Lappi vetämään Sustainable Buildings Partnership -verkostossa ekologisen rakentamisen teemaryhmää

 

sustainable-buildings-partnership

S3 Sustainable Buildings Partnership -verkoston työkokous järjestettiin toukokuun 17. päivänä Brysselissä. Digipoliksesta kokouksessa oli mukana projektipäällikkö Tytti Ahoranta. Kaikkiaan verkostossa on mukana 35 EU-alueen maakuntaa 19 eri maasta. Verkostoa johtava maakunta on Andalusia Espanjasta ja puheenjohtajana Joaquín Villar Rodríguez Sevillasta. Suomesta verkostossa on mukana Lapin maakunnan lisäksi Etelä-Karjala.

Sustainable Buildings Partnership -verkoston taustaa

Rakennussektori on suurin energiankuluttaja Euroopassa. Euroopan komission tilastojen mukaan rakennussektori vastaa 40% EU-alueen energiankulutuksesta ja 36% hiilidioksidipäästöistä. Parantamalla rakennusten energiatehokkuutta voidaan EU-alueen kokonaisenergiankulutusta vähentää 5-6% ja pienentää hiilidioksidipäästöjä 5%.

S3 Partnership on Sustainable Buildings-verkoston päämääränä on luoda eurooppalaisten maakuntien liitto tehostamaan uusia markkinoita ja käyttämään alueellisia mahdollisuuksia erikoistumisen edistämiseen. Tärkeitä viitteellisiä maakuntien välisiä yhteistyöteemoja on tunnistettu seuraavat kolme:

•Topic 1. EKOLOGISESTI KESTÄVÄ RAKENTAMINEN JA RAKENNUSTEN ERISTÄMINEN

•Topic 2. UUSIUTUVAN ENERGIAN INTEGROINTI.

•Topic 3. MAKSIMAALISTEN ENERGIATEHOKKUUSJÄRJESTELMIEN HYÖDYNTÄMINEN RAKENNUKSISSA JA KAUPUNGEISSA

Seuraavina vaiheina kumppanuusverkostossa on viiteteemojen mukaisten työryhmien perustaminen, valmiuksien, käytettävissä olevien resurssien ja asiaankuuluvien toimijoiden kartoittaminen osallistujamaissa sekä synergian ja alueiden välisen yhteistyön luominen konkreettisten pilottihankkeiden ja -toimien toteuttamiseksi.

http://s3platform.jrc.ec.europa.eu/sustainable-buildings

 

fotolia_91512829_sda-1024x615

 

Toukokuussa Brysselissä pidetyssä kokouksessa Lappia esitettiin ensimmäisen yhteistyöteeman EKOLOGISESTI KESTÄVÄ RAKENTAMINEN JA RAKENNUSTEN ERISTÄMINEN vastuumaakunnaksi. Tietoa kansainväliselle verkostolle Lapin maakunnassa toteutetuista ja käynnissä olevista puu- ja kestävän rakentamisen hankkeista ja Kemin CLT-osaamiskeskuksesta on välittynyt mm. maakunnan klusteritoimijoiden kansainvälistä yhteistyötä ja näkyvyyttä kehittävän ASE-hankkeen kautta.

Vetovastuun ottaa organisaatiorajat ylittävä työryhmä, jossa on mukana Arktisen kestävän rakentamisen verkostohankkeen osapuolet Lapin AMK ja Digipolis Oy. Lapin liiton mukaan organisaatiorajat ylittävä yhteistyö on lappilaisille etuna muihin alueisiin nähden, jolloin vahva osaaminen tulee esille parhaiten, mikä puolestaan linkittyy samalla klusteritoiminnan alkuperäiseen tarkoitukseen.

Kesäkuun alussa järjestettiin Helsingissä yli 900 osallistujan Smart Regions 2.0 -konferenssi, jonka ohjelmistoon kuului myös Sustainable Buildings Partnership -verkoston kokoontuminen. Seuraavan kerran kumppanuusverkosto kokoontuu Debrecenissä Unkarissa 6. heinäkuuta 2017.

Topics: Digipolis Uutiset

Viimeisimmät Uutiset