityksille uusia markkinoita Pohjois-Ruotsista.

– Haluamme tuoda esille mahdollisuuksia, joita Norrbottenin suuret hankkeet, Kiirunan ja Jällivaaran uudelleenrakentaminen, tarjoavat suomalaisille pk-teollisuuspalveluyrityksille ja rakennusyrityksille, kertoo projektipäällikkö Seppo Ahola Digipoliksesta.

24.–27.8.2015 toteutettu roadshow toi Meri-Lappiin LKAB:n, Kiirunan kunnan ja sen konserniyhtiöiden Tekniska Verken i Kiruna AB ja Kirunabostäder AB sekä Jällivaaran kunnan edustajia.

Vientipolkuja auki suomalaisyrityksille

Kaikkiaan tapahtuma täytti sille asetetut odotukset.

– Roadshow’hun osallistui eri paikkakunnilla yhteensä noin 170 suomalaisyritystä, jotka saivat ajantasaisen kuvan Malmikenttien investoinneista ja liiketoimintamahdollisuuksista. Sekä osallistuneet yritykset että ruotsalaisdelegaatio toivoivat suomalaisten yritysten vastavierailuja Malmikentille, Ahola kertoo.

Aiemmin tänä vuonna hankkeen vientiprosessia on toteutettu tekemällä suomalaisyritysten vierailu Pohjois-Ruotsiin. Maaliskuisella vierailulla luotiin yrityksille kontakteja vientipolkujen avaamiseksi. Digipolis auttaa yrityksiä näiden avauksien aikaansaamisessa.

– Norrbottenin suurien hankkeiden lisäksi myös monet muut ruotsalaiset hankkeet – muun muassa kaivoksiin liittyvät hankinnat – ovat suomalaisille yrityksille lähimarkkina-alueella. Olemme pyrkineet tuomaan myös esille, että yhteiskuntarakentaminen tarkoittaa erittäin laajaa kokonaisuutta, jossa tarvitaan monenlaista ammattiosaamista, Seppo Ahola toteaa.

Katso SVT:n uutiset aiheesta:

Finska företag vill fixa stadsflytten

Kiirunan muutto avaa mahdollisuuksia suomalaisinvestoinneille

Ruotsin malmikentät pelastus Pohjois-Suomen rakennusalalle

Viimeisimmät Uutiset