Kemi-Tornion alue kiinnostaa kierto- ja biotalouden edelläkävijänä

 

biotalouden_edellakavija

Asiantuntijat Geir Oddsson ja Jukka Teräs visioimassa alueiden välistä yhteistyötä.

Pohjoismainen ministerineuvosto, Nordregio-aluetutkimusinsituutti ja Kemin Digipolis Oy järjestivät torstaina Digipoliksessa pohjoismaisen biotalouden ja kiertotalouden tapahtuman, joka tarjosi tilaisuuden keskusteluun Itämeren ja arktisten alueiden vielä hyödyntämättömistä bisnesmahdollisuuksista. Lisäksi esillä olivat julkisen ja yksityisen sektorin välisen yhteistyön tarjoamat mahdollisuudet.

Tilaisuudessa pääsi myös tutustumaan Perämerenkaaren ja arktisen alueen onnistuneisiin kierto- ja biotalouden hankkeisiin. Näistä kertomassa olivat muun muassa Arktisen kiertotalous- ja teollisuusklusterin vetäjä Kari Poikela Digipolikselta, Arktinen biotalous -hankkeen projektikoordinaattori Tanja Häyrynen Lapin liitosta sekä Ruotsin Karlstadin Paper Province -osaamiskeskittymän senior advisor Magnus Persson.

Pohjoismaisella ministerineuvostolla on johtava rooli EU:n Itämeri-strategian toteuttamisessa sekä kestävän kehityksen ja elinkeinoelämän edistämisessä alueella. Kemissä oli mahdollisuus tavata Pohjoismaisen ministerineuvoston biotalouden asiantuntijat Geir Oddsson ja Torfi Jóhannesson sekä Nordregion asiantuntijat Jukka Teräs ja Nelli Mikkola.

”Kiinnostuimme tästä alueesta siksi, että se on monella tapaa edelläkävijä. Olen todella vaikuttunut tämän alueen halusta kehittyä ja kasvaa, sillä täällä paikallinen potentiaali on otettu paljon paremmin huomioon kuin monella muulla alueella Euroopassa. Oli myös rohkaisevaa tavata paikallisia toimijoita, joista toivomme uusia viestinviejiä alueiden väliselle yhteistyölle”, kertoi islantilainen Geir Oddsson.

Topics: Digipolis Uutiset

Viimeisimmät Uutiset