ALUEELLISET VERKOSTOPÄIVÄT 2016
DRAIVIA BIOTALOUTEEN!
Tervetuloa Lapin alueverkostopäiville Leville 3.-4.2.2016
Lapin luonnonvarat luovat mahdollisuuksia monelle toimialalle.
Miten teemme luonnonvaroista yhdessä kestävästi bisnestä?
Minkälaisia kehittämispolkuja tarvitsemme matkan varrelle?
Tule verkostoitumaan, tapaa alan asiantuntijoita ja rahoittajia.
Luvassa inspiroivia alustuksia ja yhdessä tekemistä – luovaan ajatteluun herättelemässä Petri Rajaniemi Future Works Oy:ltä ja Jyri Arponen Tekesiltä.
Tilaisuuteen toivotaan erityisesti yrittäjiä, alan tutkijoita ja kehittäjiä, opiskelijoita, viranomaisia ja muita alasta kiinnostuneita. Tavoitteena on saada kokoon joukko, jossa eri alojen ja persoonien kohtaaminen tuo esiin uusia oivalluksia.
Nyt kannattaa toimia nopeasti!
Tilaisuus on maksuton lounaita lukuun ottamatta, mutta paikkoja on rajoitetusti. Mukaan mahtuu noin 100 osallistujaa, joten ilmoittauduthanajoissa mukaan. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 25.1.2016.
Yrityksillä ja organisaatioilla on mahdollisuus esitellä päiviin sisältyvillä maksuttomilla minimessuilla toimintaansa ja palvelujaan (ei myyntiä). Osallistujat voivat tutustua esittelypisteisiin taukojen aikana. Varaa oma paikkasi ilmoittautumislomakkeen kautta.
Voit varata majoituksen hotelli HulluPorosta. Hotellista on varattu majoituskiintiö 3.-4.2. nimellä ”verkostopäivä”.
Huonehinnat: yhden hengen huone 84 €, kahden hengen huone 104 €. Hinnat sisältävät aamupalan, kuntosalin ja saunaosaston käytön.
Varaa majoitus maanantaihin 18.1.2016 mennessä anne.valitalo@levi.fi.
Tehemä pois! #Lapinverkostopäivä
Lisätiedot Lapin ELY-keskuksesta: Heino Vasara, puh. 0295 039 689 etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
Alustajat
Petri Rajaniemi on kolumnisti ja pitkänlinjan kehittämistyön ammattilainen. Esityksen sisältö on rakennettu osana isompaa kuvaa, jotta kyky nähdä ei hukkuisi yksityiskohtiin.
Ajattelua ja kyseenalaistamista ruokkiva, älykäs kokonaisuus, jossa viiltävän sarkastisella tyylillä katsotaan ajan, ihmisen ja liiketoiminnan tilaa ja pyritään löytämään uusia mahdollisuuksia. Annettu asiakaslupaus on ”sanoa edes jotain sellaista, mitä ei sano kukaan muu”.
Jyri Arponen aloitti 1.3.2015 Tekesissä Green Growth -ohjelman päällikkönä. Hän myös valmistelee uutta Tekesin cleantech-alan ohjelmaa.
Arponen siirtyi Tekesiin Sitrasta, missä hän on toiminut vuodesta 2009 liiketoimintajohtajana ja johtavana asiantuntijana. Viimeiset kaksi vuotta Arponen vastasi Sitrassa Teolliset symbioosit -avainalueesta.
Arposella on yhteensä 20 vuoden kokemus yritysten liiketoiminnan kehittämisestä, rahoituksesta ja markkinoinnista. Hän on toiminut mm. mainostoimiston johtajana ja kauppa- ja teollisuusministeriön palveluksessa eri tehtävissä.
OHJELMA
Aika: 3.2.2016 klo 10.30 – 4.2.2016 klo 13.00
Paikka: Hullu Poro, Levi, Kittilä
OHJELMA 3.2.2016
Lapin alueverkostopäivä
10:00 Aamukahvit
Minimessut taukojen aikana
Verkostoidu ja tutustu alan toimijoihin
10:30 Tervetuloa alueverkostopäivään Pirkko Saarela, Lapin ELY-keskus
10:40 Maaseutuverkosto vartissa Lauri Hyttinen, Maaseutuverkostopalvelut
11:00 Vinkkejä vaikuttavaan verkostotyöhön Tytti Isokangas ja Tommi Ranta, MDI
11:30 Raaka-aineesta ja teknologiasta kysyntälähtöisiin ratkaisuihin - Biotalouden liiketoimintamallit ja ekosysteemit Jyri Arponen, Tekes
12:00 Kuka muu muka? Petri Rajaniemi, Future Works Oy
13:00 Lounas (omakustanteinen)
14:00 Potentiaalista bisnekseksi?
Arktisen biotalouden tulevaisuus Lapissa
Teemoina: energia, lähiruoka, luonnontuotteet, kalatalous, biomateriaalit ja puutuotteet, kiertotalous, matkailu ja hyvinvointi
15:30 Iltapäiväkahvit
16:00 Uutiskatsaus tulevaisuuteen Iltapäivän työskentelyn summaus Ohjeet seuraavaan aamuun
17:00 Päivän työskentely päättyy
19:00 Verkostoituminen jatkuu pienen purtavan lomassa
OHJELMA 4.2.2016
Kehittämispäivä
Minimessut taukojen aikana
9.00 Ideakilpailu, työskentelyohjeet
Työryhmät muotoilevat edellispäivän sisällöistä kaikkein kiinnostavimman ja potentiaalisimman esiteltäväksi karhunpesässä
11.00 Karhunpesä
Työryhmät esittelevät tuotokset yritysten edustajille
Kommentointi
12.30 Rahoitusmahdollisuudet uutisstudiossa
13.00 Päätöslounas (omakustanteinen)
Tervetuloa!