Lappilainen klusteriosaaminen ylitti Euronewsin uutiskynnyksen!

klusteriosaaminen5

Ranskalainen journalisti Serge Rombi on kiireinen mies, jolla on takanaan ansiokas yli 20 vuoden ura median maailmassa. Euronews-kanavan toimittaja oli viime viikolla Senegalissa, ja tällä viikolla hän piipahti kuvaajansa kanssa Kemissä. Perämeren kaarelle hänet toi Euronewsin sarja Business Planet, jonka tulevassa jaksossa pääosassa on lappilainen klusteritoiminnan menestystarina.

- Halusimme selvittää, miten klusterit ovat edistäneet paikallisten yritysten toimintaa ja miten yritykset toimivat osana klustereita. Ennen kaikkea halusimme kuulla teollisen kiertotalouden potentiaalista. Lappi on tässä suhteessa todella mielenkiintoinen kohde, Rombi sanoi keskiviikkona Palsatechin tiloissa Stora Enson tehdasalueella.

Kuvauspäivän aikana Euronewsin haastateltavina olivat Palsatechin toimitusjohtaja Mika Alasuutari ja Digipoliksen ohjelmapäällikkö sekä Arktisen teollisuuden ja kiertotalouden klusterin vetäjä Kari Poikela.

klusteriosaaminen2

Euronews on kansainvälinen televisiokanava, jonka ohjelmisto koostuu lähinnä uutisista. Euronews lähettää uutisia niin Euroopasta kuin muualta maailmasta puolen tunnin välein. Uutislähetykset käsittelevät yleensä myös talousuutisia, urheilu-uutisia, taidetta ja kulttuuria, tiedettä, säätä, politiikkaa sekä lehdistön uutiskatsauksia.

Euronews lähetetään nykyisin 12 eri kielellä; muun muassa englanniksi, saksaksi, ranskaksi, venäjäksi, espanjaksi, portugaliksi ja italiaksi. Kanavan tunnuslause on ”Most-watched news channel in Europe”. Euronewsilla on joka päivä yli 10 miljoonaa katsojaa.

Business Planet on sarja, joka keskittyy pk-yritysten menestystarinoihin. Jokainen jakso esitetään 15 kertaa yhteensä 164 maassa. Kemissä kuvatun noin kolmen minuutin jakson alustava ensiesitysaika on 19. toukokuuta. Euronewsin tarjontaan voi tutustua seuraavasta linkistä:

http://www.euronews.com/

klusteriosaaminen4

klusteriosaaminen1

Viimeisimmät Uutiset