Kiertotalous pitää ihmiskunnan hengissä

 

kiertotalous-1


Eduskunnan ympäristövaliokunta oli tällä viikolla kaksipäiväisellä Lapin matkalla, jonka keskiviikon ohjelmassa oli vierailu Digipoliksessa. Ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Satu Hassi (vihr.) antoi tunnustusta alueelle edelläkävijän roolista kiertotalouden ja biotalouden edistäjänä.

- Sain erittäin hyvän kuvan alueen toiminnasta. Teollisuuden sivuvirtojen hyödyntäminen on sellaista kiertotaloutta, jolla pidämme ihmiskunnan hengissä. Alueella on myös ansiokasta toimintaa biotaloudessa, jossa arvoa kasvatetaan kilohinnaltaan korkeilla tuotteilla määrän sijasta. Näen tulevaisuuden nimenomaan korkean jalostusarvon biotaloudessa, kiitteli Hassi.

Valiokunta vieraili tiistaina Rovaniemellä ja Torniossa. Keskiviikkona Digipoliksessa Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen kertoi Kaidin biojalostamohankkeesta, Digipoliksen toimitusjohtaja Kimmo Heikka esitteli Arktisen meriturvallisuuden hankkeen ja Digipoliksen ohjelmapäällikkö Kari Poikela kertoi alueen tuloksista ja potentiaalista teollisuuden sivuvirtojen ja kiertotalouden hyödyntämisessä.

Vierailun päätteeksi ympäristövaliokunta tutustui biojalostamon mahdolliseen sijoituspaikkaan ja Stora Enson Kemin tehtaisiin.

Lue myös YLE Kemin artikkeli

Topics: Digipolis Uutiset

Viimeisimmät Uutiset