Malminetsinnän Palvelukeskus Kemiin

 

uutiskuva_malmietsinta

 

Palsatech Oy perustaa Malminetsinnän Palvelukeskuksen Kemin Veitsiluotoon, josta sopivat tilat löytyivät Stora Enson tehdasalueelta. Palvelukeskus on oman alansa one-stop-shop, joka tarjoaa laajan palveluvalikoiman saman katon alta aina suunnittelusta näytemateriaalin säilytykseen.

"Malminetsinnän Palvelukeskuksen laajan palveluvalikoiman kautta voimme vähentää asiakkaidemme investointitarpeita. Me Palsatechilla pyrimme aina asiakasnäkökulman huomiointiin ja toiminnallamme tehostamaan varsinaista tutkimusta, pienemmillä riskeillä ja investoinneilla", kertoo Palsatechin toimitusjohtaja Mika Alasuutari.

"Aiemmin yhtiöt sitoivat tutkimusresursseja kiinteistöihin, työvälineisiin ja henkilöstön käyttö oli tehotonta. Uudenlaisen palvelukonseptimme kautta ratkaistaan nämäkin ongelmat", jatkaa Alasuutari.

Palvelukeskus sijaitsee ympäri vuorokauden valvotulla tehdasalueella, joka mahdollistaa turvallisen näytteiden säilytyksen.

"Tarjoamme käyttöön modernit tutkimus- ja näytteiden käsittelytilat mukaan lukien kairasydämen sahauspalvelun sekä yli 5000 lavan säilytyskapasiteetin, joka on asiakkaidemme käytössä. Lisäksi saatavilla on geologista tulkintaa ja raportointia sekä geoteknistä mittausta. Kaikki tämä on nyt saman katon alla", korostaa Alasuutari.

Digipolis palvelukeskuksen kätilönä

Kyseessä on ensimmäinen kertaa, kun Stora Enson Veitsiluodon yksikön tehdasalueelta vuokrataan tila muulle kuin ydinliiketoimintaan liittyvälle toimijalle. Kemin Digipoliksella oli Malminetsinnän Palvelukeskuksen synnyttämisessä kätilön rooli.

"Olemme aiemmin keskustelleet tyhjäksi jääneiden tilojen hyödyntämisestä kustannusmielessä ja näistä on jo aiemmin ollut alustava palaveri Digipoliksen kanssa. Samoin meillä on jo vuosia ollut vuokralaisina yrityksiä, jotka kiinteästi toimivat meidän alihankkijoina. Palsatech tuli keskusteluihin Digipoliksen kautta", kertoo Stora Enson Veitsiluodon tehtaiden paikallispalvelupäällikkö Arto Ollitervo.

Nykyään Stora Enson Veitsiluodon tehtaiden alueella toimii 5-10 ydinliiketoimintaan linkittyvää yritystä. Ollitervo ei näe mahdottomana ajatuksena, että Stora Enson tehdasalueella nähtäisiin myös jatkossa muiden alojen yrityksiä Palsatechin lisäksi.

"Tämä varmaan riippuu tehtaan tilanteesta ja miten paljon soveltuvia tiloja on tarjolla. Veitsiluodon tehdasalueella aiemmin toimivat yritykset liittyvät meidän toimintaan. Muilla Stora Enson tehtailla on jo aiemmin ollut yrityksiä, joiden toiminta ei liity tehtaan toimintaan. Mikäli ympäristössä löytyy toimijoita, joille olemassa olevat vapaat kiinteistöt soveltuvat, tilanteet tarkastellaan tapauskohtaisesti", päättää Ollitervo.

Lisätietoja:

Mika Alasuutari, Palsatechin toimitusjohtaja,

Puh. 040 5144 505, Email: mika.alasuutari@palsatech.fi

Arto Ollitervo, Stora Enson Veitsiluodon tehtaiden paikallispalvelupäällikkö,

Puh. 040 513 6212, Email: arto.ollitervo@storaenso.com

Kari Poikela, Digipoliksen ohjelmapäällikkö,

Puh. 050 435 82 83, Email: kari.poikela@digipolis.fi

Topics: Digipolis Uutiset

Viimeisimmät Uutiset