Invest in Kemi

Invest in Kemi

Invest in Kemi toivottaa uudet yritykset ja yrittäjät tervetulleiksi Kemiin, osaksi alueen innovatiivista ja elinvoimaista teollisuuskeskittymää.

Kemin seudulla sijaitsee neljä suurta teollisuusyritystä – Metsä Groupin Kemin tehtaat, Outokummun terästehdas, Outokummun Kemin kaivos sekä Stora Enson Veitsiluodon tehtaat. Kokonaisuutta täydentävät alueemme innovatiiviset palveluyritykset.

 

Metsä Fibren uuden biotuotetehtaan esiselvitys

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren esiselvitys Kemin biotuotetehtaan uudistamisesta etenee. Yhtiö tutkii edellytyksiä korvata nykyinen sellutehdas uudella suurella biotuotetehtaalla, jonka kapasiteetti, puun kulutus ja työllisyysvaikutus olisivat merkittävästi nykyistä suurempia. Samalla tehtaan biotuotevalikoima kasvaisi.

Toisena vaihtoehtona on uudistaa nykyinen tehdas, mikä pidentäisi nykyisen tehtaan elinkaarta ja säilyttäisi nykyisen tuotantokapasiteetin ja puun käytön ennallaan.

Esiselvityksen on määrä valmistua kesällä 2019. Lue lisää 

 

Kemin biojalostamo

Kaidi Finland suunnittelee rakentavansa Kemiin lähes miljardin euron biojalostamon. Rakennettava biojalostamo käyttäisi raaka-aineenaan puupohjaista biomassaa kuten energiapuuta, korjuutähteitä ja metsäteollisuuden sivuvirtoja.

Toteutuessaan tehdas tuottaa vuodessa 200 000 tonnia toisen sukupolven biopolttoaineita. Yhtiön tavoitteena on saada tehdas käyttöön vuoden 2019 loppuun mennessä.

Biojalostamohanke avaa uusia mahdollisuuksia koko Pohjois-Suomen puunjalostukselle sekä vaatii logistiikan ja infrastruktuurin kehittämistä.

 kaidi-1

Haluatko ensimmäisenä tiedon, kun Kaidin hanke seuraavan kerran etenee? Jätä sähköpostiosoite, niin olemme sinuun yhteydessä. 

Kiertotalous on tulevaisuuden liiketoimintaa

Kemi on kierto- ja biotalouden kehittämisen edelläkävijä Suomessa. Yhdessä metsä- ja terästeollisuuden kanssa kehitämme teollisuuden ja yhdyskunnan sivuvirtojen hyödyntämistä ja etsimme uusia liiketoimintamahdollisuuksia kierto- ja biotalouden aloilta. Ympäristöliiketoiminnan arvo vuositasolla on noin 200 miljoonaa euroa ja liiketoimintapotentiaali Lapissa on nykytasoon verrattuna kymmenkertainen.

sitra-hankekuva-kiertotalous

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

 

Kemi toivottaa yrityksesi tervetulleeksi

Kemin elinkeinopalvelut tarjoavat asiantuntemusta mahdollisuuksien selvittämisessä ja alueelle sijoittumisessa. Apua on tarjolla sekä aloittaville että jo olemassa oleville yrityksille mm. kehitys- ja kasvupalveluihin, toimintaympäristön kehittämiseen sekä markkinointiin liittyvissä kysymyksissä. Elinkeinopalveluiden kautta järjestyvät myös yrityksesi liiketoiminnan kannalta tarkoituksenmukaisimmat yritysalueet ja toimitilat.

Myös Kemin Digipolis Oy tarjoaa yrityksille monipuolisia kehityspalveluja yritystoiminnan eri vaiheissa. Digipolis vastaa yritysten kehittämishaasteisiin erityisesti tieto- ja prosessiteollisuuden rajapinnassa ja tarjoaa myös verkostoitumista edistäviä toimitiloja. Koko Digipoliksen kattava palvelutarjonta on kehitetty yritysten tarpeita kuunnellen.

Ota yhteyttä, niin aloitetaan tulevaisuuden rakentaminen heti!

Jukka, Kimmo ja Tero

Ota yhteyttä