Yhteistyö kiinalaisten kiertotalousammattilaisten kanssa syveni vierailun aikana

18.3.2019 10:57:00

Kuva 21.5.2019 klo 13.30

Kiinalainen valtiojohtoinen China Association of Circular Economy (CACE) ja Kemin Digipolis Oy sopivat vuosi sitten kiertotalouden kehittämisyhteistyöstä. Mittavaan yhteistyöhön tähtäävä

 sopimus (Memorandum of Understanding) on ollut merkittävä kehitysaskel Digipoliksen luotsaamalle Kiertotalouskeskukselle, sillä se on tarkoittanut lappilaisen osaamisen ovenavausta Kiinan laajoille markkinoille. CACE vastaa muun muassa ympäristönsuojelun kehittämisestä Kiinassa.

CACE:n johtama kiinalaisten kiertotalousammattilaisten valtuuskunta vierailee kuluvalla viikolla Kemissä ja Rovaniemellä. Keskiviikkona kiinalaiset osallistuivat Kemissä kansainväliseen kiertotalousfoorumiin ja torstaina oli vuorossa työpaja Digipoliksessa paikallisen yrityselämän edustajien kanssa. Molempien tapahtumien ilmapiiriä pidettiin kannustavana.

”Kaiken kaikkiaan yhteistyö on ollut merkittävä osoitus siitä, että suomalainen ja lappilainen kiertotalouskonsepti kiinnostaa Kiinaa myöten. Aluksi kyseessä on kehittämisyhteistyö, joka syvenee jatkossa yritysyhteistyöhön. Kunnianhimoisena tavoitteena on globaalin teollisen kiertotalouden mallin luominen yhteistyössä Sitran ja muiden kumppaneiden kanssa”, kertoo Kiertotalouskeskuksen johtoryhmän puheenjohtaja, Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen.

Topics: Invest in Kemi - Ajankohtaista

Viimeisimmät